Jérémy Scatena, op de tribunes tijdens de eerste kwalificatiedag voor de Major van Parijs, komt bij ons terug over verschillende actuele onderwerpen, zoals hij de hele week zal doen.

Zijn nieuwe associatie met “Chico” Gomes

“Ik had hem meerdere keren gevraagd om met mij een toernooi te spelen, maar dat gebeurde niet. Daar deed zich de kans voor voor Roland-Garros, ik heb er gebruik van gemaakt, ik hoop dat het doorslaggevend zal zijn.

Hij is een speler op leeftijd, net als ik, maar die heel erg sterk was, hij stond bij de 20 van de wereld, hij was op een gegeven moment zelfs nummer 9. Fysiek is het iets moeilijker, maar we zullen slim moeten zijn om er doorheen te komen en een wedstrijd op Roland-Garros te winnen.”

De voorwaarden van deze Greenweez Paris Major en de wedstrijd tegen Icardo/Moya

“Het is niet zo makkelijk om te slaan, je moet veel spin leggen en de rebound ligt dicht bij de achterruit, zodat de bal omhoog komt. Gisteren hebben we wedstrijden gezien waarbij de bal niet veel raakte, maar de bal werd geduwd..."

“Veel zal afhangen van Moya en mij. Als we moedig beginnen te zijn en veel raken, zullen er iets minder uitwisselingen zijn.

Het Seurin/Vives-paar

“Het is acht maanden geleden dat Vives en Seurin naar Spanje vertrokken, ze beginnen echt heel goed te spelen, je moet geen haast hebben. Julien was op een gegeven moment lichamelijk iets minder goed. Wat ik voelde was dat ze bovenaan de bal op een gegeven moment een beetje duwden. Het speelde naar mijn mening veel in deze fase van het spel.

“Ik denk dat ze het af en toe met andere partners moeten proberen. Als ik al deze jonge mensen een advies kan geven, is het om geen haast te hebben, jezelf af te vragen hoe ze over drie jaar willen spelen en dit doel daar te bereiken. Als ze over drie jaar heel erg sterk zijn, staan ​​ze in de hitlijsten nederlaag vandaag zal er niet toe doen.”

De nederlaag van Soubrié/Touly

"Soubrié en Touly zijn spelers die sterk zijn in de tennisslagen, die spelers hebben ontmoet die heel goed verdedigen en die hebben geprofiteerd van de trage omstandigheden van de nacht."

De wedstrijd Moreau/Salandro versus Cancel/Raichman en wild-cards

“Max en zijn partner staan ​​echt bovenaan. Ik vind Philémon niet nors genoeg, ik geef de voorkeur aan de houding van Man en Julien die mentaal sterker zijn.

‘Ik denk dat als Max de wild-card, hij had met Jérôme Inzerillo moeten blijven spelen, het zouden twee Fransen zijn geweest, ze zouden de wild-card 100%. Ik begrijp dat hij gefrustreerd is, maar ik denk dat hij sportieve keuzes maakt die hem soms belemmeren. Ik wens dat hij zich kwalificeert voor het hoofdtoernooi, hij heeft een groot spel, hij speelt heel goed, zijn partner is beter dan ik dacht. “

Moreau Salandro klapt in zijn hand premier padel Parijs Major 2023

“Ik zou de wild-card kwalificaties voor Dorian De Meyer en Thomas Vanbauce. Het is de FFT die kiest en die de coach om zijn mening vraagt. De Federatie zal nee zeggen als een speler in het vorige toernooi vier rackets kapot heeft gemaakt, iedereen heeft beledigd of vanwege niet-sportieve zaken… Maar ik denk dat ze voor het sportieve gedeelte op de coach vertrouwen. Ik denk dat hij dacht dat Raichman, die elke dag in Spanje traint, meer potentieel heeft dan de mensen uit Bordeaux, het is een kleine fout. Ik, ik zou ze de wild-card, omdat ze het vandaag verdienen, en ik zou Raichman hebben aangemoedigd om beter zijn best te doen om het volgend jaar te krijgen.

De sleutels van de wedstrijd tegen Moya / Icardo

“Ik denk dat het voor hen 70/30 is. We zullen erg afhankelijk zijn van Moya's niveau. Anderhalf jaar geleden stond hij XNUMXe op de wereldranglijst, hij had wat psychische problemen, maar hij speelt af en toe heel goed en af ​​en toe niet goed. We zullen slim moeten zijn, op hem moeten inspelen als hij niet goed speelt en op zijn partner moeten inspelen als hij in vuur en vlam staat."

“Het komt zelden voor dat ik slecht speel. De laatste tijd heb ik terloops een aantal grote wedstrijden gespeeld op de Premier Padel, Ik speelde grote paren, ik kon niet winnen, ik maakte drie sets, ik bleef een beetje hangen... Ik ben een beetje teleurgesteld in Argentinië, waar ik denk dat ik echt een van mijn beste games heb gemaakt en dat gebeurde niet gebeuren."

Jeremy Scatena overwinning

“Ik hoop een hele grote wedstrijd te hebben, ik zal alles raken. Ik weet dat het niet veel voorkomt, ik zal het allemaal uittypen. Met de techniek speelde ik om 18 uur, ik sloeg goed, ik moet mezelf conditioneren en ik moet veel pijn doen aan de top om ze minder mogelijkheden te geven en te winnen.

Om het interview in zijn geheel te zien, vindt het hieronder plaats:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !