Jérôme Bécasset en Jean-Marc Herard zullen dagelijks inzoomen op een competitie en hun vertegenwoordigers voor de Franse Padelkampioenschappen in de Padel Club in Lyon (Padel Central). De competitie Val d'Oise wordt belegerd.

valdoise meisjes

1 / fitness-parcours

Sabrina RIOJA (SR): Ik beoefen tennis sinds de leeftijd van 7 jaar in de TC Auversois in de Val d'Oise, en tot de leeftijd van 12 jaar binnen de structuren van de competitie, blijf ik sindsdien spelen voor plezier op de afdeling.

Monica BLANKSON-HEMANS (MBH): ik speelde 4 11 jaar tennis bij Vauréal, daarna mijn 12 jaar tot nu toe (24 jaar) bij Jouy le Moutier.

Staatsdiploma in 2012 Ik vervolg mijn professionele opleiding door te slagen voor mijn diploma van superieure staat.

2 / De ontdekking van Padel

SR: Oorspronkelijk uit Spanje, ik kende deze sport vaag, maar oefen eigenlijk sinds de aanleg van een veld bij (TC Auversois) in oktober 2011.

De leden van het kantoor, waar ik op dat moment deel van uitmaakte, waren op zoek naar een nieuwe vriendelijke activiteit geschikt voor iedereen en complementair aan tennis.

MBH: Ik ontdekte het padel met vrienden van mijn promo DES in april 2015, ik was meteen verslaafd.

3 / Ervaring en doelen

SR: Mijn ervaring is beperkt, alleen 1 2 keer per week spelen, in "lokale" en pure ontspanning. Het is een complementaire sport voor mij tennis, vooral voor de visie van het spel, de plaatsing op de vlieg enz.

Het is vooral de beste manier om mijn partners te vinden voor goede momenten van ontspanning. Ik werk bij de regionale competitie en we willen deze nieuwe sport op de afdeling promoten.

We willen dat de clubs hun leden behouden dankzij dit complementaire aanbod, zodat het padel een groot publiek bereikt en nieuwe licentiehouders binnenhaalt, die niet noodzakelijkerwijs tennis beoefenen.

In de toekomst hoop ik mezelf te verbeteren in de discipline en waarom niet, deel te nemen aan sommige competities, altijd op zoek naar het plezier om te spelen en de gezelligheid.

MBH: Beperkte ervaring in het padel omdat ik pas in april 2015 begon te spelen. Op dit moment speel ik één keer per week padel, TC Auversois.

Zoals elke speler heb ik het doel om mezelf te verbeteren en deel te nemen aan sommige competities.

4 / Welke club?

SR en MBH: De tennisclub Auversois.

5 / Uw partner?

SR en MBH: beide op zoek naar een partner om de kwalificatie te spelen op de kampioenschappen van Frankrijk in de Val d'Oise, spelen we samen sinds mei 2015,. We kenden elkaar eerder met onze respectieve beroepen en ons werd verteld "waarom niet! ". Het is vooral een kwestie van voelen.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

SR en MBH: We speelden slechts één game, die van de finale! De dames hebben de oproep helaas niet beantwoord tijdens de kwalificatie. We hebben ons gekwalificeerd tegen mijn vriend Padelistes Auversoises. De club was goed vertegenwoordigd! De sfeer was op het rendez-vous. De ontvangst van de uitstekende club, die laatste had net zijn run overgedaan. Met dank aan Franck voor de foto's en de video van de wedstrijd

7 / Ambities en prognose voor de finale

SR en MBH: We hopen echt een 1-tour door te brengen, veroorzaken wat problemen voor "pro" -paren, neem eerst een kijkje en ontdek nieuwe sensaties "padel" om ons spel te verbeteren tegen de beste paren. In de Val d'Oise worden de clubs geleidelijk uitgerust, ik hoop dat elke club zijn toernooi kan organiseren.

Ik ken de andere gekwalificeerde spelers niet, maar ik begrijp dat de teams in Zuid-Frankrijk verre van nieuwelingen waren, integendeel.

8 / bericht voor tegenstanders

SR: Met het genoegen om hen te ontmoeten, om de paren die de ruil hebben te confronteren, om de padel te ontdekken die met hen concurreert.

MBH: Tot gauw voor een goed padel moment!

valdoise boys

1 / fitness-parcours

Morgan MANNARINO (MM): Ik was een semi-professionele tennisspeler met de Franse ranglijst -30. Ik beoefen ook een paar jaar strandtennis en eindigde 6ème van de Franse 2015-kampioenschappen.

Jérémie CAMPOS (JC): Ik stopte met tennis 2 jaren geleden na een reeks blessures. Ik begon met paddle, trail en golfen. Mijn beste tennisranglijst was 3 / 6.

2 / De ontdekking van Padel

MM: Ik ontdekte de padel met mijn broer Jeremy Ritz en een andere vriend op vakantie bij de tennisclub Lacanau (uitgerust met 3 Padel tracks)

JC: Met wat Jérémy Ritz 4 jaar geleden, door erover te horen, brak ik en probeerde ik het.

3 / Ervaring en doelen

MM: Sportief ben ik nog steeds een gerangschikte tennisspeler - 2 / 6. Naast een paar feestjes met vrienden tijdens de vakantie, speel ik padel een of twee keer per maand, in Parijs. Het is moeilijk om vooruitgang te boeken, bij gebrek aan reguliere partijen. Op de lange termijn wil ik kampioen van Frankrijk worden en deelnemen aan de padelwerelden.

JC: Ik speel weinig, 1 keer per maand sinds dit jaar en daarvoor, 1 keer elke 3 maanden. Bij gebrek aan infrastructuur en tegenstanders is het moeilijk om regelmatig in de regio Parijs te spelen.

Voor de toekomst zou het ideaal zijn om minstens 2 keer per week te spelen, om deze winter door te gaan en deel te nemen aan enkele toernooien in Spanje.

4 / Welke club?

MM en JC: We speelden bij Plessis Bouchard, daarna bij Sannois en opnieuw bij Plessis Bouchard.

5 / Uw partner?

MM: We kennen elkaar al op jonge leeftijd, zijn verbonden door een sterke vriendschap, delen vakanties en avonden samen. Samen spelen op de padel bleek natuurlijk te zijn.

JC: Ik koos het omdat het eerste van mijn beste vrienden is, we kennen elkaar meer dan 20 jaar maar ook en vooral omdat het de beste is, wat een smash!

De andere reden is dat onze gebruikelijke vaste partners niet evolueren in dezelfde competitie als wij:

De beroemde Ritzou voor Morgan en (de tracker) Raphael Jannel <mooiste hand van padel Europe> voor mij.

6 / cursus tijdens de regionale kwalificaties

(JC): Er waren geen ervaren teams en het niveau was niet erg hoog, maar we hadden een geweldige tijd met de nieuwe padelspelers uit de competitie. We hopen natuurlijk dat het niveau van nieuwkomers zal stijgen om hen in andere toernooien te kunnen ontmoeten.

7 / Ambities en prognose voor de finale

(MM): Voor mij is de favoriet de Cote d'Azur (vrienden voor ons) en dan komen de Midi-Pyreneeën en de Provence. We willen graag eindigen in de beste 3-teams.

(JC): Speel regelmatig, ga zo ver mogelijk in deze tafel en waarom niet op het podium komen! We weten dat verschillende teams goed voorbereid zijn. Het paar Robin en Jeremy is voor mij de sterkste.

8 / bericht voor tegenstanders

MM: Laten we profiteren van dit kampioenschap van Frankrijk 2015 om het te illustreren, het kan steeds moeilijker worden ...

JC: Doe niet teveel, ik word er gek van ...

valdoise league

Christophe CHAVEROCHE - Ontwikkelingsadviseur

1 / League league-procedures

Georganiseerd in de Plessis Bouchard-club met 4 vrouwelijke paren en 10 mannelijke paren ingeschreven, 3 zeer gezellige dagen.

2 / Positie van de competitie

Vrije tijd en competitie

3 / Aids, acties en geplande evenementen

Wij bieden clubs onze steun om hen te helpen de stadhuizen te benaderen voor de aanleg van nieuwe sporen en zo de promotie en ontwikkeling van het padel te verzekeren.

Toernooien worden ook georganiseerd in clubs met PADEL-banen

Er is een sectie gewijd aan het padel op de site van de competitie: http://www.ligue.fft.fr/val-d-oise

4 / Met wie contact opnemen?

Het ontwikkelingsteam (werknemers en gekozen functionarissen)

Jerome Becasset

Jérôme Béasset is de Paquito Navarro van het team Padel Magazine. Aanvallend op alle onderwerpen van de padelwereld, komt hij terug op vele onderwerpen met een altijd aandachtig oog.