Léa Godallier begint de tweede seizoenshelft met een nieuwe teamgenoot: Eli Amatriain. Ze blikt terug op alle partnerwisselingen en beschrijft haar voorbereiding en haar doelstellingen voor eind 2023.

Een zesde teamgenoot in 2023

“Mijn professionele debuut maakte ik samen met Mélissa Martin. Vervolgens heb ik een heel jaar met Laura Clergue gespeeld. Daarna speelde ik een jaar met Ari Cañellas, daarna met Teresa Navarro. En dit jaar zit ik op mijn 6e teamgenoot."

Léa en Araceli Martinez in Toulouse

"Wat ik tegen mensen zeg die al deze veranderingen niet begrijpen, is dat de meiden bovenaan de ranglijst de best mogelijke combinatie proberen te vinden om de besten te verslaan: Ariana Sanchez / Paula Josemaria, Gemma Triay / Marta Ortega maar ook Delfina Brea en Beatriz González. Het zijn hele geweldige koppels, die het sinds het begin van het jaar laten zien, en nu is er Alejandra Salazar die haar terugkeer naar de piste maakt.

Een nieuw project met Eli Amatriain

“Deze toenadering vond plaats tijdens de zomervakantie. Een noodzakelijke pauze bovendien, omdat ik daardoor even aan iets anders kon denken. Dit grote aantal partnerwisselingen was voor mij inderdaad ingewikkeld. Mentaal was het vermoeiend omdat er bij mijn teamgenoten maar weinig dingen op hun plaats vielen. Het kost energie omdat je van speler wisselt, je haar niet zo goed kent en 24 uur per dag met haar moet leven. Gelukkig ben ik goed omringd, waardoor ik deze moeilijke periode zo goed mogelijk kon doorkomen.

De toenadering tot Eli kwam vrij laat tot stand, omdat we twee weken na het begin van de pauze contact hadden. Eli belde me en vroeg of ik met haar wilde spelen. Ik accepteerde het omdat ze, zonder de speler noodzakelijkerwijs op te roepen, op menselijk niveau een ongelooflijke uitstraling heeft. Ze is een meisje dat rust en veel rust uitstraalt en ik denk dat het spelen met een partner als zij, na al deze ups en downs, mij misschien balans zal brengen”.

Nieuw koppel Godallier Amatriain 2023
Het nieuwe AmatriainGodallier-paar

De Top 30 in zicht

“Voor het tweede deel van het seizoen zijn de doelstellingen vooral om het jaar in de top 35 af te sluiten, de top 30 zou beter zijn. En qua resultaten zou het in de competitie neerkomen op kwalificatie voor nog een kwartaal en daar niet bij blijven. Maar ik zou vooral willen zeggen: vooruitgang boeken als koppel, elkaar beter leren kennen met Eli, plezier hebben op de baan en alles geven, individueel en als team. Ik heb nog veel te leren en ik wil deze ervaring met Eli meenemen en van elk moment met haar genieten”.

Meer over de FIP Tour na de overname van de WPT door Premier Padel ?

“Ga ik meer investeren in de FIP Tour? Dit jaar lijkt het mij ingewikkeld gezien de zeer volle kalender. Als ik echter zie dat het kan blijven hangen, zal ik nog steeds proberen er een te betwisten, maar ik betwijfel of dit mogelijk zal zijn. We dachten dat we dit eerste deel van het seizoen het meeste hadden gedaan, maar uiteindelijk is het tweede deel net zo druk, zo niet drukker. Maar als ik kan, zal ik proberen een paar FIP Tour-toernooien te spelen om wat punten te verdienen, want op de FIP-ranking (48) loop ik een beetje achter ten opzichte van de WPT (41). We zullen het met Eli bespreken en voorlopig blijven we gefocust op de officiële agenda”.

Marta Caparros Lea Godallier WPT Valencia 2023
Léa en Marta Caparros in Valencia

Welk programma tijdens de vakantie?

“Een leergierige en sportieve vakantie. Het is waar dat ik echt even weg moest van de pistes en iets anders moest doen, dus een week lang heb ik niet gespeeld padel, noch natuurkundige feiten gerelateerd aan de padel. Na deze pauze van zeven dagen hervatte ik een week waarin ik me concentreerde op versterking en fysieke fitheid. Vervolgens hervatte ik beetje bij beetje, afwisselend twee fysieke oefeningen per dag en training padel. En tenslotte was de laatste week behoorlijk dominant padel. Fysiek hebben we heel goed gewerkt, het was heel zwaar, het was erg warm, we probeerden de trainingen te variëren en dat heeft mij veel goeds gedaan.”

Sebastien Carrasco

Toekomstige natuurgeneeskundige en gepassioneerd over padel, Seb is de health/food gentleman van Padel Magazine. Hij jongleert tussen pala, quinoa en etherische oliën. Al bijna twee jaar behandelt hij het nieuws van het gele bolletje met dezelfde passie.