Voor zijn eerste professionele en internationale seizoen, Manuel Vives, de Franse nummer 14 in ranglijst april, retourneert voor Padel Magazine over zijn samenwerking met het beroemde Spaanse merk Black Crown.

Eerste contract met een leverancier van apparatuur

“Mijn samenwerking met Black Crown vond plaats na mijn vertrek naar Spanje om deel te nemen aan de verschillende internationale podia. Wie vertrek zegt, zegt sponsor dit seizoen te financieren. En het eerste dat spelers zonder contract doen, is een samenwerking zoeken met een fabrikant van apparatuur. Dit jaar heb ik het geluk gevolgd te worden door Robin Haziza, die mijn agent is en een heel belangrijk netwerk met merken heeft. Na verschillende voorstellen is het zover Black Crown dat we hebben besloten onze krachten te bundelen.”

"Dit is mijn eerste professionele contract met een fabrikant van apparatuur."

“Een vertrouwensrelatie met Black Crown"

"Waarvoor Black Crown ? We hebben het uitgebreid met Robin besproken en natuurlijk woog het financiële aspect mee. Maar vooral omdat het gevoel goed ging. Robin kent de merkmanagers heel goed. Hij stelde me voor aan Jordi Rovirosa en de stroming ging meteen over. En zo hebben we besloten om met hen samen te werken. Bovendien staat hun fabriek in Barcelona, ​​dus het was voor mij gemakkelijker om de verschillende pala's te proberen.

Toch zijn zij niet de enigen die mij hebben vertrouwd, want een deel van mijn contract bindt mij Black Crown en een ander deel is klaar racket-padel.com, de boetiek van Vincent Brunet. Na een paar uitwisselingen voelde ik dat er een vertrouwensrelatie aan het ontstaan ​​was en dat bevestigde mijn beslissing."

“Ik hou van de sensaties van deze pala”

“Na alle pala's van het merk geprobeerd te hebben, koos ik voor de Black Crown Python 11 omdat mijn belangrijkste zoekcriterium schuim is. Eigenlijk ben ik in de eerste plaats op zoek naar het hardst mogelijke rubber, omdat ik altijd gewend ben geraakt aan het spelen met harde rackets. Ik hou van de sensaties die deze pala's me geven.

“Het bijzondere van deze Python 11 is zijn vorm. Zoals je kon zien, is het rond, maar dankzij het schuim waaruit het bestaat, is het ongelooflijk voor het luchtspel dat je je herinnert-is een van mijn belangrijkste wapens. De vorm geeft het ook een zekere controle, waardoor het een zeer complete pala is die kracht combineert dankzij de output van de bal en controle over het spel door het ronde frame.

"En dat zeg ik niet omdat ik er ben Black Crown maar het is een geweldig racket voor aanvallende spelers, en ik raad het aan.

“Blijf evolueren op het internationale circuit”

“Ik heb de afgelopen weken veel toernooien gehad, wat veel reizen met zich meebrengt, dus veel vlieguren. Het is het droomleven, maar je moet toegeven dat het vermoeiend is, want als je ver moet reizen, om financiële redenen, neem je geen rechtstreekse vlucht, waardoor de reisuren langer worden. Wat betreft de resultaten kunnen we stellen dat we best tevreden zijn over onszelf met Dylan. We zijn erin geslaagd om te winnen Kaunas FIP-promotie, toen slaagden we erin om enkele goed gerangschikte paren te pakken te krijgen.

We moeten echter erkennen dat we de laatste tijd wat meer problemen hebben gehad, zeker het einde van een cyclus. Ik ga me een maand concentreren op training in Barcelona. Ik denk inderdaad dat ik iets te veel heb geketend en ik voel de behoefte om tot rust te komen en grondig te trainen. Mijn doel is om op lange termijn te blijven trainen in Spanje en te evolueren op de internationale circuits. En dat kost veel werk.”

Vives guichard overwinning fip Kaunas

“Mis zeker een P2000”

"Mijn volgende twee toernooien zullen twee Star FIP's zijn, een in Caïro en de andere in Riyadh begin mei, wat inhoudt dat ik zeker weer een P2000 zal missen, maar we kunnen het ons niet veroorloven zulke grote FIP's te missen."

Sebastien Carrasco

Toekomstige natuurgeneeskundige en gepassioneerd over padel, Seb is de health/food gentleman van Padel Magazine. Hij jongleert tussen pala, quinoa en etherische oliën. Al bijna twee jaar behandelt hij het nieuws van het gele bolletje met dezelfde passie.