Louise Bahurel zit nog op de middelbare school, maar ze is al een van de jonge hoopvolle mensen van de padel Frans. Frans juniorenkampioene, ze komt eruit halve finale van het Franse seniorenkampioenschap 2023 met Mélissa Martin. We ontmoeten haar om verschillende actuele kwesties te bespreken.

“Mélissa Martin is superpositief”

“Het maakte mij heel blij toen Mel mij belde. Het is altijd leuk om een ​​bericht te ontvangen van een speler van het Franse team. Ze vroeg me of ik van kant wilde wisselen, en ik speelde al een tijdje op links, dus ik wilde niet echt veranderen. Uiteindelijk heeft ze ermee ingestemd om naar rechts te verhuizen, dat vond ik heel leuk.”

“Ze is geweldig en superpositief. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik onder druk stond. Tegenwoordig is ons paar geëvolueerd, we kennen elkaar veel beter. We zijn derde geworden op de Franse kampioenschappen Omdat ik hele goede wedstrijden heb gespeeld, is het heel positief.”

Melissa Martin en Louise Bahurel

“Niet bang om met een meer ervaren speler te spelen”

“Ik heb altijd met spelers gespeeld die meer ervaring hebben dan ik. Ik begon met Camille Martinet, daarna met Alisson Carré… Dus ik ben er aan gewend. Ik ben daar niet echt bang voor, integendeel. Ik ben hier om te spelen, met wie dan ook.”

“Toen ik bij Melissa begon, had ik geen bijzondere druk, behalve om het paar te laten werken. Er waren wat onzekerheden, omdat we elkaar helemaal niet kenden, ze wisselde van kant… Uiteindelijk zijn we enorm geëvolueerd.”

“Wij spelen wanneer we kunnen”

“Ik train zo goed als ik kan met het schema dat ik heb. Ik zit in mijn laatste jaar, zonder rooster, dus veel tijd heb ik niet. In de bergen kan het weer ook een probleem zijn. We hebben nog geen indoorbanen in Annecy, dus we spelen wanneer we kunnen.”

“Ik train op maandag en woensdag in Annecy met Philipe Lucca, mijn voormalige tenniscoach. Ik ken hem al jaren, hij werd coach van padel toen ik begon te spelen. Deze twee dagen speel ik met twee jongeren uit Annecy, Basile Baud en Alexis Poireau-Dauvier. Wij hebben het voordeel dat we aan het collectief en de tactiek kunnen werken. Donderdag heb ik ook training in Lyon bij Francois Authier. We werken meer aan herhaling en techniek.”

“Wij werken aan alles. Tactisch maak ik nog steeds enkele fouten. Fysiek moet ik nog verbeteren. Het is ingewikkeld omdat het tijd kost, wat ik niet noodzakelijkerwijs heb. Technisch gezien kan het altijd verbeterd worden. We werken vooral aan agressie, omdat ik moeite heb met wedstrijden.

Ik heb ook al een tijdje een mental coach die ik zie als het kan. We proberen op alle gebieden te werken.”

“Ik gebruik graag vensters”

“Mijn kracht zou ik zeggen: mijn manie, mijn woede. Ik druk mezelf veel uit op het veld, ik ben altijd erg blij om te spelen. Ik heb een winnaarsmentaliteit.

Bahurel woedekreet 2023 padel

In het spel hou ik van verdediging. Ik gebruik graag windows en bounces. Ook al lijkt het nogal paradoxaal voor een linkse speler, ik denk dat het een van mijn sterkste punten is.”

“Ik heb moeite met agressief zijn”

“Ik heb moeite om mezelf naar voren te projecteren en agressief te zijn. Ik heb de ongelukkige neiging om te wachten tot het punt gemaakt wordt.”

“Fysiek kan het een stuk beter, ik denk dat het een van mijn grootste fouten is. Ik probeer te gaan hardlopen of fysieke training te doen als ik tijd heb, maar dat gebeurt zelden. Tussen de lessen, trainingen en toernooien door is het behoorlijk vermoeiend.”

"Het is gewoon padel"

“Als games een beetje stressvol zijn, probeer ik mezelf eraan te herinneren dat dat gewoon zo is padel. Ik herinner me de wedstrijden waarin ik nog een underdog was en zonder druk speelde. Ik probeer terug te keren naar een gemoedstoestand van spelen zonder noodzakelijkerwijs op te treden, maar gewoon plezier te hebben. Het is maar een sport en ik moet ontspannen zijn. Meestal werkt het en speel ik beter.

Haar favoriete spelers?

“Ik hou van Bea González. Ik vind haar super creatief, ze weet van alles. Ze heeft alles wat je nodig hebt. Zelfs buiten het veld ziet ze er heel leuk en ontspannen uit. Ik denk dat ze er een beetje uitspringt.”

Bea Gonzalez backhand Roma 2023

“Heel tegenstrijdig, ik hou van Marta Ortega. Ik hou van zijn hyperdiscipline. Het is jammer dat zij en Bea uit elkaar zijn gegaan...'

Volgende in Spanje?

“Ik wil vooral mijn baccalaureaat behalen, met onderscheiding zou dat nog beter zijn. Het is belangrijk voor mij en mijn ouders. “

“Dan zou het doel voor volgend jaar zijn om naar Spanje te gaan en mezelf volledig in de strijd te storten padel. Speel een tijdje en kijk wat er gebeurt. Ik denk er nog steeds over na, maar ik denk erover om misschien tegelijkertijd te gaan studeren, ook al duurt dat wat langer. Het zou veiligheid zijn. Er kan veel gebeuren in een project als dit. Hoe dan ook, ik wil mezelf in de problemen werpen padel ! "

Amance Redondy

Fan geworden van padel, Ik ben van plan u op de hoogte te houden van al het nieuws padel ! Tot snel op de piste!