Lucile Pothier is de grote gast van de Cupra Padel Point Tour van Bandol. De 3ᵉ Franse speler deelt haar mening over het evenement tijdens een interview met Alice de Caunes. Ze praat ook over haar carrièreplannen en haar bijzonderheden als speler van padel.

De Cupra Padel Point Tour : een referentie

“Allereerst gefeliciteerd met de Cupra Padel Point Tour. Er hangt een hele goede sfeer, dit zijn echt topevenementen.

Nu gaan we even uitrusten na een druk eerste deel van het seizoen. Er zijn twee weken vakantie gepland, met totale rust, om ons goed voor te bereiden op de start van het schooljaar.”

Krijg een wild-card voor de majoor van Parijs in september

“We hopen met Jessica Ginier een wild-card om zich bij de Parijse majoor op Roland-Garros te voegen. Dit zou heel goed nieuws voor ons zijn. En dan is er nog de P2000 in Toulouse die nog gaat volgen. De Franse kampioenschappen toen en dan hoop ik dit jaar geselecteerd te worden voor het Franse team voor de Europese kampioenschappen van padel rond oktober. Kortom, er komt een groot programma aan.

Het doel is om een ​​wedstrijd op Roland-Garros te winnen als we de wild-card. Voor de Franse kampioenschappen is het duidelijk om de finale te kunnen bereiken. Vorig jaar zijn we pas derde geworden.”

Zijn favoriete zet? De parallelle klap!

“Toen ik links speelde, vond ik het leuk om Par 3 te proberen. Het was een schot dat ik vooral leuk vond. Sinds ik aan de rechterkant ben, hou ik echt van de parallelle smash. Met de kleine topspin die de bal eruit haalt, is het nog beter!”

“Mijn beste prijzengeld? € 2, maar ik wacht nog steeds op ze…”

“Het was tijdens de zege van de A1 Padel bij Tennis Padel Zon met Jessica Ginier. We wonnen elk € 2. Het is een groot prijzengeld. Nou, we hebben het ondanks onze herinneringen nog steeds niet ontvangen. (lacht). Dus als de organisatie ons zou kunnen antwoorden, zou dat perfect zijn!”

De straatlantaarn!

“Mijn coach François Authier zegt vaak tegen me: “Zet je benen op de grond”. Het lijkt misschien verrassend, maar in feite noemt hij me "de lantaarnpaal". Het is waar dat ik soms kan rusten op mijn prestaties. Het is een grap tussen François en mij.”

Bijgelovig?

“Ik zit graag 10/15 minuten voor een wedstrijd in mijn bubbel. Op toernooien zijn we gewend om met iedereen te praten en het doet me goed om mezelf voor een wedstrijd aan de kant te zetten om me te concentreren.

Op de gespannen punten zit een ketting die ik altijd draag. Anders ben ik niet bijgelovig.”

Een enkel gebroken racket, niet meer!

“Ik heb ooit een racket gebroken tijdens een wedstrijd. Ik kon mijn emotie niet goed beheersen. Over het algemeen ben ik vrij rustig. Maar daar sloeg ik dit racket. DE padel het is nog steeds een passie, dus het breken van een racket is een beetje vreemd, maar het is mij maar één keer overkomen.”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.