Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse padelkampioenschappen in Padel Lyon Club (Padel Central). De competitie van Guyenne zift.

LOIRE MEISJES

1 / fitness-parcours

Séverine HUET (SH): ik begon op 6-jarige leeftijd met tennis in Châteaubriand (44). Ik ben afgestudeerd aan de Laval Tennis Club sinds 10 jaar. Mijn beste ranking was 15 en ben momenteel 15 / 3. Ik speelde in National 2 bij AS Patton (35).

Mallory PREEL (MP): Ik speel tennis sinds de leeftijd van 10 jaar. Ik begon de competitie bij 11 jaren geleden en ben nooit gestopt. Ik heb getraind bij de tennisclub Condé sur Sarthe (61). Om professionele redenen ben ik in 2011 lid geworden van de Laval Tennis Club (53). Ik ben gerangschikt 15 / 3, mijn beste ranking.

2 / De ontdekking van Padel

SH: Discovery padel 4 jaar geleden met een vriend die in Zuid-Frankrijk woont.

MP: Eerste deel in Laval (53), er zijn 3-jaren, met mijn tennisteampartners.

3 / Ervaring en doelen

SH: Ik speelde een dozijn keer op het padel. Sportief oefen ik af en toe. Ik zou graag in de toekomst vaker willen spelen.

MP: Ik speelde een dozijn keer op het padel om een ​​andere racketsport te beoefenen met mijn tennispartners. De padel blijft voor mij een hobby.

4 / Welke club?

SH en MP: We spelen in Sport In Park in Laval (53).

5 / Uw partner?

SH en MP: We hebben voor de 1e keer gespeeld op de regionale kampioenschappen. We hebben sindsdien wat training gedaan.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

SH en MP: We kwalificeerden ons vrij eenvoudig omdat we alleen 2-teams waren. We genoten ervan om vervolgens vriendelijke mannelijke paren te confronteren.

7 / Ambities en prognose voor de finale

SH en MP: We zijn ons ervan bewust dat het niveau hoog is in vergelijking met het onze. Ons doel zal zijn om ons gelukkig te maken tijdens de hele wedstrijd. We zijn verheugd om de Padel van High Level te kunnen ontdekken. We kennen geen van onze tegenstanders.

8 / bericht voor tegenstanders

SH en MP: "Wees verwend met de Mayennaises!"

LOIRE jongens

1 / fitness-parcours

Samuel DEVRAND (SD): Geclassificeerd als 5 / 6 in tennis, ex-3 / 6 en BE monitor, maar ik geef geen tennisles.

Simon BOISSE (SB): ik beoefende voetbal, volleybal en basketbal op regionaal niveau.

En natuurlijk 26 jaar tennis met de beste 1 / 6-ranglijst. Afkomstig uit de Loire-landen zoals TSONGA, MAHUT en VASSELIN, had laatstgenoemde een 6 / 0 6 / 0 toegebracht tijdens mijn eerste regionale individuele kampioenschap.

2 / De ontdekking van Padel

SD: Na de installatie van 3-landen in Laval in 2012, met een introductie door Cédric Carité.

SB: Ik ontdekte de padel in Laval, waar de eerste binnenstructuur van Frankrijk in oktober 2012 werd gemaakt. Justin Garnier, vriend en partner op verschillende toernooien, had me sinds hij tennis in Barcelona onderwees, af en toe gespeeld.

3 / Ervaring en doelen

SD: Ik speel 1 2 keer per week met Simon, Justin Garnier (ook gekwalificeerd) en 2 andere Laval tennisbanen uit de tweede serie.

SB: Tennisleraar sinds 11 jaar heb ik altijd veel plezier met het trainen van jonge mensen in deze sport.

Als speler is het anders, omdat de eis en de beperkingen die het tennis elk jaar vereist om een ​​beter klassement te behouden of te bereiken niet meer met mij overeenkwam, ik vond ook in de padel een schat aan situaties die het tennis niet biedt no.

Het spijt me dat ik geen Spaans ben! De padel heeft duidelijk een zeer belangrijke plaats ingenomen in mijn dagelijkse sport en professional, aangezien ik sinds kort de sportverantwoordelijkheid neem van de structuur van mijn debuut "padelistiques".

Ik hoop op mijn zoon en hoop hem een ​​van de beste spelers van de discipline in Frankrijk te zien worden, en speel toernooien met hem.

4 / Welke club?

SD en SB: Sport in Park Laval.

5 / Uw partner?

SD: We zijn 5-6 vaste spelers in Laval, Simon en ik hebben een licentie bij Bourny Laval, terwijl de andere spelers een licentie hebben in Groot-Brittannië.

SB: Gelicentieerd in dezelfde club als ik, begon Samuel het avontuurpadel daar 3 jaar. Het is daarom dagelijks mijn partner of tegenstander. De kampioenschappen van Frankrijk zijn pas onze tweede wedstrijd samen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

SD: de regionale kwalificaties werden betwist in Laval, de 25 juli met een tiental teams. Tijdens onze cursus verwierpen we in de halve finale een paar bestaande uit 0 en nummer 80 Frans tennis.

SB: In tegenstelling tot het kampioenschap van Frankrijk één ambitie om kampioen te worden van het Pays de la Loire. We lopen de tennisspelers voor die recent zijn begonnen

7 / Ambities en prognose voor de finale

SD: Ga zo ver mogelijk in het toernooi (1 / 8e of 1 / 4 finale) en ontdek het Franse topniveau, met zijn beste spelers. Ik ken niet veel andere goede Franse spelers ondanks 2-3-toernooien "uit ons land".

Mijn favorieten Misschien Carity of Haziza / Scatena ... Ik weet niet zoveel over anderen!

SB: De ambities zijn bescheiden en gericht op de noodzaak om correct te spelen en om je partner de aanmoediging en de motivatie te geven die nodig is om een ​​evenement als dit niet te missen.

Het Haziza / Scatena-paar

8 / bericht voor tegenstanders

SD: Ik ben linkshandig !!!

LOIRE competitie

Anne-Marie CLAIRET - Coördinator ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

Georganiseerd op zondag 26 juli op 3 short, 12 heren- en 2 damesteams, het was een geweldig moment van tevredenheid voor iedereen.

2 / Positie van de competitie

Zoals elke sportieve activiteit, is er een vrije tijd en een sportieve kant.

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Inhuldiging van het terrein van Vertou (centrum van de competitie) in het voorjaar, organisatie van het regionale kampioenschap op zondag 24 juli met sectorfasen als het aantal registraties dit toelaat.

4 / Met wie contact opnemen?

We hebben nog geen padelscheidsrechter.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Tijdschrift. Aanvallend over alle onderwerpen van de padelwereld, keert hij met een altijd scherp oog terug op veel onderwerpen.