Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De competitie van Guyenne zift.

1 / fitness-parcours

Mélanie URVOY (MU): Ik speel tennis sinds de leeftijd van 7 jaar. Tussen 2010 en 2014 ben ik geëvolueerd naar universitaire sporten in de Verenigde Staten. Sinds mijn terugkeer naar Frankrijk neem ik deel aan zeer weinig wedstrijden.

Alexa LAFITTE (AL): Ontdekking van tennis op de leeftijd van 9 bij de Tennis Club de Bordeaux, een club waar ik al een aantal jaren lesgeef. Huidige ranking: 15/3 (beste ranking: 1/6). Ik speel geen wedstrijdtennis meer, behalve interclub. In het verleden heb ik deelgenomen aan verschillende Franse tenniskampioenschappen (½ laatste 3e serie in 94 en 2003).
Ik beoefen strandtennis in competitie en heb deelgenomen aan 2 Franse kampioenschappen. Ik bekleed momenteel de posities nr. 51 nationaal en nr. 238 ITF.

2 / De ontdekking van Padel

MU: Ik ontdekte het padel in 2014, TC Bordeaux.

AL: Ontdekking van padel bij de Bordeaux Tennisclub tijdens de bouw van de baan in september 2014

3 / Ervaring en doelen

MU: Ik ben erg onervaren, voor mij, de padel is een hobby en een sport waar ik echt van geniet.

AL: Geen ervaring met het beoefenen van deze sport, mijn eerste wedstrijden gaan terug naar het regionale kampioenschap.

4 / Welke club?

MU en AL: TC Bordeaux

5 / Uw partner?

MU en AL: We spelen samen voor de tennis interclub en we hebben besloten om de regionale kwalificaties van te spelen Padel.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

MU en AL: Er waren maar weinig vrouwenparen geregistreerd, maar desalniettemin was de goede stemming aanwezig.

7 / Ambities en prognose voor de finale

MU: Uh ... veel plezier en ... een vergadering winnen?

het niveau van het toernooi is onbekend, het is moeilijk om precieze doelstellingen te hebben. Ik ken het niveau van niemand, dus ik wantrouw iedereen!

AL: Win minstens de eerste ronde. Maar aangezien we het niveau niet kennen, is het erg moeilijk om ons iets voor te stellen. Het belangrijkste doel is vooral om plezier te hebben en plezier te hebben op het veld met mijn partner.

8 / bericht voor tegenstanders

MU: Heb medelijden en laat ons een wedstrijd winnen!

AL: Moge de beste winnen!

1 / fitness-parcours

Raphaël OUVRARD (RO): Ik speel tennis sinds zeer jonge leeftijd. Ik sta op de 15e en geef al 4 jaar les. Af en toe oefen ik squash, badminton en tafeltennis.

Grégory MONGE (GM): Ik speel tennis sinds ik heel jong was, maar ik heb nooit genoten van individuele competities, meer aangetrokken door teamwedstrijden. De padel wordt in dubbelspel gespeeld en dat past perfect bij mij!

2 / De ontdekking van Padel

RO en GM: Ik ontdekte de padel in 2014 tijdens de aanleg van een veld in onze club, de Tennisclub van Bordeaux.

3 / Ervaring en doelen

RO: Ik speel gemiddeld 2 uur per week, het is zonder twijfel een sport die rijk is aan emoties. Ik hoop vooruitgang te boeken en deel te nemen aan andere toernooien.

GM: Na een jaar oefenen is mijn ervaring beperkt, laten we de balans opmaken na deze wedstrijd!

4 / Welke club?

RO en GM: The Bordeaux Tennis Club.

5 / Uw partner?

RO: We spelen al een jaar samen. We kennen elkaar goed en onze niveaus zijn dichtbij.

GM: We spelen al een jaar regelmatig samen. We kunnen goed met elkaar overweg buiten de piste en vullen elkaar aan op het veld. Raphaël is ook de enige speler die mij kan steunen!

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

RO: De kwalificatiefasen zijn goed verlopen.

GM: Goed, want we zijn gekwalificeerd!

7 / Ambities en prognose voor de finale

RO: Ga zo ver mogelijk, speel goed en heb plezier. Op langere termijn ben ik van plan toernooien te winnen en natuurlijk te verbeteren door tegen nieuwe tegenstanders te spelen. De andere deelnemers van het eindtoernooi ken ik niet, het niveau zal ongetwijfeld hoog zijn.

GM: Het is moeilijk voor mij om mezelf te projecteren, omdat ik de andere paren niet ken.

8 / bericht voor tegenstanders

RO: Lang leve het padel !

Philippe DESMOND - Projectmanager voor nieuwe praktijken (Beach tennis en Padel)

1 / League league-procedures

Erken dat de regionale fasen werden georganiseerd in geval van nood, in juni 2015 met geregistreerde 2 damesteams en 6 herenteams.

De deelnemers bewaren goede herinneringen aan het evenement, een grijs gebied op het bord: we hebben geen feedback gekregen van de privéstructuren die wisten van het bestaan ​​van het regionale kampioenschap, en hebben geen spelers gestuurd om te strijden voor de kwalificerende plaats.

2 / Positie van de competitie

Voorlopig beschouwen we de Padel als een ontwikkelings-, loyaliteits- en moderniseringsinstrument voor de FFT, op dezelfde manier als strandtennis.

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Slechts één club organiseert toernooien (recent goedgekeurd), TC Bordeaux.

Momenteel moeten we opnieuw contact opnemen met de privéclubs om hun FFT-registratieaanvraag te versnellen.

4 / Met wie te contacteren?

Ikzelf, Philippe Desmond

Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard
Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.