Maxim Joris is momenteel een van de beste Franse spelers. De geadopteerde inwoner van Bordeaux is dat wel 12e in het klassement na een goed verlopen seizoen 2023.

Maxime Joris in 2023 is (onder andere): een 3e plaats in P2000, een 5e plaats op de Franse kampioenschappen, een titel en een finale in P1500, een Franse N2 kampioenstitel met de Grote Padel en een FIP Rise-finale.

Een geweldig trackrecord voor deze speler van slechts één 23 jaar ! Terwijl het seizoen 2024 nog maar net is begonnen, sprak Maxime met ons over zijn doelstellingen voor het jaar.

Zijn terugkeer na een blessure

Tegenwoordig zijn de zaken beter. Ik was een beetje ongerust toen ik opnieuw begon, omdat Ik had nog steeds wat pijn, vooral omdat ik meteen weer op wedstrijd ging met een toernooi in Litouwen.

ik voelde een gebrek aan ritme in het begin maar verder heb ik geen pijn meer: ​​ik ben weer klaar voor de start van het seizoen.

Maxime Joris Franse kampioenschappen 2023

Het programma voor 2024

Dit jaar ga ik mij vooral focussen op het internationale circuit en een beetje P1000 om wat geld opzij te kunnen zetten.

Daarna zal ik mij, zoals ik al zei, tot de internationale markt wenden en dat proberen maak er een paar P2000 van als er op dezelfde datum geen significante FIP's zijn.

Een partner in gedachten?

Ik ben niet zeker van mijn teamgenoot. Daar ga ik mee naar Dubai Thomas Vanbauce. Ik weet ook dat ik de Franse kampioenschappen mee ga doen Filemon Raichman. Dus uiteindelijk ga ik dit seizoen van partner wisselen... althans, voorlopig niet.

Het is niet echt gewenst om geen vaste teamgenoot te hebben. Ik zou graag een project willen hebben met een partner, maar Tegenwoordig is het erg ingewikkeld om je met iemand te vestigen. Uiteindelijk maak ik me daar eigenlijk geen zorgen over, ik was gewaarschuwd door mijn coaches. Ik leef van dag tot dag en ik accepteer het heel goed.

Een buitenlandse speler ontmoeten zou ook een geweldig project zijn.. Ik heb nog niet de kans gehad omdat Ik woon niet 100% in Spanje, hoewel ik er vaak probeer heen te gaan. Ik heb deze levensstijl nog niet, en er is ook een taalblokkade... Ik moet toegeven dat het een beetje hinderlijk is. Bovendien ben ik pas eind vorig jaar begonnen met internationale toernooien en concentreerde ik me vooral in Frankrijk en niet zo heel ver daar vandaan.

Zijn relatie met Philémon Raichman

Vorig jaar zijn we allebei samen begonnen met toernooien. Voor ons eerste toernooi hebben we dat gedaan een kleine finale van P2000, en dan hebben we won een P1500.

Daarna, we zijn allebei naar Chili gegaan en wij maakten een FIP Rise-finale. De de resultaten waren werkelijk bemoedigend eind vorig jaar, maar helaas presteerden we begin dit jaar niet zo goed in de P2000.

Op dit moment, we zeiden tegen onszelf dat we onszelf wat tijd gingen geven, proberen te zien met wie we konden spelen, maar als we de kans hadden om weer samen te evolueren, zouden we dat doen. Dit is wat we in Litouwen deden, maar omdat ik geen ritme had, was het ingewikkeld.

Met Phil konden we meteen heel goed overweg, dus waarom zouden we niet samen een paar toernooien blijven doen?

Maxime Joris Philémon Raichman

Doelstelling van het Franse team

Ik schat dat Ik bereikte mijn maximale ranking in Frankrijk. Daarnaast heb ik ambities en wens om te strijden tegen de beste spelers ter wereld.

Ik heb de wens om daarin te slagen padel, om mijn land te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen of Europese Kampioenschappen. Mijn plannen zijn dus groter dan in Frankrijk blijven.

Vandaag weet ik dat ik mogelijk op de lijst kan staan, maar tegelijkertijd behoor ik misschien niet tot de spelers die ik dit jaar kan meenemen, vooral omdat Internationaal sta ik niet zo hoog aangeschreven. Er zijn Fransen die veel beter gerangschikt zijn dan ik.

Aan de andere kant maakt het niet uit, ik behoud het doel, en als het gebeurt, gebeurt het. Een ding is zeker: Ik zal 100% geven om te proberen dit te bereiken.

Bordeaux P2 in zicht?

Het is een doel. Aan de ene kant zal het van mij afhangen, want ik zal relatief goed moeten spelen. Aan de andere kant, met mijn ranking, Ik kan niet rechtstreeks deelnemen aan het toernooi.

Ik hoop te kunnen profiteren van een wildcard. Het zal uiteraard vooral afhangen van het spelniveau dat ik tussen nu en dan zal produceren.

De wens om naar Spanje te gaan

Ik wil de wereld gaan ontdekken in Spanje. Dit betekent niet dat ik de Academie in Bordeaux ga verlaten, verre van dat. Jean-Thomas Peyrou heeft mij dit jaar en vorig jaar veel gebracht, daar ben ik hem heel erg dankbaar voor.

Maar dat weet ik ooker zijn heen en weer reizen naar Spanje ondanks alles, om vooruitgang te kunnen boeken.

Het financiële aspect en sponsors

Eerlijk gezegd had ik het in 2023 nogal moeilijk. Uiteraard stond ik verder achterop op de Franse en internationale ranglijst, wat iets minder sponsors aantrekt.

Vandaag de dag, om volledig transparant te zijn: dat is het nog niet. Ik kan mezelf niet vertellen dat ik van mijn sponsors leef of dat ik financieel genereus ben in toernooien en in mijn jaar. Echter, Ik kan het mezelf bijvoorbeeld toestaan ga naar Dubai. Er zijn ook andere FIP-toernooien waar ik me op voorbereid. Echter, Ik ben er niet 100% zeker van dat ik mijn jaar afmaak met het geld dat ik heb ingezameld.

Ondanks alles heb ik dit jaar toch nog heel wat sponsors die mij volgen en daar kan ik ze nooit genoeg voor bedanken!

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.