Lucile Pothier kijkt terug op haar scheiding met Jessica Ginier en op haar nieuwe aanstaande samenwerking met Charlotte Soubrié.

Twee mooie jaren met Jessica Ginier

“We hebben samen twee geweldige jaren gehad, gekenmerkt door de terugkeer van Jess na haar zwangerschap en mijn verandering van positie op het veld tijdens het eerste jaar.

Wat ik mij echter vooral herinner is vorig jaar met onze overwinning in Monaco (mijn eerste internationale toernooi), onze deelname aan twee grote toernooien, de WPT in Toulouse en de Premier Padel Paris Major, de Europese Olympische Spelen, deze plaats als vice-kampioen van Frankrijk in tweetallen (mijn eerste finale in drie deelnames) en de overwinning op de P2000 in Bordeaux.

Jessica Ginier en Lucile Pothier op Frances 2023

Soms zien we paren op het professionele circuit die uitstekende resultaten behalen, maar toch uit elkaar gaan. Het is hier een beetje hetzelfde, aangezien Jessica een andere richting wilde inslaan door meer betrokken te raken op het internationale toneel.”

De overwinning op de Bordeaux P1000 met Charliotte Soubrié, een positief teken!

“Ik ga nu met Charlotte Soubrié spelen! We kunnen het goed met elkaar vinden en communiceren regelmatig. Onze gezamenlijke overwinning op de P1000 in Bordeaux vorig jaar was een positief teken en we hadden een uitstekende verstandhouding op het terrein. Ik kan niet wachten om dit nieuwe hoofdstuk met haar te beginnen, vanaf Carquefou P2000 dit weekend !

Soubrié Pothier 4padel Bordeaux

We hebben ons schema nog niet besproken, maar als onze professionele verplichtingen het ons toelaten, zullen we deelnemen aan internationale toernooien. We weten dat we in deze competities waardevolle ervaring opdoen door spelers te ontmoeten die we niet gewend zijn te ontmoeten.

Dus als ik de kans krijg om internationaal te spelen, zal ik dat doen. Natuurlijk zal het geen 100% seizoen zijn, vanwege mijn werk. Het was een kans waar ik samen met Jess over had nagedacht, maar voor mij was het ingewikkeld vanwege mijn werk en Jess ook vanwege haar gezins- en professionele verantwoordelijkheden. Ik wens Jess internationaal veel succes. Moge zijn laatste seizoen het beste zijn.

Met Charlotte delen we dezelfde gemoedstoestand, wat onze vereniging erg interessant maakt!”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !