Op 36, Argentijnse Maxi Sanchez begint de zijne 18e seizoen als een professional padel. Tijdens de Mens Padel Toulouse Open, de inwoner van Villa Mercedes vertelde ons over zijn beste herinnering, sprak over zijn relatie met merk Kuikma, maar ook zijn terugkeer naar de zijde van zijn levenslange vriend Lucho Capra...

Padel Magazine : Wat is je mooiste herinnering aan de padel ?

Max Sanchez : Ik heb veel. Ik heb jarenlang op professioneel niveau gespeeld. Ik speel al sinds mijn 15e, ik ben 36, dus ik heb veel herinneringen. Een van de mooiste betreft de World Padel Tour van Lissabon waar ik de nummer 1 van de wereld werd. Het was in september 2018, daar was mijn familie, mijn ouders, mijn vrouw... Ik won het toernooi en het werd een van de beste momenten uit mijn carrière.

 P.M: En het ergste volgens jou?

Max: Ik denk dat ik een gelukkige sportman was. Er is mij niets ergs overkomen. Misschien, als ik een blessure had of als ik een toernooi niet kon spelen vanwege een blessure, gêne, het is iets dat een atleet overkomt, maar er is nooit iets ergs gebeurd. Ik heb er geen slechte herinneringen aan padel.

PM: Kun je me de technische fiche geven van de speler van je dromen?

Max: Vandaag de dag padel is super compleet en zeer dynamisch. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik een mentaal solide speler heb. Het mentale deel dat 50% van een speler uitmaakt, ik denk dat ik het mentale van Belasteguin zou nemen. Hij is een zeer competitieve speler. Dan pak ik Galan's backhand, De forehand- en backhand-volleys van Sanyo Gutierrez, die van Galan's forehand, le smash van Lebron of Tapia. Ik denk dat dat alles waarschijnlijk de beste speler ter wereld zou maken.

PM: Wie is je idool?

Maxi : Sinds ik klein was is het Juan Martin Diaz. Ik ontmoette hem in Argentinië op een tentoonstelling. Later, Ik had het genoegen om de track met hem te spelen en te delen. Hij is altijd mijn referentie geweest padel. Ik hou er nog steeds van om hem vandaag te zien spelen, hij is 47 jaar oud en hij blijft in het veld. Laatst zag ik hem spelen en ik hou nog steeds van wat hij doet. Mijn idool is altijd hem geweest.

PM: Wat is je favoriete toernooi?

Max: Er zijn veel hele goede toernooien, maar voor mij de mooiste, het is dat van Buenos Aires, voor de liefde van mijn familie, mijn vrienden en voor wat de padel in Argentinië. We kijken hier het hele seizoen naar uit en voor veel Argentijnse spelers die het huis hebben verlaten, zoals ik, is het altijd iets om terug te komen naar het land. Het is een heel speciaal gevoel dat dit toernooi ons geeft, ik denk dat het het meest speciale gevoel is voor alle Argentijnse spelers.

het platteland World Padel Tour Buenos Aires Masters 2021

PM: Wat is je favoriete schot padel ?

Max: De forehandvolley is mijn favoriete slag. Het is degene waar ik me het meest op mijn gemak voel.

PM: Heb je een andere passie dan padel ? Een andere sport?

Max: Ik hou echt van voetbal. Als ik op vakantie kan, train ik vaak met Argentijnse vrienden, ze wachten altijd tot ik speel, maar ik speel heel weinig. Mijn andere passie is mijn gezin, mijn kinderen, en als ik stop met spelen of trainen, breng ik tijd thuis met hen door, hierdoor kan ik de verbinding verbreken padel.

PM: Heb je een favoriet voetbalteam?

Max: Mijn favoriete team… Altijd waar Leo Messi is (lacht): Barcelona, ​​​​PSG en nu Inter Miami.

Messi Padel Bullpadel

PM: Kun je ons een toekomstig Argentijns goudklompje geven in de padel ?

Max: Dit jaar maakte ik een tentoonstelling in Argentinië met Juani De Pascual, hij is een zeer jonge speler, linkshandig, lang en krachtig met een goede verdediging. Nou, het is niet echt een hoop meer, maar een bevestiging van de padel Argentijn zonder twijfel.

maxi sanchez door pascual hongaars open

PM: Welk advies zou je geven aan een jongere die professional wil worden? padel ?

Maxi : Wat ik het meest interessant vond toen ik jong was, was nadenken over dagelijks werken, korte- en langetermijndoelen bereiken zonder al te veel druk en genieten van de reis. Een jonge speler moet stap voor stap zijn doelen bereiken, zonder teveel te haasten. Als hij goed werkt en zich er volledig voor inzet, kan hij zijn doelen bereiken.

PM: We gaan het ook hebben over Kuikma, hoe voel je je met je nieuwe schoenen?

Max: Indrukwekkend! Met de schoenen van vorig seizoen was ik al heel blij. Het is een superdynamische en reactieve schoen, hij is iets hoger dan wat je tegenwoordig op de markt vindt en ik denk dat het de speler meer vertrouwen geeft in wat hij doet. In alle stopcontacten en vertrekpunten is de padel vereist dynamiek, kracht en het helpt de speler enorm.

schoenen-padel-kuikma-padelmagazine

PM: Heb je vandaag een droom, een specifiek doel?

Max: Nee, mijn doelen heb ik bereikt toen ik mijn huis in Argentinië verliet en toen ik nummer 1 van de wereld was. Mijn doel is om te genieten op het veld en elke dag het beste te geven, elke ochtend op te staan ​​met de wens om beter te worden.

Ik ben erg blij met mijn nieuwe team, mijn nieuwe racket, Kuikma, het zijn mensen die dezelfde manier van denken hebben als ik. We willen elke dag beter worden en daardoor kan het team heel goed functioneren.

PM: Hoe gaat het met Lucho Capra?

Max: Lucho is een vriend, Ik ken hem al vele jaren, we hebben veel momenten gedeeld, dit is al onze 3e vereniging samen. Elke keer dat we samenkomen, genieten we en het gaat goed, want we zijn vrienden. Ik ken zijn familie en hij de mijne, ik denk dat we heel goed samen kunnen gaan, zowel op het veld als daarbuiten.

Een van de doelstellingen van een team is een leuke tijd buiten de baan hebben, omdat we veel tijd samen doorbrengen. Met Lucho hebben we het bereikt, nu moeten we een beetje verbeteren wat er van binnen gebeurt, elke dag werken om onze doelen te bereiken en samen blijven genieten.

Maxi Sanchez ARG en Lucho Capra ARG kampioenen in Valladolid

PM: We zien het vandaag met Franco Stupaczuk en Martin Di Nenno, het is erg belangrijk om vrienden te zijn op het veld en in het leven...

Max: Ik ben het 100% eens! Ze kennen elkaar al sinds ze klein waren, ze woonden samen. Ze hebben een stage doorlopen, zijn afzonderlijk geprofessionaliseerd en hebben enorme vorderingen gemaakt. Vandaag is aan alle voorwaarden voldaan om van hen het op één na beste paar ter wereld te maken. Zoals we destijds zagen met Lebron en Galan of Tapia / Coello, voelen we dat ze vrienden zijn geworden, ze kennen elkaar buiten het veld, ze hebben veel plezier en dat zie je terug in de resultaten.

Om het volledige interview te zien, het is hier.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.