Malik JoundyDe 43-jarige oud-Marokkaanse nummer 1 op de tafeltennistafel in 2017 wil zich voluit verdedigen op de International Club Cup. Padel bij de Inacua Club, waar ook een ATP Tennis Challenger wordt gehouden.

"Zeker, we praten regelmatig over tennissers in de padel, Mais le padel ver daarbuiten samenbrengtlegt Malik aan ons uit.

Vandaag vertelt hij in de Marokkaanse top 30 over zijn reis.

“COVID heeft ervoor gezorgd dat ik ben geworden padelis”

“Het was dankzij de COVID-pandemie dat ik de padel. In 2020 waren basketbal en voetbal de enige toegestane sporten in Marokko padel bij de Oase. Toen de beperkingen werden opgeheven, stopte ik niet met spelen padel. Integendeel, ik verhoogde mijn frequentie ondanks pijnlijke knieën. Tegenwoordig speel ik voor CAFC (Cercle Amical Français de Casablanca).

Tafeltennis heeft me geholpen trajecten met spin te begrijpen. Het geeft me een voordeel bij bepaalde technische shots, zoals de chiquita waarbij de pols wordt gebruikt. In tegenstelling tot veel hardwerkende tennissers geef ik echter de voorkeur aan controle, lobs, korte schoten en spin. Bovendien weet ik, omdat ik linkshandig ben, dat het een gewild bezit is.”

Team Marokko padel casablanca

Vergelijking tussen tafeltennis en Padel

“Tafeltennis is een individuele sport, terwijl padel is collectief. Het eerste lijkt mij technischer, het tweede meer tactisch en vereist samenwerking tussen partners. Dubbelspel bij tafeltennis verschilt aanzienlijk van padel ; Bij tafeltennis spelen spelers afwisselend, wat de keuzes vereenvoudigt. Daarnaast is het bij tafeltennis niet mogelijk om een ​​speler uit te sluiten, omdat iedereen gelijkwaardig meedoet.

Een opmerkelijke overeenkomst tussen de twee dubbelsporten is het voordeel wanneer een team uit een linkshandige en een rechtshandige bestaat. In beide gevallen maakt dit de forehand van elke speler vrij, wat een strategisch voordeel oplevert. Bovendien speelt het effect, hoewel onderschat, een cruciale rol in de padel, net als bij tafeltennis, of het nu gaat om scherpe schoten, bijwerkingen of zachte ballen. De service bij tafeltennis is echter van groter belang dan bij de padel. '

Een populaire uitdrukking die verband houdt met padel

“Een van de aspecten van padel Wat mij aanspreekt is de mogelijkheid om buiten te spelen. Bij tafeltennis is het vooral binnen, wat jammer is als je van de buitenlucht houdt.

De hausse werd rond waargenomen padel in Europa en elders is ook voelbaar in Marokko. Bewijs hiervan is het enthousiasme bij CAFC met bijna 450 actieve spelers. Toen ik begon, was de padel was weinig bekend met heel weinig land. Nu lijkt het erop dat iedereen het in Marokko wil spelen. Als bewijs van de groei is de populaire Marokkaanse uitdrukking “dsl, ik heb een zwembad” nu “dsl, ik heb padel »."

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.