Ludovic Cancel gaf een interview aan Padel Magazine waarin hij terugkeerde naar zijn begin in de padel, zijn verschillende partners, de steun van zijn familie of zijn toekomstige ambities.

Worden tennissers goede tennissers? padel ?

Ik val in deze categorie. Ik was een goede tennisser, ik ging tot 0. Het is tenslotte relatief, maar normaal gesproken is het best goed. In ieder geval helpt het voor het begin, om de bal te raken. Dan zijn er de bewegingen die specifiek zijn voor de padel.

In tennis was ik een beetje aan het einde, ik heb een vriend die me deed testen padel, Ik hield van. In het begin speelde ik daar niet veel, maar toen kwam ik in het spel. Ik was toen in Toulouse, in Toulouse Padel Club. Ik begon de padel nu vijf jaar geleden denk ik.

Alleen wijden aan padel

Voor het vooruitzicht mezelf echt te wijden aan de padel, het ging vrij snel. Ik had de kans om Yannick Servat te ontmoeten die mijn eerste partner was en we hadden ongeveer hetzelfde niveau, hij was zelfs een beetje beter bij de start. We groeiden in het begin samen, en ik zou zeggen dat het na ongeveer vijf maanden gebeurde padel voor mij.

En dan, een paar maanden na ons eerste toernooi, als gevolg van'een nederlaag tegen Roumy en Lagrange, begon ik veel meer te trainen met het verlangen om vooruit te komen.

Het is moeilijk als het alleen jou raakt en je met de partner geen oplossingen kunt vinden, maar dat hoort ook bij de sport. Ik deed dit omdat ik ook van de sport hield en ik hou van trainen voor deze sport, ik geniet ervan als ik train.

De ideale partner vinden, de hindernisbaan?

Er zijn partners die voorstellen krijgen van andere partners, dus wisselen ze van teamgenoot... wat betekent dat we na ons ook andere spelers moeten zoeken. Daarom deed ik de eerste FIP's met Julien Seurin.

Ludovic Annuleert Julien Seurin FIP

Maar aangezien hij andere voorstellen had, speelde hij liever met andere spelers. Met Benjamin Grué waren we allebei op zoek naar een partner, dus dat ging vanzelf.

Terug met Benjamin Grué

We speelden twee jaar met Benjamin. Uiteindelijk lag het meer aan zijn kant dat het slecht ging, want ik wilde toch dat we samen verder gingen. Hij gaf mij van veel dingen de schuld, zoals het feit dat ik niet genoeg trainde.

Hij liet alles ineens op me vallen. Hij had me bijvoorbeeld kunnen vertellen dat ik soms niet snel genoeg op het net kom... We zullen zeggen dat hij meer op mij gericht was dan op hem en de zijnen padel misschien te veel willen doen en plots daarna ging het wat minder goed op en naast het veld. We stopten liever. Maar toen de tijd verstreek, had hij het het volgende jaar ook moeilijk met de partners, waardoor hij een betere partner werd. We hebben het er na ongeveer een jaar weer over gehad, dus dat is nu verleden tijd.

Voor Benjamin had ik met Matthieu Armagnac gespeeld, maar door de Covid wat minder. In deze periode had ik ook een beetje gespeeld met Benjamin die niet erg vrij was omdat hij nog steeds zijn baan als tennisleraar had.

Mijn langste relatie padel is bij Benjamin. We zijn allebei geëvolueerd naar padel, hij en ik als de beste partners.

Op de baan, tijdens de wedstrijd die we speelden in Burriana, denk ik dat we goed speelden. Het voelde vrij natuurlijk aan, zelfs toen we voor het eerst oefenden. Met Benjamin hebben we nog complementaire wedstrijden op het veld.

Het einde van de vereniging Cancel/Seurin

De samenwerking met Julien is voorbij, maar dat betekent niet dat we niet meer samen zullen spelen. Maar Julien is momenteel in een race om punten, dus hij zit meer in het perspectief van wachten op het laatste moment op de FIP's om te wachten op het beste voorstel. Als we samen een FIP kunnen doen, komt het er misschien van, in ieder geval is de deal om alle toernooien sinds het begin van het jaar te doen er niet meer.

En dus ik, partnerniveau, het zal draaien. Dus daar deed ik een toernooi met Benjamin, ik doe ook de P2000 met Benjamin die oorspronkelijk zou spelen met Philémon Raichman die hetzelfde perspectief heeft als Julien.

Dus we waren allebei alleen voor de P2000, en het is nog steeds de P2000 van mijn club, dus ik wil competitief zijn.

Daarna wil ik ook naar rechts, omdat ik denk dat ik veel competitiever kan zijn in grote toernooien zoals de FIP's. Aan de linkerkant merk ik dat ik soms kracht, explosiviteit mis. Ik ben een goede linkerspeler, vooral in de winter, maar in de zomer zijn er soms spelers die veel harder slaan en ik merk dat ik een beetje aan het vissen ben. En als ik naar rechts ga, denk ik dat ik een behoorlijk agressieve speler zou zijn, goed in de winter en misschien ook goed in de zomer.

Met Benjamin spraken we voorlopig alleen tegen de P2000, dus ik houd in mijn hoofd de wens om mezelf aan de rechterkant te testen.

Ik heb dit jaar twee toernooien gedaan met Thomas Vanbauce en ik had plezier op rechts. Ik merkte dat ik behoorlijk competitief was, zelfs in het tweede toernooi dat we wonnen, een P1000. Voor de Franse kampioenschappen speel ik met Matthieu Armagnac.

Kampioenschap van Frankrijk? FIP stijgen? Beide ?

Ik ben altijd rechts, links. Ik doe het Franse circuit, het internationale. Internationaal ga ik vanaf juli veel meer doen, daar zit ik twee maanden (mei-juni) vast wegens werk. Het is ingewikkeld omdat ik een universiteitsleraar ben en ik de les niet kan missen.

Maar vanaf juli heb ik schoolvakanties en volgende week ben ik 50% op werkniveau, daarom ga ik FIP's kunnen doen, dus het Franse circuit, ik ga vanaf juli een beetje opzij zetten , ook al betekent dat een paar plaatsen in het klassement verliezen. Het is ook niet dramatisch!

Maar ik blijf niet in deze puntenkoers. Ik zeg liever tegen mezelf dat ik echt speel voor mijn plezier, ik wil een speler vinden met wie ik me echt goed voel op het veld, met wie ik plezier kan hebben. Natuurlijk kan ik competitief zijn. Ik zeg tegen mezelf dat de punten zullen komen.

Maar je moet nog steeds iemand vinden die ook een minimum aan punten heeft, het is waardevoller om geplaatst te worden of op zijn minst aan tafel te komen. Maar ik speel soms liever met een man die minder punten zou hebben, maar met wie ik competitiever zou zijn.

Op dit moment wil ik plezier hebben, betere spelers uitdagen, ervaring opdoen en vooruitgang blijven boeken!

Nieuwe uitdagingsdoelen met de padel

Wat ik leuk vind aan padel, is dat ik mezelf nog meer kan uitdagen. Ik waardeer ook het feit dat het twee is, het is nog steeds cool, ik kon de bewegingen niet alleen in tennis uitstaan.

Ik vind het leuk dat de toernooien van padel korter zijn. Het feit, vooral als je bij het begin begint, om te verliezen, om lucifers aan elkaar te rijgen… het gaat sneller. Tijdens tennistoernooien speel je de ene avond een spel, je moet een andere avond terugkomen, het vreet je meerdere nachten op.

Ik denk dat voor mensen die een leven hebben van stellen en gezinnen, de padel is nog leuker omdat het minder tijd kost.

Ambities internationaal en in Frankrijk

Team Frankrijk, dat wil ik natuurlijk wel. Het zou me heel gelukkig maken, maar op dit moment ben ik een van de op één na beste. En hij heeft een paar tweedehands zoals ik die wat jonger zijn, dus normaal gesproken een beetje bevoorrecht zullen zijn, dus daar maak ik me van los.

Het zou natuurlijk een enorm genoegen en een enorme trots zijn om Frankrijk te vertegenwoordigen, maar het is de keuze van de coach.

Wat de internationale betreft, heb ik mezelf nog geen rankingdoel gesteld, vooral omdat er daarnaast nog veel zal veranderen in deze FIP-ranking aangezien er steeds meer spelers op deze ranking staan.

En je moet naar binnen Premier Padel waarin je jezelf propt met punten, anders is het moeilijk. Dus ik heb niet al te veel rankingdoelen. Ik wil gewoon goede wedstrijden maken en winnen, de ranking komt later.

Het financiële aspect

Op dit moment heb ik Oxdog die me helpt, maar daarna ben ik nog op zoek naar sponsors. Anders is het voorlopig Bernard Cancel, mijn vader (lacht) die me een overboeking heeft gedaan die ik niet aanraak. Hij wil me heel graag helpen met dit project.

Het is ook een familieproject omdat mijn ouders er een beetje in opgingen met al deze video's Padel Magazine (lacht). Ze kijken de hele tijd naar de wedstrijden en ze beginnen echt goed te worden. Ze doen hun kleine analyses en zijn eerlijk!

Bij tennis volgden ze me nog steeds goed, maar mijn broer nog meer omdat hij beter was, hij stond -15. Hij ging nog meer door dan ik, dus het is normaal... maar vandaag heb ik het gevoel dat ze ervan genieten om me te zien spelen. padel.

Oxdog – het opkomende merk

Oxdog is een merk dat naam aan het maken is in de wereld van padel. Ik was op zoek naar een merk met kwaliteitsproducten. We kunnen zeggen dat ik bediend ben. Het merk is jong en toch heeft het alles in zich om een ​​groot merk te worden.

Ik speel met de Ultimate Pro. Het is een racket dat niet te overdreven is, goed uitgebalanceerd en dat overeenkomt met spelers van wie het spel niet noodzakelijkerwijs gebaseerd is op een grote smash. In de verdediging beheersen we het perfect.

Ik ben natuurlijk erg blij om deel uit te maken van dit team dat al een aantal grote namen heeft. Oxdog wordt een onmisbaar merk. Ik ben er zeker van.

Een flinke evolutie

Waar ik me het meest heb verbeterd, is in de verdediging. In het begin toen ik begon met de padel, Ik had alleen een plan A. Toen ik in de verdediging zat, lobde ik en snelde naar het net. Dus ik had goede reflexen.

Nu blijf ik liever onderaan en ik merk dat ik zelfs een beetje verdwaald ben in dit ding van lobben en komen blokkeren, wat ik minder plotseling doe. Ik beschouw mezelf nog steeds als een redelijk goede verdediger, ik ben behoorlijk veelzijdig.

Ludo Annuleer vooraf Oxdog 2023

Het raam, de vriend van de speler padel

Wat ik tennismensen vertel, is dat ze in gedachten moeten houden dat het glas hun vriend is. Dus s''hijs moeten spelen a bal die gemakkelijker te raken is na het glas, moeten ze hem laten passeren.

Als ze het live in goede omstandigheden kunnen opnemen, moeten ze het natuurlijk doen, want ze nemen tijd van hun tegenstanders.

De ideale partner?

Ik ben begonnen padel rechts speelde ik in het begin anderhalf jaar rechts. Ik ben een beetje meer een linkshandige speler, de kracht der dingen heeft ertoe geleid dat ik de laatste tijd veel met linkshandigen heb gespeeld. Bij Benjamin speelde ik links, dus het klopt dat ik de laatste jaren meer links speelde.

Waar ik naar op zoek ben, is natuurlijk een speler die solide is in de verdediging, solide in de aanval, die heel hard doorschiet. Als ik een speler van links zoek, moet hij al een goede smash hebben.

Als ik speel, hou ik ervan om smashes aan te raken, ik merk dat ik nog steeds efficiënt ben, en dan een goede verdediging omdat het behoorlijk gestructureerd moet zijn, dat we met twee kunnen verdedigen.

Wat vooral nodig is, is dat we ons zowel buiten als op het veld goed voelen, dat we een niveau hebben dat relatief gelijkwaardig is, zodat geen van beiden zich benadeeld voelt in termen van aangeraakte ballen.

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!