Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De competitie van Guyenne zift.

1 / fitness-parcours

Séverine HUET (SH): Ik begon met tennis toen ik zes was in Châteaubriand (6). Ik heb 44 jaar een vergunning van de Laval Tennis Club. Mijn beste ranking was 10 en ben momenteel 15/15. Ik speelde in Nationale 3 bij AS Patton (2).

Mallory PREEL (MP): Ik speel tennis sinds ik 10 jaar oud was. Ik begon om 11 uur met wedstrijden en ben nooit gestopt. Ik trainde bij de tennisclub van Condé sur Sarthe (61). Om professionele redenen ben ik in 2011 lid geworden van de Laval Tennis Club (53). Ik ben gerangschikt 15/3, mijn beste ranking tot nu toe.

2 / De ontdekking van Padel

SH: Ontdekking van padel 4 jaar geleden met een vriend die in Zuid-Frankrijk woont.

MP: Eerste wedstrijd in Laval (53), 3 jaar geleden, met mijn tennisteampartners.

3 / Ervaring en doelen

SH: Ik heb tien keer gespeeld padel. Sportief oefen ik padel af en toe. Ik zou in de toekomst regelmatiger willen spelen.

MP: Ik heb een dozijn keer gespeeld bij padel om een ​​andere racketsport te beoefenen met mijn tennispartners. De padel blijft een hobby voor mij.

4 / Welke club?

SH en MP: We spelen Sport In Park in Laval (53).

5 / Uw partner?

SH en MP: We speelden voor de eerste keer in competitie op de regionale kampioenschappen. We hebben sindsdien wat training gedaan.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

SH en MP: We kwalificeerden ons vrij gemakkelijk omdat we maar met 2 teams waren. We waardeerden het toen we ons op een vriendelijke manier konden confronteren met mannelijke paren.

7 / Ambities en prognose voor de finale

SH en MP: We zijn ons ervan bewust dat het niveau hoog is in vergelijking met het onze. Ons doel is om plezier te hebben tijdens de wedstrijd. We zijn verheugd de padel hoog niveau. We kennen geen van onze tegenstanders.

8 / bericht voor tegenstanders

SH en MP: "Geniet van de Mayennaises!"

1 / fitness-parcours

Samuel DEVRAND (SD): Geclassificeerd als 5/6 in tennis, ex-3/6 en BE instructeur, ik geef echter geen tennisles.

Simon BOISSE (SB): Ik speelde voetbal, volleybal en basketbal op regionaal niveau.

En natuurlijk 26 jaar tennis met de beste 1/6. Afkomstig uit de Pays de la Loire zoals TSONGA, MAHUT en VASSELIN, had de laatste een 6/0 6/0 toegebracht op mijn eerste regionale individuele kampioenschap.

2 / De ontdekking van Padel

SD: Na de installatie van de 3 banen in Laval in 2012, met een inleiding gegeven door Cédric Carité.

SB: Ik ontdekte de padel in Laval, waar in oktober 2012 de eerste indoorstructuur in FRANKRIJK werd gemaakt. Justin Garnier, vriend en partner in verschillende toernooien, had me erover verteld sinds hij tennisles gaf in Barcelona, ​​speelde hij af en toe.

3 / Ervaring en doelen

SD: Ik speel een of twee keer per week met Simon, Justin Garnier (ook gekwalificeerd) en 1 andere tweede tennisseries van Laval.

SB: Als tennisleraar gedurende 11 jaar heb ik nog steeds veel plezier in het opleiden van jonge mensen in deze sport.

Als speler is dit anders, omdat de eis en de beperkingen die tennis elk jaar stelt om een ​​betere ranking te behouden of te behalen niet meer bij mij pasten, vond ik ook in de padel een schat aan situaties die tennis niet biedt.

Het spijt me dat ik geen Spaans ben! De padel heeft duidelijk een zeer belangrijke plaats ingenomen in mijn sportieve en professionele dagelijkse leven sinds ik onlangs de sportieve verantwoordelijkheid op me heb genomen van de structuur van mijn begin "padelistics ”.

Ik hoop op mijn zoon en hoop dat hij een van de beste spelers in de discipline in Frankrijk wordt en toernooien met hem speelt.

4 / Welke club?

SD en SB: Sport in Park Laval.

5 / Uw partner?

SD: We zijn 5-6 vaste spelers in Laval, Simon en ik hebben een licentie bij Bourny Laval, terwijl de andere spelers een licentie hebben in Bretagne.

SB: Met een licentie in dezelfde club als ik, begon Samuel aan het avontuur padel 3 jaar geleden. Hij is dus dagelijks mijn partner of tegenstander. De Franse kampioenschappen zijn pas onze tweede wedstrijd samen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

SD: de regionale kwalificaties werden op 25 juli in Laval betwist met een tiental teams. Tijdens onze cursus hebben we in de geslagen halve finale een paar weggegooid bestaande uit een 0 en nummer 80 Frans tennis.

SB: In tegenstelling tot het Franse kampioenschap, wilden we kampioen in de Pays de la Loire worden. We lopen voor op de recente beginnende tennissers

7 / Ambities en prognose voor de finale

SD: Ga zo ver mogelijk in het toernooi (1/8 of 1/4 finale) en ontdek het hoge niveau van Frankrijk, met zijn beste spelers. Ik weet niet veel over de andere goede Franse spelers ondanks 2-3 toernooien "uit ons land".

Mijn favorieten ? Misschien Carité of Haziza / Scatena… ik ken de anderen niet echt!

SB: De ambities zijn bescheiden en gericht op de behoefte om correct te spelen en om je partner de nodige aanmoediging en motivatie te geven om een ​​evenement als dit niet te missen.

Het Haziza / Scatena-paar

8 / bericht voor tegenstanders

SD: Ik ben linkshandig !!!

Anne-Marie CLAIRET - Coördinator ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

Georganiseerd op zondag 26 juli op 3 short, 12 heren- en 2 damesteams, het was een geweldig moment van tevredenheid voor iedereen.

2 / Positie van de competitie

Zoals bij elke sportieve activiteit, is er een vrijetijds- en een sportieve kant.

3 / Help, acties en aankomende evenementen

Inhuldiging van het terrein van Vertou (centrum van de competitie) in het voorjaar, organisatie van het regionale kampioenschap op zondag 24 juli met sectorfasen als het aantal registraties dit toelaat.

4 / Met wie te contacteren?

We hebben nog geen referent padel.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.