Ludovic Cancel blikt terug op zijn start van het seizoen, zijn doelstellingen, de wisselingen in partners en zijn komende programma voor de rest van het seizoen.

Geen ideale start van het seizoen

“Het is bijna een jaar geleden dat ik last heb gehad van een ernstige peesontsteking in mijn knie en nu ben ik best blij omdat het veel beter gaat, ik heb de fysieke training kunnen hervatten. Ik kom weer op het goede spoor en krijg weer kracht.

Ik ben een beetje gemengd over deze start van het seizoen, omdat ik ermee moest spelen Arthur Hugounenq en ik kom erg teleurgesteld weg over deze associatie, ik denk dat hij er liever mee speelde Pieter Vincent

De rest van het seizoen zal ik verbonden zijn aan Benjamin Grue, een speler met wie ik de track al bijna twee jaar deelde. Ik ben erg blij met deze toekomstige vereniging, ik denk dat we allebei erg competitief zullen zijn en ik kan niet wachten om te zien wat er de rest van het seizoen gaat gebeuren.”  

Zijn mening over partner verandert

“Ik merk dat het regelmatig wisselen van partner problemen met zich meebrengt. Sinds vorig jaar heb ik veel van teamgenoot gewisseld, ik ben heen en weer geslingerd tussen de rechterkant en de linkerkant en naar mijn mening zijn we uiteindelijk minder competitief geworden.

Ik ben in de mindset om een ​​vaste partner te hebben, en dat is goed, want Benjamin zit ook in deze mindset. Uiteindelijk geldt: hoe meer we contact maken met een partner, hoe meer automatismen we creëren en hoe beter we zijn. Als je steeds van speelpartner wisselt, wordt het iets ingewikkelder.”

Ludovic Annuleren

Gebieden voor verbetering 

“Mijn verbeterpunten op het gebied van spel, ik zou zeggen, is het vergroten van de explosiviteit om heel snel naar het net te kunnen komen. Ik ben een speler die tamelijk consistent is, ik maak weinig fouten, maar soms zou het verkrijgen van explosiviteit me in staat stellen een paar meter te winnen. ponser geen salvo's meer.

Dan zou ik graag mijn finishing smash willen verbeteren omdat ik nog steeds behoorlijk aanvallend ben, maar nu zijn er steeds meer spelers die heel hard slaan, van heel ver, en dat is iets minder mijn speelstijl.

Maar over het algemeen probeer ik aan alles een beetje te werken, om preciezer te zijn aan de speelgebieden, de verdedigingsgebieden. En in de verdedigingsfase zou ik graag beter kunnen omgaan met de balletjes aan mijn voeten, die voor mij soms een probleem vormen.”

Keten de FIP's

“Nu mijn knie beter is, kan ik weer trainen, word ik weer competitiever en hervat ik het FIP-seizoen, dat ik, afhankelijk van zijn beschikbaarheid, met Benjamin Grué speel. 

Je tiens à remercier Oxdog voor hun voortdurende vertrouwen, evenals mijn club in Perpignan en mijn trainer Alain Henry, voor hun waardevolle steun.”

Ludovic Cancel en Benjamin Grué vinden we deze week in Dubai!

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.