Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De competitie van Vlaanderen schuift door. 

 1 / fitness-parcours

Océane KIK (OK): Ik begon met tennis toen ik zes was. Ik ben verschillende keren kampioen van Vlaanderen geweest, heb verschillende keren deelgenomen aan de Franse kampioenschappen en ben lid geworden van de sectie sportstudies van de Liga van Vlaanderen. Tennis kenmerkte mijn jeugd. Helaas stopte een gezondheidsprobleem mijn vooruitgang. Tennis blijft vandaag een passie. Mijn beste ranking was 6/5.

Sylvia SANNELLI (SN): Ik speel tennis sinds ik 5 jaar oud was. Afhankelijk van mijn professionele beperkingen, probeer ik aan een paar toernooien deel te nemen.

Mijn huidige ranking is 15/1 en mijn beste ranking was 15. Ik heb 2 keer deelgenomen aan het Frans kampioenschap 3e serie op Roland Garros in 2012 en 2015, ik heb dit jaar de 1/4 finale bereikt.

Ik ben een beetje betrokken bij alle racketsporten (squash, badminton, tafeltennis) en sinds een aantal jaren ontdek en beoefen ik met veel plezier “nieuwe opkomende sporten” zoals beachtennis en tennis. padel, die een leukere en vriendelijkere omgeving bieden dan tennis.

2 / De ontdekking van Padel

OK: ik had al gehoord van de padel een paar jaar geleden maar ik raakte pas echt geïnteresseerd in deze sport toen ik eind juni deelnam aan een toernooi in de Lesquin club. En ik vind het geweldig, ik ben een fan.

SN: Ik ontdekte het padel tijdens verschillende interclub-voorbereidingsverblijven in Spanje in de regio Barcelona in 2007/2008/2009. Uiteindelijk gaf iedereen tennisrackets op om zich uit te leven padel… Echte verslaafden!

3 / Ervaring en doelen

OK: ik speel heel weinig padel omdat het land vrij ver van mijn huis is. Ik hou van deze sport, ik heb meer plezier op een padel dan op een tennisbaan. Ik ben van plan deel te nemen aan alle volgende toernooien die in de regio worden georganiseerd!

SN: Ik oefen padel af en toe maar met veel plezier. Door de bestaande infrastructuur in het noorden kan ik nog niet meerdere keren per week spelen (de dichtstbijzijnde club ligt meer dan 40 km van mijn huis). We kijken uit naar veel padel in de buurt van Valenciennes om er het beste van te kunnen maken.

4 / Welke club?

OK en SN: We spelen Padel Houding tegenover Lesquin en we hebben een licentie bij Tennis Squash Badminton Valenciennes,

5 / Uw partner?

OK: Sylvia was degene die me aan de padel. We speelden vroeger samen tennis, dus probeerden we een tennistoernooi. padel samen, en het werkte goed.

SN: We hebben de afgelopen 2 jaar verschillende keren dubbel gespeeld met Océane tijdens tennis interclub. De stroming gaat goed en ze is zeer dynamisch en wendbaar. Ik bood aan hem het padel, ze was meteen verslaafd.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

OK: De regionale kwalificatiefasen verliepen in een goede sfeer. Helaas waren er maar heel weinig damesteams, maar het was een geweldige ervaring en ik kan niet wachten om de Franse kampioenschappen te ontdekken.

SN: We speelden de kwalificatiewedstrijden op de Padel Lesquin's houding. Er waren maar 3 damesteams ingeschreven, maar het is een goed begin voor een eerste editie! Ik ben er zeker van dat we volgend jaar minstens 8 teams zullen zijn, de padel in volle expansie in onze regio.

7 / Ambities en prognose voor de finale

OK: Om het eerste damesteam te zijn dat Frans kampioen wordt padel, en markeer de geschiedenis van de Franse sport.

SN: Het idee is om volwassenheid en ervaring op te doen tijdens deze eerste editie van het kampioenschap van Frankrijk. Gekwalificeerd zijn is al een uitvoering naar keuze! Het plezier van het spel zal onze eerste motivatie zijn. Ik zou tevreden zijn als we de laatste 1 / 4 bereikten.

OK en SN: we kennen de andere gekwalificeerde teams niet,

8 / bericht voor tegenstanders

OK: Pas op meiden, de ch'ti komen naar de Padel !

SN: Laten we plezier hebben en plezier hebben samen, met goede humor en fair play.

OK en SN: We zijn een jong team, maar we geven alles in het veld :))

1 / fitness-parcours

Johan Romanowski (JR): Ik begon met tennis toen ik 7 jaar oud was, ik behaalde mijn beste ranking op 24-jarige leeftijd (-4/6). Meerdere keren regionaal kampioen heb ik deelgenomen aan vele nationale en internationale toernooien in de jeugdcategorie. Ik speelde 16 seizoenen in National (van N4 tot N1B)

Thomas Dulion (TD): Ik begon met tennis toen ik 14 was, ik kreeg mijn beste ranking op 22 op 5/6, met een betere prestatie op 2/6.

2 / De ontdekking van Padel

JR: Ik ontdekte het padel in 2005 met mijn vriend Nicolas Sene (ex eerste serie squash en badminton). We kwamen uit verschillende racketsporten en de padel bracht ons samen.

TD: Ik ontdekte het padel in Spanje tijdens de voorbereiding op een interclubcompetitie met het eerste team van Valenciennes. We raakten zo in het spel dat we niet veel tennis speelden ...

3 / Ervaring en doelen

JR: Afgezien van een paar toernooien die tussen 2005 en 2007 zijn gespeeld, kunnen we zeggen dat mijn ervaring begon in september 2014 met de opening van Padel Houding (Lille-Lesquin). Sindsdien oefen ik regelmatig in het gezelschap van enkele vrienden,

TD: We zijn een jaar geleden begonnen met Johan toen we openden Padel Houding.

4 / Welke club?

JR en TD: We spelen Padel Attitude van Lille-Lesquin vertegenwoordigd door mevrouw Duhamel en Nollet en is al 10 jaar erkend bij Tennis Squash Badminton in Valenciennes. Een ontwikkelingsproject van padel is ook aan de gang.

5 / Uw partner?

JR: We spelen samen sinds september 2014. Onze gemeenschappelijke filosofie maakt ons tot een complementair team.

TD: We werken al 8 jaar samen. We kennen elkaar erg goed, waardoor we elkaar aanvullen in het veld

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JR: het toernooi vond plaats in een zeer goede sfeer ondanks de inzet en de hitte van het noorden!

TD: Alles ging goed, we hebben geen set van de dag verloren!

7 / Ambities en prognose voor de finale

JR: we hebben geen idee van het Franse topniveau, de ervaring zal noodzakelijkerwijs verrijkend zijn. De laatste plaats vermijden we graag. We hebben onlangs het team van Franck Binisti en Justin Garnier zien evolueren, wat er solide uitziet. We hadden het geluk om geadviseerd te worden door Robin Haziza, bedankt hem, maar hij speelt in een andere categorie dan de onze.

TD: we hebben de ambitie om erachter te komen wat het niveau vertegenwoordigt in andere regio's.

JR en TD: onze favorieten zijn Robin Haziza en Jérémy Scaténa

8 / bericht voor tegenstanders

JR: In het noorden spelen we ook Padel !!

TD: We spelen padel en we waarderen de 3Eme rust!

 1 / League league-procedures

Voor dit eerste jaar hebben we afgelopen juni een regionaal kampioenschap georganiseerd op de faciliteiten van Padel Houding. In totaal namen 20 herenclubs en 3 damesteams gedurende één dag deel aan de competitie. We hadden zeer goede feedback op deze dag van het kampioenschap. Zelfs als er erg grote verschillen in de scores waren, hadden veel spelers zich aangemeld en slechts één keer gespeeld voor het kampioenschap. Voor 2016 hopen we meer vrouwelijke teams te verwelkomen.

2 / Positie van de competitie

Er zijn ongeveer tien clubs die contact met ons hebben opgenomen om de mogelijkheden te kennen om een ​​veld te maken op verlaten buitenterrein of gebruikte ruimte. Voor 2016 zouden 10-terreinen de dag moeten zien. De geïnteresseerde clubs worden bezocht om vergezeld te gaan van het schrijven van een subsidiedossier. Omdat we sterk in deze nieuwe discipline geloven, heeft de competitie besloten een vergoeding van 5000 € per short te betalen (voor clubs met minder dan 200 een licentie) en 10000 € voor 2 short (meer dan 200 een licentie).

3 / Help, acties en aankomende evenementen

  • Padel Attitude organiseert op 6 december zijn eerste goedgekeurde toernooi.
  • Afhankelijk van de aanleg van de velden op de tennisclubs, zullen we in juni verschillende afdelingskampioenschappen en een regionaal kampioenschap voorstellen.
  • Tweedaagse bewustmaking op de Padel voor onze afgestudeerden van de staat in opleiding.
  • Organisatie van het Franse kampioenschap in oktober 2016.

4 / Met wie te contacteren?

Een referentie Padel is benoemd, kunt u contact opnemen met Judith Merchie (06 83 39 16 98 of judith.merchie@fft.fr) voor meer informatie.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.