Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De competitie van Guyenne zift.

Guyenne meisjes

1 / fitness-parcours

Mélanie URVOY (MU): Ik speel tennis sinds de leeftijd van 7 jaar. Tussen 2010 en 2014 ben ik geëvolueerd naar universitaire sporten in de Verenigde Staten. Sinds mijn terugkeer naar Frankrijk neem ik deel aan zeer weinig wedstrijden.

Alexa LAFITTE (AL): Ontdekking van tennis op de leeftijd van 9 jaar bij de Tennis Club de Bordeaux, club waarin ik meerdere jaren les geef. Huidige ranglijst: 15 / 3 (beste rangorde: 1 / 6). Ik beoefen geen tennis in competitie, behalve de interclubs. In het verleden heb ik deelgenomen aan verschillende kampioenschappen tennis in Frankrijk (½ finale 3e serie in 94 en 2003).
Ik beoefen strandtennis tijdens wedstrijden en nam deel aan 2-kampioenschappen in Frankrijk. Ik heb momenteel nationale 51- en 238 ITF-functies.

2 / De ontdekking van Padel

MU: Ik ontdekte padel in 2014, TC Bordeaux.

AL: Ontdekking van de padel in de Bordeaux Tennis Club tijdens de aanleg van het veld in september 2014

3 / Ervaring en doelen

MU: Ik ben erg onervaren, voor mij is de padel een hobby en een sport die ik echt waardeer.

AL: Geen ervaring in de praktijk van deze sport, mijn eerste spellen gaan terug naar het regionale kampioenschap.

4 / Welke club?

MU en AL: TC Bordeaux

5 / Uw partner?

MU en AL: We evolueren samen voor de tennisinterclubs en we zijn vastbesloten om de regionale kwalificaties van Padel te spelen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

MU en AL: Weinig geregistreerde vrouwelijke paren, maar desondanks was het goede humeur op het rendez-vous.

7 / Ambities en prognose voor de finale

MU: Uh ... veel plezier en ... een vergadering winnen?

het niveau van het toernooi is onbekend, het is moeilijk om precieze doelstellingen te hebben. Ik ken het niveau van niemand, dus ik ben iedereen wantrouwend!

AL: Win minstens de 1er-ronde. Maar omdat we het niveau niet kennen, is het heel moeilijk om iets te overwegen. Het belangrijkste doel is om plezier te hebben en een goede tijd op het veld te hebben met mijn partner.

8 / bericht voor tegenstanders

MU: Heb genade en laat ons een wedstrijd winnen!

AL: Moge de beste overwinning!

Guyenne jongens

1 / fitness-parcours

Raphaël OUVRARD (RO): Ik speel tennis sinds ik heel jong ben. Ik ben 15 geclassificeerd en geef les sinds 4 jaar. Af en toe oefen ik squash, badminton en ping-pong.

Grégory MONGE (GM): ik speel tennis sinds ik klein was, maar ik heb nooit genoten van individuele competities, meer aangetrokken tot teamspellen. De padel wordt in het dubbelspel gespeeld en dat past perfect bij mij!

2 / De ontdekking van Padel

RO en GM: Ik ontdekte padel in 2014 tijdens de installatie van een veld in onze club, de Tennis Club van Bordeaux.

3 / Ervaring en doelen

RO: Ik speel gemiddeld 2 uur per week, het is zonder twijfel een sport die rijk is aan emoties. Ik hoop vooruitgang te boeken en deel te nemen aan andere toernooien.

GM: Na een jaar oefenen is mijn ervaring beperkt, laten we de balans opmaken na deze wedstrijd!

4 / Welke club?

RO en GM: The Bordeaux Tennis Club.

5 / Uw partner?

RO: We spelen al een jaar samen. We kennen elkaar goed en onze niveaus zijn dichtbij.

GM: Het is een jaar geleden dat we regelmatig samen spelen. We kunnen het goed vinden buiten de sporen en vullen elkaar op de grond aan. Raphael is ook de enige speler die me kan steunen!

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

RO: De kwalificatiefasen zijn goed verlopen.

GM: Nou, omdat we gekwalificeerd zijn!

7 / Ambities en prognose voor de finale

RO: Ga zo ver mogelijk, speel goed en veel plezier. Op de langere termijn ben ik van plan toernooien te winnen en natuurlijk vooruitgang te boeken door tegen nieuwe tegenstanders te spelen. Ik ken de andere deelnemers aan het laatste toernooi niet, het niveau zal ongetwijfeld hoog zijn.

GM: Het is moeilijk voor me om mezelf te projecteren omdat ik de andere paren niet ken.

8 / bericht voor tegenstanders

RO: Lang leve de padel!

Guyenne League

Philippe DESMOND - Nieuwe praktische projectmanager (strandtennis en padel)

1 / League league-procedures

Erken dat de regionale fasen in noodgevallen werden georganiseerd, in juni 2015 met 2 damesteams en 6 herenteams geregistreerd.

De deelnemers houden een goede herinnering aan het evenement, een schaduwrijke plek op het bord: we hebben geen feedback ontvangen van de privéstructuren die het bestaan ​​van het regionale kampioenschap wisten en stuurden geen spelers om de in aanmerking komende plaats.

2 / Positie van de competitie

Voor nu beschouwen we Padel als een hulpmiddel voor ontwikkeling, loyaliteit en modernisering voor de FFT, evenals strandtennis.

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Slechts één club organiseert toernooien (recent goedgekeurd), TC Bordeaux.

Momenteel moeten we opnieuw contact opnemen met de privéclubs om hun FFT-registratieaanvraag te versnellen.

4 / Met wie contact opnemen?

Ikzelf, Philippe Desmond

Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard
Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.