Focus op Lorie Pelan, Franse Top 50-speelster die ondanks haar handicap, namelijk ‘één hand minder’ hebben om haar eigen woorden te gebruiken, in staat is om met valide spelers te spelen. En doe het goed! Ze sprak met Franck Binisti tijdens de P2000 in Straatsburg.

Top 25 doel

“Ik ben geboren met handaginesis, ik heb op jonge leeftijd een transplantatie ondergaan om mijn hand als een tang te kunnen gebruiken.

Maar het transplantaat moest worden verwijderd vanwege een gebroken hand die ik opliep tijdens het beëindigen van een gevecht op een school en sindsdien kan ik mijn hand niet meer gebruiken. Ik ben deze zomer geopereerd en omdat ik geen tennistoernooien meer kon spelen, ben ik begonnen padel, en nu wil ik helemaal niet meer aan tennis meedoen. Omdat ik behoorlijk competitief ben en de padel Het is echt niet slecht, het is een leuke sport, ik zei tegen mezelf “go”! Het doel is nu om in de Top 25 te komen.”

Smash-Lorie-Pelan-2023-padel-Frans

Een hand die drie waard is

“Geen probleem voor forehandvolleys, maar backhandvolleys zijn ingewikkelder. Dus samen met mijn partner doen we wat we kunnen, zodat ik niet op de backhand wordt gelobd.

“Ik denk dat het meer een kracht is dan wat dan ook. Het feit dat er mensen zoals ik zijn die een beetje anders zijn, vind ik goed voor iedereen. Tegenwoordig is er geen verschil: mensen spelen tegen mij alsof ze tegen een normaal persoon spelen. Ik zeg tegen mezelf dat ik één hand heb, maar het is drie waard!

Een inspirerend verhaal

“Ik ga naar een show over handicap en padel. Het zal worden gefilmd bij TC Bandol.”

“Ik heb mijn boek geschreven sinds mijn operatie en het zal begin januari uitkomen.”

Bekijk het interview hieronder volledig:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !