Tijdens de FIP Goud in Perpignan, hebben we de burgemeester van deze prachtige stad mogen ondervragen: Louis Aliot.

Franck Binisti: Meneer de burgemeester, u bent duidelijk aanwezig om deel te nemen aan dit geweldige feest!

Louis Alot: Dit is voor velen een ontdekking! Het ligt in het hart van Perpignan, op een prachtig stadsplein, tegenover de Dames de France. En ik moet zeggen dat iedereen er blij mee is, en bovendien heb je recht op een goed publiek. Alles is aanwezig om het tot een succes te maken.

FB: Is het ook beleid van het gemeentehuis om deze sport hier te willen ontwikkelen?

LA: Het is zowel openbaar als privé, aangezien er privéclubs zijn die voorop lopen in padel en wie zijn de motor van de padel in de Pyrénées-Orientales en in Perpignan. De openbare voorzieningen worden beetje bij beetje ingericht, maar het is een sport in wording. We kunnen duidelijk zien dat er steeds meer beoefenaars zijn en dat is goed nieuws.

FB: We horen Frans en Spaans, dat is ook Perpignan.

LA: Het is een zekere gezelligheid en het is iets dat mensen samenbrengt en ik ben verheugd om dit evenement in Perpignan te zien. En om je de waarheid te zeggen, ik heb me er zelfs een beetje in verdiept.

FB: Leer je zelf van deze spelers voor je toekomstige games?

LA: Ik heb lange tijd tennis gespeeld en heb toen zelfs tennisstudie gedaan. Ik observeer en het is waar dat het erg indrukwekkend is om te zien en het lijkt veel fysieker dan ik dacht.

FB: We zien je regelmatig op de pistes van padel ?

LA: Op het Franse circuit niet, maar in Perpignan zeker. Ik heb veel vrienden die het spelen en alleen al voor mijn fysieke conditie is het belangrijk om het te doen.

FB: Dit is een primeur in Perpignan, maar niet de laatste?

LA: Ik hoop ! We hebben de menigte gezien, we hebben de partners gezien die zich mobiliseren, we hebben gewoon het publiek gezien. Dus ik hoop dat er andere gelegenheden zullen zijn om elkaar hier te ontmoeten, of op een andere emblematische plek in de stad, waarom niet voor het Castillet.

Bekijk de volledige uitwisseling hieronder:

Blanche Cretinon

Aanvankelijk aangetrokken door tennis, wil ik me interesseren voor padel om de verschillende verborgen kanten van deze sport te ontdekken. Daarom heb ik besloten om het team van Padel Magazine. Tot snel op het terrein!