Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central).  De competitie Midi-Pyrénées wordt belegerd.

midipy jongen

1 / fitness-parcours

Cédric Carité (CC): Tennisser tot 1/6 (tweede reeks voor 20 jaar), ik heb ook verschillende staatsdiploma's tot BE2 ° in tennis gevalideerd. Ik ben ook verantwoordelijk voor de Fête le Mur-site van Yannick NOAH in Toulouse, regionaal coördinator SUD Ouest en oprichter van de federale tennisclub van het district die jongeren ondersteunt bij hun sportcursus (professionele competitie) en professionele training (scheidsrechter, lesgeven, eerste hulp , touw ...)

Alexis SALLES (AS): Mijn beste tennisklassement was 1/6

2 / De ontdekking van Padel

CC: Ik ontdekte het Padel tijdens mijn jaren als STAPS-studenten in Toulouse. Binnen de structuren van die tijd slaagde ik voor een federaal onderwijscertificaat (het eerste in Frankrijk) en nam ik deel aan een toernooi. Daarna heb ik jarenlang gesneden.

AS: In Blagnac (voorstad van Toulouse in 1997)

3 / Ervaring en doelen

CC: Ik was 6 keer kampioen van Frankrijk en nr. 1 van Frankrijk; deelnemer aan de laatste Master of Padel Pro Tour, lid van het Franse team sinds 2004 (5e wereldkampioen en vice-Europees kampioen), nationaal technisch directeur, coach en aanvoerder van de Franse teams (3 keer vice-Europees kampioen, 5e wereldman en bracht de meisjes binnen op de 3e plaats wereldwijd), docententrainer van padel (opleiding voor BE Tennis en niet-afgestudeerden)

President-oprichter van de LNP heeft de integratie van de Padel binnen de FFT, organisator van het sportcircuit, ondersteuning voor clubprojecten mogelijk gemaakt.

AS: Deelname aan 6 wereldkampioenschappen: beste ranking met het Franse team: 5e

Beste individuele klassering: Ronde van 8

Deelname aan 5 Europese kampioenschappen: beste ranking met het Franse team: 2e

Beste individuele klassering: halve finale

4 / Welke club?

CC: Ik heb heel weinig gelegenheid om te trainen omdat ik veel verzoeken heb ter ondersteuning van het lanceren van clubs en lerarenopleiding.

Ik speel overal in Frankrijk in deze hoedanigheid (vooral door lessen en trainingen te geven) en dan probeer ik te trainen bij CLUB de l'Hers in Toulouse, Toulouse Padel Club en Mas club in Perpignan.

Mijn toewijding aan het dienen van al zijn volgelingen om de praktijk van Padel te structureren, ging ten koste van mijn individuele praktijk.

Maar ik doe het niet zo slecht ...

CC en AS: We hebben een vergunning bij de Tennis Club de l'Hers

5 / Uw partner?

CC: Tussen 2004 en 2008 waren we meerdere keren samen kampioen van Frankrijk en waren we partners in het Franse team. Vervolgens 2013/2014/2015 nr. 1 Frans en kampioen van Frankrijk binnen het LNP-circuit

AS: Ik ben 10 jaar geleden begonnen met spelen met Cédric CARITE. We hebben 7 volledige seizoenen samen gedaan

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

CC: Het verliep vlot voor ons,

AS: Goede organisatie met de registratie van 24 teams van goed niveau

7 / Ambities en prognose voor de finale

CC: We gaan ons best doen en zouden dicht bij de titel moeten zijn. Vervolgens moet elk spel worden gespeeld met zijn aandeel aan onzekerheden.

Op de langere termijn, naarmate mijn leeftijd vordert, zal ik nog steeds plezierig zijn om te zien spelen, en erg handig, maar mijn toekomst ligt in de begeleiding van de vele verzoeken van de clubs in educatieve training en sportanimatie. Ik ben de enige in Frankrijk die dit wettelijk voorstelt, met de juridische diploma's en de unieke ervaring op dit gebied. Ik ken een paar maar ben er niet bang voor omdat we ons bewust zijn van onze waarde. Niemand zal echter lichtvaardig worden genomen, omdat tegenstanders weten hoe te spelen en het door de FFT gekozen spelformaat (overal ter wereld gebruikt) riskant is. Mijn favorieten zijn het team van de Cote D'azur League en wij.

AS: Bereik de finale en heb vooral veel plezier!

Op 41-jarige leeftijd zijn de ambities van mijn concurrenten verminderd, maar ik hoop te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze sport, wat een echte passie is!

De grote favorieten van de competitie zijn natuurlijk Robin HAZIZA en Jérémy SCATENA die, voor zover ik weet, vele jaren ongeslagen zijn in Frankrijk

8 / bericht voor tegenstanders

CC: Moge iedereen het beste van zichzelf geven in een vrijwillige en positieve geest

AS: Pas op voor XNUMX-jarigen !!!

Serieuzer Fair play - plezier en win !!!

 

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.