De internationale clubbeker Padel 2024 is al aan de gang. De Europese Vereniging van Voetbalclubs Padel maakte van de gelegenheid gebruik om te interviewen Jean-Luc Vorbe, de manager van de Pétionville Club Port-au-Prince in Haïti.

Frankrijk, Haïti, Tahiti en Malaga

“Ik kwam naar Malaga op advies van mijn Tahitiaanse partner Guillaume Baigts uit Papeete, die deelnam aan vijf wereldkampioenschappen in padel. Dit met als doel mij te verdiepen in de wereld van padel. Ik sloot me aan bij de academie van José Solano in de Inacua-club in Malaga om de geheimen ervan te leren kennen padel wedstrijd.

ik speel niet padel slechts voor 2 jaar. Maar ik heb een tennisachtergrond op hoog niveau. Ik heb inderdaad al tien jaar deelgenomen aan internationale competities, waaronder de Davis Cup voor mijn land, Haïti. Ik moest de hoge concurrentie opgeven om mijn hogere opleiding in Frankrijk te kunnen volgen. Een deel van het jaar woon ik in Haïti, waar ik mijn professionele leven heb, en de andere helft in Tahiti, het land van mijn vrouw en onze kinderen. Het is op Tahiti dat ik meerdere keren per dag train in de Phénix-club van president Alain Siu.”

Leer de club en de club in Haïti vooruit te helpen

“We hebben een club gebouwd in Pétionville, Port-au-Prince, met 5 circuits padel en 300 leden, allemaal enthousiaste spelers. Ook al moet alles op het gebied van lesgeven en trainen voor de wedstrijd, dit is de reden voor mijn komst naar Malaga. Wij hebben veel vertrouwen in de voortgang van de padel in onze club.

Met José Solano en zijn coaches heb ik geprobeerd mijn tennisopleiding te vertalen naar die van de Solano-academie: een perfecte fysieke conditie hebben zodat ik, met mijn 195 centimeter, snel kan bewegen, vooral bij padel dan bij tennis, luisteren, elke oefening herhalen alsof ik in een wedstrijd zit, video’s maken en, dankzij AECP, aan het eind van de dag wedstrijden kunnen spelen tegen Pierre, Pascal, Spaanse spelers.”

Jean-Luc Vorbe

Pétionville van Haïti bij de International Club Cup Padel 2024

“Pétionville uit Haïti zal tijdens de volgende editie van de International Club Cup of Padel, en onze delegatie zal ook begeleidende personen omvatten. Ik heb de interesse kunnen realiseren voor onze club en onze spelers om vertegenwoordigd te worden, maar ook voor de managers die zullen kunnen profiteren van het advies van AECP en de relaties met alle andere clubs uit de 5 continenten. Haïti zal zijn kleuren verdedigen als Phoenixclub van Tahiti, die zijn selectie zeer serieus neemt. Ik kan niet wachten om terug te komen met al onze vrienden.

En dan verwelkomen we volgend jaar maart een delegatie van de AECP naar Papeete voor de promotie van de International Club Cup. Padel. '


Informatie over de editie 2024:
europadelbeker. com
contact @ aecp-padel. I

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.