Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse padelkampioenschappen in Padel Lyon Club (Padel Central). De competitie van Vlaanderen schuift door. VLAANDEREN meisjes

1 / fitness-parcours

Oceane KIK (OK): ik begon met tennis op de leeftijd van 6 jaar. Meerdere keren kampioen van Vlaanderen, ik heb meerdere keren deelgenomen aan de kampioenschappen van Frankrijk en de sectie sportstudies in de competitie van Vlaanderen geïntegreerd. Tennis markeerde mijn jeugd. Helaas heeft een gezondheidsprobleem mijn progressie gestopt. Tegenwoordig blijft tennis een passie. Mijn beste ranking was 5 / 6.

Sylvia SANNELLI (SN): Ik speel tennis sinds de leeftijd van 5 jaar. Afhankelijk van mijn professionele beperkingen, probeer ik deel te nemen aan sommige toernooien.

Mijn huidige rang is 15 / 1 en mijn beste rangorde was 15. Ik heb 2 keer deelgenomen aan het Franse 3th-serie kampioenschap bij Roland Garros in 2012 & 2015, ik heb dit jaar de 1 / 4-finale bereikt.

Ik raak een beetje alle racketsporten aan (squash, badminton, tafeltennis) en in de afgelopen jaren heb ik met veel plezier de "nieuwe opkomende sporten" ontdekt, zoals strandtennis en paddle, die een kader bieden speelser en vriendelijker dan tennis.

2 / De ontdekking van Padel

OK: ik had een paar jaar geleden al over de padel gehoord, maar ik was echt geïnteresseerd in deze sport toen ik eind juni deelnam aan een toernooi in de Lesquin-club. En ik hou van, ik ben een fan.

SN: Ik ontdekte het padel tijdens verschillende verblijven van voorbereiding van de club in Spanje in de regio Barcelona in 2007 / 2008 / 2009. Uiteindelijk heeft iedereen tennisrackets verlaten om padel te verwennen ... echte verslaafden!

3 / Ervaring en doelen

OK: ik speel heel weinig padel omdat het land ver genoeg van mijn huis is. Ik hou van deze sport, ik heb meer plezier op een padelbaan dan op een tennisbaan. Ik ben van plan deel te nemen aan alle aankomende toernooien die in de regio worden georganiseerd!

SN: Ik oefen af ​​en toe padel maar met veel plezier. De bestaande infrastructuur in het noorden staat me niet toe om meerdere keren per week te spelen (de dichtstbijzijnde club is meer dan 40 km van huis). We kijken uit naar padelbanen in de buurt van Valenciennes om optimaal te genieten.

4 / Welke club?

OK en SN: We spelen Padel Houding tegenover Lesquin en we hebben een licentie bij Tennis Squash Badminton Valenciennes,

5 / Uw partner?

OK: Sylvia heeft me de padel laten ontdekken. We speelden samen tennis, dus probeerden we samen een paddle-toernooi, en het werkte goed.

SN: We speelden deze 2 afgelopen jaar meerdere keren in het dubbelspel met Océane in tennisinterclubs. De stroom gaat goed en ze is zeer dynamisch en behendig on the fly. Ik bood hem aan om de padel te ontdekken, ze verslaafd meteen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

OK: de regionale kwalificatiestadia werden in een goede sfeer gehouden. Helaas waren er maar weinig damesteams, maar het was een geweldige ervaring en ik kan niet wachten om de Franse kampioenschappen te zien.

SN: We speelden de kwalificatiewedstrijden op de Padel Lesquin's houding. Er waren maar 3 damesteams ingeschreven, maar het is een goed begin voor een eerste editie! Ik ben er zeker van dat we volgend jaar met minstens 8 teams zullen zijn, terwijl de padel in volle expansie is in onze regio.

7 / Ambities en prognose voor de finale

OK: Wees het eerste damesteam dat de Franse kampioen van padels is en markeer de geschiedenis van de Franse sport.

SN: Het idee is om volwassenheid en ervaring op te doen tijdens deze eerste editie van het kampioenschap van Frankrijk. Kwalificatie is al een voorkeursuitvoering! Het plezier van het spel zal onze eerste motivatie zijn. Ik zou tevreden zijn als we de laatste 1 / 4 bereikten.

OK en SN: we kennen de andere gekwalificeerde teams niet,

8 / bericht voor tegenstanders

OK: Pas op meiden, de ch'ti komen naar de Padel !

SN: Laten we plezier hebben en plezier hebben samen, met goede humor en fair play.

OK en SN: We zijn een jong team, maar we geven alles in het veld :))

VLAANDEREN jongens

1 / fitness-parcours

Johan Romanowski (JR): ik begon met tennis toen ik 7ans was, ik kreeg mijn beste ranglijst op de leeftijd van 24 jaar (-4 / 6). Meerdere keren regionaal kampioen, nam ik deel aan vele nationale en internationale toernooien in de jeugdcategorie. Ik speelde 16-seizoenen in National (van N4 tot N1B)

Thomas Dulion (TD): ik begon met tennis op de leeftijd van 14, ik behaalde mijn beste 22-ranglijst op 5 / 6, met een betere 2 / 6-prestatie.

2 / De ontdekking van Padel

JR: Ik ontdekte padel in 2005 met mijn vriend Nicolas Sene (ex eerste squash- en badminton-serie). We kwamen uit verschillende sneeuwschoenensporten en de padel bracht ons samen.

TD: Ik ontdekte het padel in Spanje tijdens een voorbereiding op een interclubwedstrijd met het eerste team van Valenciennes. We hebben zoveel gespeeld dat we niet veel meer tennis speelden ...

3 / Ervaring en doelen

JR: Afgezien van een paar toernooien die tussen 2005 en 2007 zijn gespeeld, kunnen we zeggen dat mijn ervaring begon in september 2014 met de opening van Padel Houding (Lille-Lesquin). Sindsdien oefen ik regelmatig in het gezelschap van enkele vrienden,

TD: We zijn een jaar geleden begonnen met Johan toen we openden Padel Houding.

4 / Welke club?

JR en TD: We spelen Padel Attitude van Lille-Lesquin vertegenwoordigd door mevrouw Duhamel en Nollet en is al 10 jaar erkend bij Tennis Squash Badminton in Valenciennes. Daar is ook een padelontwikkelingsproject gaande.

5 / Uw partner?

JR: We spelen sinds september 2014. Onze gemeenschappelijke filosofie maakt ons tot een complementair team.

TD: We werken al 8-jaren samen. We kennen elkaar heel goed, waardoor we elkaar op dit gebied kunnen aanvullen

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

JR: het toernooi werd in een zeer goede geest gehouden ondanks de inzet en de hitte van het noorden!

TD: Alles ging goed, we hebben geen set van de dag verloren!

7 / Ambities en prognose voor de finale

JR: we hebben geen idee van het Franse topniveau, de ervaring zal noodzakelijkerwijs de moeite waard zijn. Het vermijden van de laatste plaats zou ons gelukkig maken. We hebben onlangs het team gezien dat bestaat uit Franck Binisti en Justin Garnier die er solide uitziet. We kregen de kans om te worden geadviseerd door Robin Haziza, bedankt aan hem, maar hij speelt in een andere categorie dan de onze.

TD: we hebben de ambitie om te ontdekken wat het niveau in de andere regio's voorstelt.

JR en TD: onze favorieten zijn Robin Haziza en Jérémy Scaténa

8 / bericht voor tegenstanders

JR: In het noorden spelen we ook Padel !!

TD: We spelen padel en we waarderen de 3Eme rust!

vlaanderen league

1 / League league-procedures

Voor dit eerste jaar hebben we afgelopen juni een regionaal kampioenschap georganiseerd op de faciliteiten van Padel Houding. In totaal namen 20 herenclubs en 3 damesteams gedurende één dag deel aan de competitie. We hadden zeer goede feedback op deze dag van het kampioenschap. Zelfs als er erg grote verschillen in de scores waren, hadden veel spelers zich aangemeld en slechts één keer gespeeld voor het kampioenschap. Voor 2016 hopen we meer vrouwelijke teams te verwelkomen.

2 / Positie van de competitie

Er zijn ongeveer tien clubs die contact met ons hebben opgenomen om de mogelijkheden te kennen om een ​​veld te maken op verlaten buitenterrein of gebruikte ruimte. Voor 2016 zouden 10-terreinen de dag moeten zien. De geïnteresseerde clubs worden bezocht om vergezeld te gaan van het schrijven van een subsidiedossier. Omdat we sterk in deze nieuwe discipline geloven, heeft de competitie besloten een vergoeding van 5000 € per short te betalen (voor clubs met minder dan 200 een licentie) en 10000 € voor 2 short (meer dan 200 een licentie).

3 / Help, acties en aankomende evenementen

  • Padel Attitude organiseert op 6 december zijn eerste goedgekeurde toernooi.
  • Afhankelijk van de aanleg van de velden op de tennisclubs, zullen we in juni verschillende afdelingskampioenschappen en een regionaal kampioenschap voorstellen.
  • Tweedaagse bewustmaking op de Padel voor onze afgestudeerden van de staat in opleiding.
  • Organisatie van het Franse kampioenschap in oktober 2016.

4 / Met wie contact opnemen?

Een referentie Padel is benoemd, kunt u contact opnemen met Judith Merchie (06 83 39 16 98 of judith.merchie@fft.fr) voor meer informatie.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Tijdschrift. Aanvallend over alle onderwerpen van de padelwereld, keert hij met een altijd scherp oog terug op veel onderwerpen.