Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De competitie Midi-Pyrénées wordt belegerd.

midipy jongen

1 / fitness-parcours

Cédric Carité (CC): Tennisspeler tot 1 / 6 (tweede reeks tijdens 20-jaren), ik heb ook verschillende staatsdiploma's gevalideerd tot de BE2 ° tennis. Ik ben ook verantwoordelijk voor het Fête le Mur-evenement van Yannick NOAH in Toulouse, regionale coördinator SUD Ouest, en oprichter van de federale tennisclub van het district die jongeren begeleidt in hun sportcurriculum (pro-competitie), en professionele training (arbitrage, lesgeven, eerste hulp). , touw ...)

Alexis SALLES (AS): Mijn beste tennisranglijst was 1 / 6

2 / De ontdekking van Padel

CC: Ik ontdekte Padel tijdens mijn studententijd in STAPS in Toulouse. In de toenmalige structuren ben ik geslaagd voor een federaal onderwijscertificaat (de eerste in Frankrijk) en heb ik deelgenomen aan een toernooi. Toen heb ik vele jaren gesneden.

AS: In Blagnac (buitenwijken van Toulouse in 1997)

3 / Ervaring en doelen

CC: Ik ben 6 ooit kampioen van Frankrijk geweest en geen 1 Frans; deelnemer aan de laatste Master van Padel Pro Tour, lid van het Franse team sinds 2004 (5e wereld en vice-kampioen van Europa), nationaal technisch directeur, coach en aanvoerder van de teams van Frankrijk (3 keer vice-kampioen van Europa, 5è mannenwereld en bracht meisjes naar de 3è-wereld), leraar padelleraar (training voor BE Tennis en niet-afgestudeerden)

President-oprichter van de LNP heeft de integratie van de Padel binnen de FFT, organisator van het sportcircuit, ondersteuning voor clubprojecten mogelijk gemaakt.

AS: Deelname aan 6 wereldkampioenschappen: beste ranglijst met het Franse team: 5ème

Beste individuele ranglijst: 8e finales

Deelname aan 5 Europese kampioenschappen: beste positie bij het Franse team: 2nd

Beste individuele ranglijst: halve finale

4 / Welke club?

CC: Ik heb heel weinig gelegenheid om te trainen omdat ik veel aanvragen heb ter ondersteuning van clublancering en lerarenopleiding.

Ik speel overal in Frankrijk in deze hoedanigheid (vooral door lessen en trainingen te geven) en dan probeer ik te trainen bij CLUB de l'Hers in Toulouse, Toulouse Padel Club en Mas club in Perpignan.

Mijn toewijding aan het dienen van al zijn volgelingen om de praktijk van Padel te structureren, ging ten koste van mijn individuele praktijk.

Maar ik doe het niet zo slecht ...

CC en AS: We hebben een licentie bij de Tennis Club de l'Hers

5 / Uw partner?

CC: Tussen 2004 en 2008 zijn we meerdere keren samen kampioen van Frankrijk geweest en partners in het team van Frankrijk geweest. Vervolgens 2013 / 2014 / 2015 nr. 1 Frans en kampioen van Frankrijk binnen het circuit LNP

AS: Ik begon jaren geleden met Cédric CARITE 10 te spelen. We hebben 7 complete seizoenen samen uitgevoerd

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

CC: Het was gemakkelijk voor ons,

AS: Goede organisatie met de inscriptie van 24-teams van goed niveau

7 / Ambities en prognose voor de finale

CC: We zullen ons best doen en moeten dicht bij de titel komen. Dan moet elke game met veel onzekerheden worden gespeeld.

Op de langere termijn, naarmate mijn leeftijd vordert, zal ik nog steeds plezierig zijn om te zien spelen, en erg handig, maar mijn toekomst ligt in de begeleiding van de vele verzoeken van de clubs in educatieve training en sportanimatie. Ik ben de enige in Frankrijk die dit wettelijk voorstelt, met de juridische diploma's en de unieke ervaring op dit gebied. Ik ken een paar maar ben er niet bang voor omdat we ons bewust zijn van onze waarde. Niemand zal echter lichtvaardig worden genomen, omdat tegenstanders weten hoe te spelen en het door de FFT gekozen spelformaat (overal ter wereld gebruikt) riskant is. Mijn favorieten zijn het team van de Cote D'azur League en wij.

AS: De finale bereiken en vooral veel plezier hebben!

Op 41-jaren worden mijn ambities van concurrent naar beneden bijgesteld, maar ik hoop bij te dragen aan de ontwikkeling van deze sport die een echte passie is!

De grote favorieten van de competitie zijn natuurlijk Robin HAZIZA en Jérémy SCATENA die, voor zover ik weet, vele jaren ongeslagen zijn in Frankrijk

8 / bericht voor tegenstanders

CC: Dat iedereen het beste van zichzelf geeft in een vrijwillige en positieve geest

AS: Aandacht voor de veertig!

Meer serieus Fair-play - plezier en wint !!!

Wat we doen is de manier waarop we cement produceren evolueren door het gebruik van een deel van de traditionele klinker (basismateriaal voor het maken van cement) te vervangen door thermisch geactiveerde kleien. Het product dat het resultaat is van dit proces, hebben we groen cement genoemd omdat het milieuvriendelijker is en alle eigenschappen en technische specificaties heeft behouden.

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.