Maxi Sánchez, die onlangs zijn nieuwe samenwerking met Gonzalo Rubio voor 2024 aankondigde, komt voor ons terug op diverse actuele onderwerpen.

Al anderhalf jaar geblesseerd aan de voet...

Padel Magazine : Laten we eerst over uw blessure praten. Hoe gaat het ? Ben je helemaal 100% hersteld?

Maxi Sánchez: Alles is in orde. Ik ben tien weken verder en een paar dagen geleden ben ik begonnen met trainen op de baan. Ik heb alleen in het begin veel pijn: dat was het hoofddoel van de operatie, het wegnemen van de pijn die ik al anderhalf seizoen aan mijn voet had en waar ik behoorlijk last van had.

De eerste sensaties zijn uitstekend. Ik heb nog steeds wat pijn, wat normaal is na een operatie, maar veel minder dan in het begin. Ik heb nog wat tijd om te herstellen, maar het gaat heel goed met mij. Ik boek bijna vooruitgang in een recordtempo, dus ik ben erg blij.

Padel Magazine : Kunnen we jou aan de start van het seizoen op 100% verwachten?

Maxi Sánchez: Absoluut. Het idee is om vanaf de tweede week van januari 100% met het team te werken en zo'n vier tot vijf weken intensief voorseizoen te doen om 100% aan de start van het seizoen te staan. Premier Padel, tijdens het eerste toernooi dat op 26 februari in Riyadh begint.

Maxi Sanchez succesvolle achillespeesoperatie 2023

De kalender van 2024

Padel Magazine : Laten we het over deze kalender hebben!

Maxi Sánchez: We hebben samengewerkt met de PPA en Premier Padel heeft ons betrokken bij beslissingen, vooral op sportief gebied. We werkten aan de kalender en de data van de toernooien, met bijzondere nadruk op de rest van de spelers. Zoals je al zei, waren de afgelopen twee seizoenen moeilijk vanwege de twee circuits, en de spelers waren klaar om zich in te spannen. We hebben echter ontdekt dat een seizoen van 30-35 toernooien voor professionele spelers, gezien het huidige competitieve niveau, erg moeilijk is voor de spelers.

We hebben de afgelopen maanden veel spelersblessures gezien, en wat vooral zorgwekkend was, waren de blessures van jongere spelers. ik denk dat Premier Padel heeft een uitstekend schema ontwikkeld met de hulp van de PPA, en we zullen 24 toernooien hebben die goed georganiseerd en goed verdeeld zijn, zodat de speler zijn werk op de best mogelijke manier kan doen, met de pauzes die we hebben gepland om te kunnen presteren op 100%.

Kalenderio-Eerste-Padel-2024

Op de baan tot hij 40 is?

Padel Magazine : Je bent 37 jaar oud, Bela zei dat hij nog een jaar zou spelen, Paquito, die jonger is, noemde ook het onderwerp pensioen. Hoeveel jaar denk je dat je nog hebt of hoeveel jaar zou je willen blijven spelen?

Maxi Sánchez : Bela, zijn carrière is benijdenswaardig, omdat hij 44 jaar oud is, denk ik dat hij volgend seizoen op 45-jarige leeftijd met pensioen gaat, zoals hij aankondigde. Van mijn kant hoop ik de veertig jaar te kunnen bereiken.

Mijn motivatie en mijn enthousiasme als atleet is om tot mijn 40e te spelen, dat zou ik heel graag willen, vooral in deze fase van de competitie. padel professioneel, waar mooie dingen ontstaan. Ik kan niet klagen over wat ik in de sport heb meegemaakt, ik geniet van elke plaats en elk toernooi. Ik heb het begin van deze sport meegemaakt als Argentijnse speler die aan het Argentijnse circuit deelnam. Vervolgens kwam ik naar Spanje toen de zaken op hun plaats begonnen te vallen, hoewel ik niet helemaal bij het begin aankwam, in tegenstelling tot Bela, Juan Martín Díaz, Mati Díaz, Gastón Malacalza, Nerone, Reca, die vóór de arriveerden padel professional is goed ingeburgerd in Spanje…

Ik was halverwege deze evolutie en heb ook dingen aan de basis meegemaakt en gezien hoe deze evolueerden. Ik heb de tien jaar geleefd van World Padel Tour en nu hoop ik minstens drie of vier jaar te kunnen genieten van dit nieuwe circuit dat we zullen hebben, en ik denk dat dit het hoogtepunt van deze sport zal zijn.

Linkshandigen zijn erg populair

Padel Magazine : Volgend jaar speel je met Gonzalo Rubio. Na Lucho Capra heb je een andere linkshandige speler gekozen. Is het toeval of was je specifiek op zoek naar een linkshandige?

Maxi Sánchez: Tegenwoordig zijn linkshandigen erg populair. Het is bijna bewezen dat de beste paren worden gevormd door een linkshandige en een rechtshandige. In Gonzalo zag ik een jongeman die zeer gemotiveerd was en graag wilde verbeteren. Hij heeft mij meerdere keren gevraagd om met hem samen te werken.

Ik had het in mijn achterhoofd, ik observeerde het. Hij heeft dit seizoen aanzienlijke vooruitgang geboekt in alle aspecten van zijn spel. En toen we besloten om met Lucho een andere weg in te slaan, zag ik in hem een ​​mogelijkheid om door te gaan met een speelstructuur die mij zou helpen, omdat ik echt hulp nodig heb in het midden van het veld.

Als krachtige linkshandige, met een goede lichaamsbouw, een goede smash en die veel terrein bestrijkt, denk ik dat hij mij veel kan helpen. En uiteraard denk ik dat ik Gonzalo ook kan helpen. Het was niet moeilijk om deze keuze te maken, omdat ik aan linkshandig dacht en samen denk ik dat we een uitstekend seizoen kunnen hebben.

GONZALO RUBIO MAXI SANCHEZ VERENIGING

Padel Magazine : Het eerste doel is om terug te keren naar de Master Final?

Maxi Sánchez: Precies. De Master Finale is bijna het belangrijkste toernooi van het seizoen voor een speler, omdat het alles beloont wat je tijdens het seizoen hebt gedaan en het een cadeau is aan het einde van het jaar om eraan deel te kunnen nemen.

Alle spelers willen aanwezig zijn tijdens deze geweldige competitie, de beste van het jaar. Ik kon bijna elk jaar meedoen (ik was invaller in de periode van Padel Pro Tour) en ik zou heel graag weer bij de top 16 willen horen die toegang hebben tot de Master Finale. Het is een geweldige beloning voor het seizoen en voor de prestaties die je hebt geleverd. Dit betekent dat je een goed seizoen hebt gehad en dat je het recht hebt om dit grote toernooi te spelen dat iedereen wil spelen.

Padel Magazine : We spraken over het einde van je avontuur met Lucho Capra. Jullie hebben samen jullie derde etappe afgesloten. Zouden jullie overwegen om ooit weer bij elkaar te komen, of is drie genoeg?

Maxi Sánchez: Je weet het nooit, want we moeten altijd de beste optie kiezen om concurrerend te blijven. Soms hebben we geen andere keus, of weten we dat we met deze speler het beste van onszelf kunnen geven.

Met Lucho hebben we de drie keer dat we samen speelden moeilijke en goede tijden meegemaakt, maar ik denk dat we altijd ons best hebben gedaan op het veld. Het is belangrijk om een ​​speler aan je zijde te hebben die het beste uit je prestaties haalt. En met Lucho is het ons gelukt.

Ik weet niet of we nog een seizoen zullen spelen, maar ik kan je vertellen dat Lucho een geweldige vriend is, ik heb veel respect voor hem. Ik ken zijn hele familie al heel lang en ik vind ze erg leuk. We zijn dus vrienden en er kan van alles gebeuren, je weet maar nooit.

“Lucho kon de kans om met Bela te spelen niet laten liggen”

Padel Magazine : Waarom wilde u in 2024 niet doorgaan?

Maxi Sánchez: Tot aan mijn blessure hebben we een goed seizoen gehad. We hadden het gevoel dat we goed speelden, we hebben een aantal grote veranderingen doorgevoerd, Lucho was echt aan het verbeteren als speler, maar we besloten niet nog een jaar samen te spelen omdat hij het telefoontje van Bela kreeg.

Bela bood aan om zijn laatste seizoen bij hem te spelen. Hij is een speler die alles heeft gewonnen en die bijna de grootste winnaar in de geschiedenis is padel. En ik denk dat het een hele goede kans was voor Lucho. We praatten erover, hij belde me en we praatten erover. Ik ben blij dat hij naast Fernando kan spelen. Ik denk dat hij een goed seizoen zal hebben en dat hij naast zo'n speler veel zal leren. Uiteindelijk is het niet zo dat we niet samen wilden blijven spelen, maar hij had deze kans en ik denk dat hij die niet kon laten liggen.

Padel Magazine : Als er een wedstrijd tussen Sánchez/Rubio en Bela/Capra is, wie zal er dan winnen?

Maxi Sánchez: Elke keer als ik het veld op ga, heb ik geen vrienden, ik hou er altijd van om te winnen, we zijn supercompetitief, dus ik zal alles geven om te winnen. Buiten het veld, voor de wedstrijd, zullen we ons prima vermaken met Lucho. Direct na de wedstrijd weet ik het niet (lacht), maar er is altijd een geweldige vriendschap, en dat is wat echt telt!

Wat is er nieuw bij Kuikma in 2024?

Padel Magazine : Wat is er nieuw voor Maxi x Kuikma in 2024?

Maxi Sánchez: Ik ben ontzettend tevreden over mijn samenwerking met Kuikma en voel mij zeer gemotiveerd door het mooie project dat zij als merk hebben. Sinds bijna het begin van hun creatieIk ben betrokken geweest bij de Pro-lijn van mijn racket en die van Lucía, en deze ervaring bevalt mij.

Ik heb actief deelgenomen aan het hele racketontwerpproces, mijn inbreng gegeven en geloof dat het cruciaal is dat een speler zich volledig op zijn gemak voelt met zijn uitrusting. Het racket presteert uitzonderlijk goed en ik ben zeer tevreden over het werk dat Kuikma heeft verricht.

Ook op het gebied van textiel is de tevredenheid gereserveerd: het geeft mij veel voldoening om mijn logo op Kuikma-kleding terug te zien. Wat de schoenen betreft, ik beschouw ze als de beste op de markt. Door mijn betrokkenheid bij het ontwerp van dit product heb ik kunnen zien dat het team van professionals achter Kuikma zeer bekwaam is.

Deze schoenen combineren alle essentiële kenmerken van een voetballer. padel. Ze bieden uitzonderlijke hoogte en demping, waardoor grote bewegings- en springvrijheid mogelijk is, terwijl optimale veiligheid voor de voet wordt gegarandeerd.

Ik ben enthousiast over het traject dat Kuikma volgt en heb er vertrouwen in dat het merk zal blijven groeien. Hun aanpak en werkethiek, gecombineerd met de expertise van hun team, positioneren hen als een belangrijke speler in de wereld van padel.

Over wat er nieuw is, kan ik niet veel onthullen, maar ik kan je verzekeren dat er een verrassing zal zijn voor de Premier Padel uit Madrid. Fans kunnen tijdens dit evenement iets bijzonders van Kuikma verwachten!

Om het interview in zijn geheel (in het Spaans) te vinden, staat het hieronder:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !