Loïc The Panse is een van de dinosaurussen padel Frans. De 14ᵉ Franse speler kijkt terug op zijn carrière in de padel : zijn ups, zijn downs en zijn hoop.

“Ik heb net na het testen een racket gekocht”

“Ik heb een beetje vals gespeeld, aangezien mijn moeder Spaans is. Ik ontdekte de padel in 2006 in Spanje, waar hij al zeer bekend was. Mijn Spaanse neef nodigde me uit om het uit te proberen en met mijn tennisvaardigheden raakte ik er snel aan gewend. Ik was op dat moment herstellende van een tennisblessure, dus ik zat meer in een herstelfase. Ik vond het al snel leuk padel, en raakte eraan verslaafd, tot grote ergernis van mijn fysio!”

In 2015 beginnen de serieuze dingen

“Daarvoor speelde ik ongeveer twee weken per jaar, toen kwam de 4Padel de Champigny, en hoewel het niet in de buurt van mijn huis was, waren we zo gepassioneerd door de sport dat we regelmatig begonnen te spelen. We hadden een groep vrienden met Sylvain Gimenez, Xavi de Benito… Toen verscheen de club Servon, niet ver van mijn huis, en het was een echte verandering. We hebben met veel veteranen kunnen spelen, zoals Mathieu Lapouge, Fabien Veber en Fabrice Ortiz.”

Plaatsen zijn duur in Team Frankrijk

"Het Franse team, ik zou er heel graag deel van uitmaken, maar ik ben realistisch. Ik ben 37, ik train niet elke dag. Ik heb misschien niet de vereiste fysieke voorbereiding, ook al lever ik sindsdien inspanningen op dit niveau, en er zijn jonge mensen die zich volledig storten op de padel, met intensieve programma's en echte doelen. Ik heb niet al te veel illusies, maar ik denk dat ik nog steeds competitief zal zijn in precieze en goed voorbereide toernooien.

De en Padel komt aan in Narbonne

"Het Narbonne clubproject werd drie jaar geleden geboren, na mijn vertrek uit huis Padel in 2019. Iemand in Narbonne had een project padel en vroeg me om met hem mee te gaan. Ondanks wat administratieve problemen en vertragingen in verband met de bouw van het restaurant, gaat het centrum in augustus met z'n zessen open padel binnen en een kortstondige bar. Later, eind dit jaar, gaat het restaurant open.”

Frankrijk kan trots zijn op zijn internationale toernooien

“Ik ben verheugd te zien dat jongeren een prioriteit worden voor de FFT. Dit is geweldig, ook al is er nog werk aan de winkel op het gebied van ontwikkeling. Er zijn veel aanbiedingen voor vrije tijd, vooral privécircuits die investeren en dat is heel goed. Voor de concurrentie is het mijns inziens nodig om wat strenger te zijn op de specificaties, of een tussencategorie P750 te creëren.

De P1500-, P2000- en FIP-toernooien zouden dan het "elite"-circuit van de padel français.

Petje af voor de organisatie van de Bordeaux FIP evenals die van Toulouse WPT. '

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.