Exclusief interview met Luca DeMeo, CEO van Renault, gepassioneerd over padel aan de oorsprong van huwelijk tussen Cupra en de World Padel Tour. Maar Hij is ook de vonk die toeliet Canal+ om jezelf te positioneren herstellen de uitzendrechten van World Padel Tour aan verrassing beIN SPORTS.

Onderhoud.

Franck Binisti: The padel En jij, hoe is het begonnen?

Luca DeMeo: Het begint toen ik voorzitter was van Seat, in Barcelona. Daar zijn overal sporen, ik denk dat er meer dan 1 zijn, dus je kunt het niet helpen om de padel als je in Barcelona bent. Het is waar dat het een gemakkelijke sport is, heel vriendelijk waar je meteen plezier mee hebt.

Zo ben ik begonnen en toen deed ik het ook toen ik bij Seat zat met het merk Cupra, een communicatie- en marketingplatform voor een merk dat we hadden gecreëerd en dat bekend moest worden.

U kent heel goed de associatie tussen Spanje en de padel, dus we straalden ook uit met deze sport die zich over de hele wereld ontwikkelde.

FB: Cupra was het sportmerk dat in de schijnwerpers stond op het circuit World Padel Tour. Sta jij aan het begin van dit avontuur?

MDL: Le padel had veel gemeen met het merk Cupra dat in opkomst was en moest groeien. Het was logisch, want in Spanje kent iedereen de padel. Deze samenwerking met het team van de World Padel Tour.

Bovendien kunnen we stellen dat deze samenwerking ook de betrokkenheid van de sponsors in het algemeen heeft vergroot. Want als een groot autobedrijf binnenkomt, legt dat de lat hoger.

vlucht padel luca demeo renault

Renault en de padel

FB: Zien we Renault op een dag in de padel ? Het gebeurt al dat Renault lokaal betrokken raakt bij de padel.

MDL: Ja dat weet ik. Het is een van de snelst groeiende sporten in Europa (red. het is de snelst groeiende sport ter wereld). Ik ben Italiaans, dus ik kan zien dat het in Italië een explosie is. Ik weet niet of je de beelden in Rome hebt gezien, het leek wel een voetbalstadion.

Ik was er niet bij, ik had graag gewild, maar het is waar dat het goed voelt om dat te zien. Het is goed om de passie te zien. Er is ook een andere stijl dan tennis, dat een meer gecontroleerde, meer vaste sport is.

FB: Zie je het verschil tussen toen je betrokken raakte bij de padel een paar jaar geleden met Cupra, en vandaag de internationalisering van deze sport?

MDL: In Italië is het duidelijk, de padel wordt een van de sporten die mensen het meest beoefenen. Ik denk dat we aan Frankrijk moeten werken, maar het zal beginnen. Ik denk dat de komst van Groot Padel in juli in Parijs zal een keerpunt zijn voor deze sport.

De betrokkenheid van bepaalde belangrijke groepen, zelfs van communicatie, is ook een keerpunt. Ook Canal+, dat de rechten op de WPT kocht, draagt ​​bij.

roland garros cyril hanouna luca de meo

Canal + en de World Padel Tour

FB: Canal + bevond zich in het avontuur van deze sport. Achter dit alles zit noodzakelijkerwijs een verhaal, dat u ons misschien zult vertellen.

MDL: Ik zal een beetje discreet zijn, maar het is waar dat veel dingen worden gedaan door initiatieven en relaties tussen mensen die gepassioneerd zijn en dingen willen laten gebeuren. Ik heb de eer een zeer nauwe band te hebben met de voorzitter van Vivendi, Arnaud de Puyfontaine, en ook met Yannick Bolloré, die ook een padel. Ik had ze gemotiveerd om te proberen te investeren en rechten te nemen.

Canal + is erg internationaal, we hebben een zeer sterke relatie met hen, want met de Formule 1 denk ik dat ze buitengewoon werk doen, misschien wel de beste in Europa. Dit zijn mensen die verstand hebben van sportschrijven. Het was een kans die ik ze gaf om in contact te komen met mensen van World Padel Tour, en ik denk dat ze daar blij mee zijn.

FB: En daar begon het allemaal? Wanneer is het kleine zaadje?

MDL: Tijdens dit kleine gesprek hadden we Arnaud en ik. Arnaud is een ondernemer, dus hij is iemand die een goed gevoel heeft voor de dingen die gebeuren, en de padel het is een snelgroeiende sport. Hij ziet de kans en het zal doorgaan denk ik.

FB: Waarom niet de betrokkenheid van Renault op een dag in deze sport meer in het algemeen?

MDL: Ik denk dat de relatie met Roland-Garros ons motiveert om te investeren in racketsporten. We hebben een zeer goede relatie met de voorzitter van de federatie Gilles Moretton, en ook met Arnaud Di Pasquale. Ik heb een beetje een probleem met mijn geweten. Ik was begonnen met Cupra dus ik zou graag willen dat mijn Cupra-collega's zelf in deze sport investeren. Maar als er ooit kansen zijn, waarom niet.

Bekijk het volledige interview hier:

Blanche Cretinon

Aanvankelijk aangetrokken door tennis, wil ik me interesseren voor padel om de verschillende verborgen kanten van deze sport te ontdekken. Daarom heb ik besloten om het team van Padel Magazine. Tot snel op het terrein!