Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en zijn vertegenwoordigers voor de Franse kampioenschappen van padel au Padel Lyon Club (Padel Central).  De competitie Val d'Oise wordt belegerd. 

 

1 / fitness-parcours

Sabrina RIOJA (SR): Ik speel tennis sinds mijn 7e bij TC Auversois in de Val d'Oise, en tot mijn 12e in de competitiestructuren ben ik sindsdien blijven spelen voor de lol op de afdeling.

Monica BLANKSON-HEMANS (MBH): Ik speelde tennis van 4 tot 11 jaar bij de tennisclub van Vauréal, daarna vanaf mijn 12 jaar tot nu (24 jaar) bij de tennisclub van Jouy le Moutier.

In 2012 afgestudeerd aan de staat zet ik mijn professionele opleiding voort door mijn Higher State Diploma te halen.

2 / De ontdekking van Padel

SR: Oorspronkelijk uit Spanje, ik kende deze sport vaag, maar oefen eigenlijk sinds de aanleg van een veld bij (TC Auversois) in oktober 2011.

De leden van het kantoor, waar ik op dat moment deel van uitmaakte, waren op zoek naar een nieuwe vriendelijke activiteit geschikt voor iedereen en complementair aan tennis.

MBH: Ik ontdekte het padel met een paar vrienden uit mijn DES-klas in april 2015, heb ik me meteen aangesloten.

3 / Ervaring en doelen

SR: Mijn ervaring is beperkt, ik speel maar één of twee keer per week, "lokaal" en puur voor mijn vrije tijd. Het is voor mij een aanvullende sport voor tennis, vooral voor de visie van het spel, de plaatsing tijdens het spelen enz.

Het is vooral de beste manier om mijn partners te vinden voor goede momenten van ontspanning. Ik werk bij de regionale competitie en we willen deze nieuwe sport op de afdeling promoten.

Met dit extra aanbod willen we dat clubs hun leden behouden, zodat de padel bereikt een groot publiek en haalt nieuwe licentiehouders aan, niet per se tennissen.

In de toekomst hoop ik mezelf te verbeteren in de discipline en waarom niet, deel te nemen aan sommige competities, altijd op zoek naar het plezier om te spelen en de gezelligheid.

MBH: beperkte ervaring in padel, want pas in april 2015 ben ik begonnen met spelen. Momenteel speel ik padel eenmaal per week, bij TC Auversois.

Zoals elke speler heb ik het doel om mezelf te verbeteren en deel te nemen aan sommige competities.

4 / Welke club?

SR en MBH: De tennisclub Auversois.

5 / Uw partner?

SR en MBH: Beiden op zoek naar een partner om de kwalificatie voor de Franse kampioenschappen in de Val d'Oise te spelen, we spelen sinds mei 2015 samen. We kenden elkaar al eerder dankzij onze respectievelijke beroepen en we zeiden tegen onszelf “waarom niet! ". Het is vooral een kwestie van gevoel.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

SR en MBH: We hebben slechts één game gespeeld, de laatste! Helaas reageerden de dames tijdens de kwalificatie niet op de oproep. We kwalificeerden ons tegen mijn vrienden padelists uit Auvers. De club was goed vertegenwoordigd! De sfeer was er. De receptie van de schitterende club, de laatste had net zijn hof vernieuwd. Met dank aan Franck voor de foto's en video van de wedstrijd

7 / Ambities en prognose voor de finale

SR en MBH: We hopen van harte 1 ronde te passeren, wat problemen te veroorzaken voor de "pro" -paren, vooral onszelf te plezieren en nieuwe sensaties te ontdekken " padel Om ons spel tegen de beste paren te verbeteren. In de Val d'Oise zijn de clubs zich geleidelijk aan het uitrusten, ik hoop dat elke club zijn toernooi kan organiseren.

Ik ken de andere gekwalificeerde spelers niet, maar ik begrijp dat de teams in Zuid-Frankrijk verre van nieuwelingen waren, integendeel.

8 / bericht voor tegenstanders

SR: Ik kijk ernaar uit om ze te ontmoeten, om paren met een baan te ontmoeten, om echt de padel naast hen concurreren.

MBH: Tot binnenkort voor een leuke tijd padel!

1 / fitness-parcours

Morgan MANNARINO (MM): Ik was een semi-professionele tennisser met een Franse ranking van -30. Ik heb ook een paar jaar strandtennis beoefend en eindigde als 6e op de Franse kampioenschappen van 2015.

Jérémie CAMPOS (JC): Ik ben 2 jaar geleden gestopt met tennis na een reeks blessures. Ik begon te spelen padel, trailrunning en weer golf spelen. Mijn beste tennisranglijst was 3/6.

2 / De ontdekking van Padel

MM: Ik ontdekte het padel met mijn broer Jeremy Ritz en een andere vriend op vakantie bij de tennisclub Lacanau (uitgerust met 3 tennisbanen Padel)

JC: Met wat Jérémy Ritz 4 jaar geleden, door erover te horen, brak ik en probeerde ik het.

3 / Ervaring en doelen

MM: Sportief blijf ik een tennisser die momenteel op -2/6 staat. Naast een paar spelletjes met vrienden tijdens de vakantie, speel ik padel een of twee keer per maand, in Parijs. Het is moeilijk om verder te komen, bij gebrek aan reguliere spellen. Op langere termijn wil ik kampioen van Frankrijk worden en meedoen in de werelden van padel.

JC: Ik speel weinig, 1 keer per maand sinds dit jaar en daarvoor, 1 keer elke 3 maanden. Bij gebrek aan infrastructuur en tegenstanders is het moeilijk om regelmatig in de regio Parijs te spelen.

Voor de toekomst zou het ideaal zijn om minstens 2 keer per week te spelen, om deze winter door te gaan en deel te nemen aan enkele toernooien in Spanje.

4 / Welke club?

MM en JC: We speelden bij Plessis Bouchard, daarna bij Sannois en opnieuw bij Plessis Bouchard.

5 / Uw partner?

MM: We kennen elkaar al van jongs af aan, zijn verbonden door een sterke vriendschap, we delen samen vakanties en avonden. Speel samen bij padel bleek natuurlijk te zijn.

JC: Ik koos het omdat het eerste van mijn beste vrienden is, we kennen elkaar meer dan 20 jaar maar ook en vooral omdat het de beste is, wat een smash!

De andere reden is dat onze vaste vaste partners niet in dezelfde competitie spelen als wij:

De beroemde Ritzou voor Morgan en (de tracker) Raphaël Jannel padel> voor mij.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

(JC): Er waren geen ervaren teams en het niveau was niet erg hoog, maar we hadden een geweldige tijd met de nieuwe spelers van padel van de competitie. We hopen natuurlijk dat het niveau van nieuwkomers zal stijgen om ze in andere toernooien het hoofd te kunnen bieden.

7 / Ambities en prognose voor de finale

(MM): Voor mij zijn de favorieten de Cote d'Azur (vrienden van ons) en dan komen de Midi-Pyrénées en de Provence. We willen graag eindigen in de top 3 teams.

(JC): Zorg voor een regelmatig spelniveau, ga zo ver mogelijk in deze tafel en waarom kom je niet op het podium! We weten dat meerdere teams goed voorbereid zijn. Het paar Robin en Jérémy is voor mij het sterkst.

8 / bericht voor tegenstanders

MM: Laten we profiteren van dit kampioenschap van Frankrijk 2015 om het te illustreren, het kan steeds moeilijker worden ...

JC: Doe niet teveel, het maakt me gek ...

Christophe CHAVEROCHE - Ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

Georganiseerd in de Plessis Bouchard-club met 4 vrouwelijke paren en 10 mannelijke paren ingeschreven, 3 zeer gezellige dagen.

2 / Positie van de competitie

Vrije tijd en competitie

3 / Aids, acties en geplande evenementen

We bieden clubs onze steun om hen te helpen de stadhuizen te benaderen voor de aanleg van nieuwe banen en zo de promotie en ontwikkeling van de padel.

Er worden ook toernooien georganiseerd in clubs met tennisbanen. PADEL

Er is een sectie gewijd aan padel op de competitiewebsite: http://www.ligue.fft.fr/val-d-oise

4 / Met wie te contacteren?

Het ontwikkelingsteam (werknemers en gekozen functionarissen)

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Offensief over alle onderwerpen van de wereld van padel, keert hij terug naar vele onderwerpen met een altijd scherp oog.