De Franse nummer 25, Manuel Vives, ging naar de microfoon van Padel Mag tijdens de Greenweez Paris Premier Padel Major. De rijzende speler heeft ingestemd om terug te blikken op zijn debuut in de padel, over wat er de afgelopen maanden voor hem is veranderd en over zijn ambities.

“Het heeft mijn spel enorm veranderd”

Padel Magazine : Sinds wanneer speel je padel ? Wat maakte dat je in een paar maanden tijd zo'n snelle opkomst in Frankrijk had?

Manu Vives "Ik voetbal nu drie jaar. padel ongeveer, en iets minder dan een jaar dat ik er mee bezig ben. Ik was al begonnen met trainen door het tempo nog wat op te voeren: twee of drie trainingen per week. Ik train nu al vier of vijf maanden niet veel. Maar wat veranderde was vóór de P2000 die we met Yann wonnen in Perpignan, ik deed een week in Barcelona op de academie van Pablo Ayma. Het heeft mijn spel veel veranderd, en alleen deze kleine boost waarbij ik een beetje niveau nam, maakte een groot verschil in Frankrijk.

Dus het zorgt ervoor dat je volledig wilt investeren, ik ga naar Spanje om precies dat te doen en ik denk dat ik veel ruimte voor verbetering heb. »

Manuel Vives Yann Auradou FFT Padel Tour Perpignan 2022

"Ik heb goede vorderingen gemaakt in de verdediging"

Padel Magazine : Waardoor is je spel geëvolueerd?

Manu Vives : “Ik ben goed opgeschoten in de verdediging, want ik heb grote gaten in de verdediging die ik altijd sleep. Maar ik heb veel vooruitgang geboekt met de ramen, ik heb iets meer geleerd om te temporiseren en zelfs het spel van mijn teamgenoot te markeren, zodat hij zelf het werk voor mij kon doen. En bovenal is het het feit dat ik non-stop een week speel met spelers van zeer hoog niveau, iets wat ik nooit doe in Frankrijk. Het verandert veel om ritme te hebben, om met goede spelers te spelen, om het volume van het spel te hebben, het verandert veel. En ook om te profiteren van het zeer goede advies van Pablo. »

“Mijn atletische kwaliteiten van tennis bleven perfect bij de padel"

Padel Magazine : We gaan terug naar het allereerste begin van je verhaal. We willen weten waarom je van tennis naar padel.

Manu : “Ik was niet slecht in tennis, ik was 0/6 toen ik 17 was. Daarna ging ik door drie jaar van blessures, van mijn 17 tot mijn 20 jaar. Het was fysiek en mentaal ook erg zwaar, en rond de leeftijd van 19 ontdekte ik de padel. Ik had pijn bij tennis en nogal wat in padel. Dus ik ging ermee aan de slag, ik kwam snel in het spel, ik stemde ermee in om met de ramen te spelen. Ik had snel plezier.

Mijn atletische kwaliteiten van tennis pasten perfect bij de padel. Ik zag dat ik niet slecht was en dat er veel minder concurrentie was dan bij tennis. Je wordt snel sterk en daar hield ik meteen van. Sindsdien ben ik helemaal gepassioneerd door padel. "

Manu Vives 4Padel Bordeaux-2021

Padel Magazine : Wat maakte tennis zo ingewikkeld en waarom? padel had je een probleem?

Manu “Ook bij tennis was het niet ingewikkeld. Het is gewoon dat er veel zeer goede tennissers zijn, in padel wij zijn minder. In tennis ben ik heel explosief, ik had een heel goede arm, ik was heel ontspannen en ik ga heel snel. Het is iets dat perfect werkt padel en dat vinden we in mijn spel: ik ben erg snel, ik beweeg snel, ik smash heel goed en dat is alles.

Omdat we op tapijt spelen en niet op harde grond waar er minder slips zijn, minder sterke ondersteuning, met weerstand, is het gemakkelijker om padel. Het feit dat er tapijt en zand is, absorbeert de schokken denk ik. »

In Frankrijk altijd naast Yann, maar met wie in Spanje…?

Padel Magazine : Wat brengt de toekomst voor jou? Je speelt met Yann Auradou, maar is het een paar dat lang meegaat?

Manu : “Eergisteren speelden we niet zo goed, het was bijzonder slecht. Ik zeg je nog eens, je was slecht, maar dat maakt niet uit, je hebt me altijd gedragen en het is dankzij jou dat ik hier ben. Hij speelt heel erg goed.

De toekomst is om vanaf het begin van het schooljaar naar Spanje te gaan, na de P2000 van de Pyramides. Ik ga een jaar naar Spanje om grondig te trainen. Het zal mijn leven echt veranderen.

In Frankrijk zal ik altijd aan de zijde van Yann staan, want hij is een van de allerbeste Franse spelers en ik ben hem enorm dankbaar voor alles wat hij voor mij heeft gedaan. Dus we gaan samen verder.

In Spanje weet ik het nog niet. Of met een van de Fransen met wie ik ga: daar zijn mijn vrienden Dylan Guichard, Julien Seurin, Philémon Raichman. Er zullen ook Ben (Tison) en Scat' zijn. We gaan met z'n allen trainen, het wordt heel gezellig. Misschien zal een van de Fransen of een jong Spaans wonderkind naast mij spelen. »

Om het interview volledig te volgen, gebeurt het hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.