Laura Buteau, 14e Franse speelster, is de maker van Zwarte bij Padel, een unieke sneeuwschoenreparatieservice in Frankrijk.

Als je een speler bent padel, je hebt je racket zeker al gebroken of gebarsten padel en je zei toch tegen jezelf dat het zonde was om het in de prullenbak te gooien? Nou, Laura Buteau heeft de oplossing, die van het repareren van de sneeuwschoenen van padel. De maker van Black Bee Padel vertelt over dit project maar ook over zijn ambities in de padel Frans, en meer!

Welke ambities op sportief vlak?

De eerste vraag die misschien makkelijk lijkt, maar die voor mij moeilijk is! Zonder vaste partner is plannen op lange termijn lastig. In principe zou ik zeggen P2000, P1500 en een paar P1000's. Ik zou ook graag wat toernooien in Portugal willen doen en waarom geen FIP testen. Ik sluit geen deuren, ik wil iets nieuws!

De start van het seizoen was met Camille Sireix, ik speelde op rechts. Toen hebben we besloten om te stoppen en nu is het lukraak, maar ik kan beide kanten spelen, dat is het voordeel! Waarom geen Portugese partner, want die kan ik in Frankrijk niet vinden.

Ik heb al 4/5 keer de kans gehad om naar Lissabon te gaan. Ik train met dezelfde partner bij Direct Padel, en we speelden ons eerste toernooi samen op 26 mei. Dat zullen we later zien!

Mijn ambities als speler zijn:

  • Meedoen in de Franse top 10, maar ik denk dat dat alleen kan als ik een vaste partner vind.
  • Neem deel aan Portugese toernooien om mijn vooruitgang voort te zetten door nieuwe paren te ontmoeten.
  • Doe mee aan een FIP en slaag voor de eerste en/of tweede ronde.

Lid worden van Team Frankrijk, een droom

Wie droomt er niet van om zijn land minstens één keer in zijn sport te vertegenwoordigen? Voorlopig zijn de aanwezige spelers beter. Ik ben naar mijn mening nog ver verwijderd van hun niveau. Ik zou mijn bereik van schoten willen ontwikkelen, om meer wapens te hebben om deze spelers het hoofd te bieden en om te verrassen.

Voor nu denk ik dat het gemakkelijk is om mijn spel te lezen.Ik zou ook graag consistenter willen zijn en "volume in het spel hebben", zoals Simon Boissé zou zeggen. Kortom, voordat ik aan Team Frankrijk denk, concentreer ik me op het verbeteren van mijn padel (technisch, tactisch, mentaal, fysiek) en zoek een partner met wie ik een goede band heb en dezelfde doelstellingen.

“Interessant om regelmatig met je partner te kunnen trainen"

Ik weet dat veel Franse spelers het Spaanse avontuur proberen en ik had de kans om het met tussenpozen te beleven toen ik met Camille speelde. Ik vond het geweldig om deze ervaring te beleven: de training elke dag, de medeplichtigheid met Camille, het weer, ook de stad.

Maar voor mij is het belangrijkste niet het land (Frankrijk, Spanje, Portugal). Dat is naar mijn mening goede trainingsvoorwaarden hebben met een goede coach in wie we vertrouwen en een partner die dat allemaal met mij kan en wil delen.

Ik vind het interessant om regelmatig met je partner te kunnen trainen, het is echt een pluspunt om elkaar te leren kennen, automatismen te creëren en spelstrategieën in te voeren.Bovendien heb ik nog nooit zo'n goede start van het seizoen gemaakt dan spelen met Camille, ook al speelde ik rechts.

Stop met het systematisch weggooien van rackets in de prullenbak

Als maker van Black Bee PadelIk wil nu eigenlijk twee dingen:

Dat al degenen die gewend zijn om te spelen padel weet dat voordat ze hun racket in de prullenbak gooien, er een snelle, betrouwbare en goedkope oplossing is. En die zwarte bij Padel is een teken van vertrouwen.

De oorsprong van Black Bee Padel

Het oorspronkelijke idee was om ons racketmerk te creëren. Ik zeg "wij" omdat het een project was dat ik had met een andere speler van padel : Melanie Ros. Het moest zijn "Wees Padel », met als doel rackets te creëren gericht op kracht (Be Power), gericht op controle (Be Control)...

Tegelijkertijd heb ik in deze periode veel rackets gebroken (geen nervositeit, ook al haalt mijn verleden me soms in). Ik heb zelfs een keer een racket uitgepakt, ermee gespeeld tijdens de training, en bij een smash barstte het… we vonden het zo jammer dat er geen oplossing voor dit probleem was. Het racket is zojuist onbruikbaar geworden, in de prullenbak.

Toen Mélanie nieuwsgierig werd, ontdekte ze dat er een oplossing bestond in Spanje en Zuid-Amerika (bakermat van padel). Je moet weten dat het erg handmatig is. Ze stelde me het idee voor en ik zei haar ervoor te gaan met de 5/6 rackets die ik had gekraakt.

Daarna speelden we met onze eigen gerepareerde rackets op grote toernooien, daarna repareerden we rackets van onze vrienden, spelers van padel ook in de top 30. Alles werkte perfect. En we zijn begonnen en Black Bee Padel was geboren: de zwarte bij, een teken van ecologie en recycling, en ik vond het idee van het logo stijlvol (althans in mijn verbeelding). Vandaag hebben Mélanie en ik onze samenwerking stopgezet.

Welke merken zijn kwetsbaarder dan andere?

Ik ga geen specifieke merken noemen, elk merk heeft zijn eigen productieproces. Wat ik kan zeggen is dat het niet altijd het racket is dat kwetsbaar is, soms is het de speler die ervoor zorgt dat de pala's meer breken.

Wie van de beginner of de expert breekt het meest?

Ik hoop het voor iedereen, maar het grote verschil is dat de beginner/halfgevorderde reparaties de expert minder zijn.

Want waar je gewoonlijk breekt, hangt ervan af, ik heb alles gezien: het frame, het gezicht, het hart. Maar het frame komt het vaakst terug. Er zijn 3 belangrijke redenen:

  • Een schok met zijn partner: de beroemde "I aaaaai" in het midden, maar je partner doet wat hij wil, pakt je bal en slaat je racket kapot.
  • Met de ramen: persoonlijk zie ik mezelf het punt niet verliezen alleen omdat ik mijn racket niet wil krabben terwijl ik een bal verdedig bij het raam...
  • Door smash: dat was mijn geval en toch heb ik niet de sterkste smash op het circuit (lacht).

En soms gewoon spelen, zonder aanwijsbare reden, misschien slijtage of het fabricageproces.