Manu Martin is een van de grote namen in deze sport. coach, streamer, commentator maar ook content creator, de Spaanse technicus maakt indruk op ons met zijn veelzijdigheid. In een video voor 'Mejora jij Padel' Manu Martin onthult 6 geheimen van de professionals van padel.

De negen punten van Momo Gonzalez

Momo-Gonzalez-1

Momo Gonzalez heeft een mentale routine die hij gebruikt als het erop aankomt. Een techniek om je te concentreren, maar ook om je geest te resetten. In een interview met Manu Martin vertrouwt hij toe:

"Ik heb een ritueel dat me geluk brengt, ik weet dat het moeilijk te begrijpen is. Op cruciale momenten focus ik me op de ramen. Er zijn er 5 in de basislijn en ik verdeel ze in drie delen, evenals voor de twee zijruiten. Ik herhaal hetzelfde proces en scheid ze in drie delen. Dan vormen de snijpunten van deze ruiten negen punten, en ik moet op elk van hen stappen voor geluk en mentale heroriëntatie. Als ik er een mis, moet ik opnieuw beginnen.”

Een nogal complexe en moeilijk te begrijpen techniek, maar wat eens te meer bewijst dat Momo Gonzalez van een andere planeet lijkt te komen.

Bela / Tapia: het driepack

Bela en Tapia hebben een nogal eigenaardig ritueel: ze spelen altijd met drie identieke rackets, of het nu tijdens trainingen of wedstrijden is. Ze hebben altijd drie rackets bij de hand.

Agustin Tapia verklaart "Elke wedstrijd neem ik drie rackets mee. Ik probeer ze hetzelfde te houden en train met die drie. Dat heb ik van Bela geleerd. Sinds ik ermee ben begonnen, heeft het me enorm geholpen, vooral midden in een spel. Als er een racket kapot gaat, heb ik nog twee identieke beschikbaar. '

"Het hebben van een reserveracket kan het verschil maken in een spel“, besluit Manu Martin. Toegegeven, niet iedereen kan het zich veroorloven om drie tennisrackets te kopen. padel In een keer. Eén ding is echter zeker: Mocht je tijdens een toernooi je racket breken, dan zou je zeker blij zijn om nog een identiek exemplaar in je tas te hebben.

De greep van Lebron en Silingo

legt Lebron uit "Ik verwijder vaak de originele grip om er een andere of zelfs een overgrip op te doen, afhankelijk van de dag. Ik denk dat het met een dunnere grip gemakkelijker is om je grip tussen de punten terug te krijgen. Ik stel het erg op prijs om een ​​dunne grip te hebben, omdat het het hanteren van het racket gemakkelijker maakt.. '

Het is je misschien al opgevallen dat het racket van Silingo een nogal omvangrijk handvat heeft. Dit is waarom :

Silingo legt uit: “Ik moet 7 overgrips op mijn racket plaatsen, maar mijn doel is om minder te zetten. Het veranderen van elke grip kost me een uur, wat ondraaglijk wordt, en ik wil het niet eens. Dit seizoen probeer ik er maar vier te plaatsen. Door meerdere grepen te gebruiken, heb ik een meer open greep en kan ik mijn pols stabiliseren.

Silingo Veneto Padel FIP-beker 2022

Het racket in de vriezer

racket vriezer

"Dit “ritueel” wordt alleen in de zomer uitgevoerd“, specificeert Manu Martin. De Spaanse technicus legt uit dat dit een gewoonte is van spelers bij warm weer, zoals Victor Ruiz of Gonzalo Rubio. Zoals te zien was in Rome tijdens de BNL Italy Major, leggen spelers in de zomer en tijdens het wisselen van kant soms hun rackets in de vriezer.. Bij stijgende temperaturen sneeuwschoenschuim padel heeft de neiging om te verzachten. Het voordeel voor spelers om hun racket in een vriezer te leggen is om laat het schuim terugkeren naar een lagere temperatuur en wat stijfheid terugkrijgen.

Professionele spelers zorgen ervoor dat ze een bepaalde temperatuur niet overschrijden, anders kunnen hun rackets breken. In het slechtste geval, dankzij hun sponsors, kunnen ze in geval van breuk nieuwe krijgen, maar ze proberen nog steeds deze techniek niet te misbruiken.

Het nadeel van een oververhit racket is dat het schuim erg zacht wordt. Als je geen koelkast hebt, raadt Manu Martin je aan om een ​​thermische beschermhoes te gebruiken of deze direct in je rackettas op te bergen. Het doel is om het racket zoveel mogelijk te beschermen tegen direct zonlicht.

De klap van Paquito

Paquito Navarro huilt 2023 Premier Padel Madrid

Paquito Navarro is een uitzonderlijke speler, in staat tot geniale momenten, allemaal vergezeld van een verwoestende glimlach. De Andalusiër onthulde aan Manu Martin het geheim van zijn hit:

legt Paquito uit "Als ik spike, laat ik mijn pols los zodat de bal meer spin krijgt. Ik span mijn hele lichaam in en sla de bal met mijn pols. Het doel is om het meer spin te geven zodat het hoogte wint of een par drie uitvoert. Mijn pols is een grote hulp in dit proces.”

Sanyo het genie van de strategie

Sanyo is een echte goochelaar. De Argentijn heeft altijd indruk op ons gemaakt met zijn precisie en zijn vermogen om onmogelijke gebieden te vinden. In een interview met Manu Martin legt Sanyo uit hoe hij ruimte creëert met zijn favoriete slag: de backhand.

"De chiquita en de lob geven me veel voordelen omdat ik voor beide shots dezelfde voorbereiding doe. De tegenstander kan nooit anticiperen of ik diep of voorwaarts ga spelen. Natuurlijk slagen de tegenstanders er soms in om de voorbereiding van de chiquita te ontcijferen en te anticiperen, maar ik weet dat ik ze later kan verrassen met een lob. Bovendien bewaar ik dit gebaar liever voor de beslissende momenten.

"Als er ruimte ontstaat in het spel, probeer ik diep te spelen, maar als die er niet is, probeer ik de bal snel te stuiteren om niet in de val te lopen. Linkse spelers zijn tegenwoordig zo lang dat ze een stap vooruit kunnen zetten. Als mijn tegenstander stilstaat en ik zie dat de ruimte verkleind wordt, probeer ik dat wel te doen net genoeg om de tegenstander te laten afvragen of hij voor of na de rebound moet slaan."

Door ruimte in het spel te creëren en onzekerheid te creëren, wint Sanyo Gutierrez aan vertrouwen en weet hij zijn tegenstanders te destabiliseren.

Je vindt de volledige video van Manu Martin hier

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.