Au PadelSchot Saint-Etienne voor Cupra Padel Point Tour, Melissa Martin gaf ons wat van zijn tijd om over de zijne te praten Franse kampioenschappen 2023, van zijn recente omgang met Louise Bahurel, van zijn verandering van kant en zijn nieuwe leven, tussen Parijs en het zuiden...

“Het doel was de halve finale met Louise”

Zaad 6 op de Franse kampioenschappen met Louise Bahurel, Mélissa had zichzelf tot doel gesteld “zo ver mogelijk gaan en van iedereen winnen.” Ze is tevreden met het resultaat: “Het gelijkspel heeft ons behoed voor de confrontatie met Léa en Alix in de kwartfinales. Het minimum dat we wilden bereiken was de halve finale, dus op papier is het een behoorlijk goede prestatie.”

“Nieuwe partner, nieuwe uitdaging”

Sinds eind maart/begin april verbonden met Louise Bahurel, jonge hoopvolle speler uit padel Frans, Mélissa legt ons deze keuze uit die ze maakte nadat ze stopte met Amélie Détrivière: “Aan het begin van het jaar had ik veel fysieke problemen en ik wist niet echt of ik links verder wilde, omdat ik me een beetje beperkt voelde. Ik speelde begin dit jaar tegen Louise en ik vond haar gemoedstoestand, haar potentieel, haar frisheid en haar volwassenheid voor haar leeftijd erg leuk. Ze maakte echt indruk op mij op het veld en haar vechtlust zorgde ervoor dat ik dat wilde, met als extra bonus dat ik naar rechts kon opschuiven.”

Met deze nieuwe vereniging speelt Mélissa nu inderdaad op rechts, een radicale verandering: “Sinds mijn debuut heb ik altijd op links gespeeld, ik had verandering nodig. Wat ik leuk vond, was de uitdaging om goed te spelen en nieuwe dingen te leren. Het is een beetje alsof je helemaal opnieuw moet beginnen: wisselen van kant is moeilijk, het kan snel frustrerend worden, je hebt soms het gevoel dat je niet meer weet hoe je moet spelen. De resultaten zijn niet hetzelfde, vorig seizoen heb ik met Amélie hele goede resultaten behaald. Met Louise zullen we moeten bouwen en goede resultaten behalen om tot de top 0 zaden te behoren.”

Na zijn velen fysieke storingen aan het begin van het jaar legt Mélissa ons uit dat deze slechte periode nu achter de rug is, ze wil nu haar partner steunen: “Ik wil Louise laten zien dat ik haar vertrouw, ik weet dat ze agressief kan zijn en ruimte kan innemen.”

En het minste wat we kunnen zeggen is dat Mélissa deze nieuwe rol waardeert: “Op rechts spelen betekent genereus zijn, je werkt voor de ander. Ik wil haar helpen, haar pushen omdat ze een goed potentieel heeft. Dit is wat er gebeurde met “Frankrijk”, ik werkte veel aan de rechterkant en daarom voelde ik me veel beter in de verdediging, ik zat meer op mijn gemak en daardoor kon ik Louise helpen. Het werkt goed tussen ons.”

Melissa Martin en Louise Bahurel

“Een afwisselend leven tussen Parijs en het zuiden”

Melissa lijkt het gevonden te hebben een nieuw evenwicht tussen de hoofdstad en Zuid-Frankrijk: “Ik ben gewend om veel te bewegen, vooral met de Cupra Padel Point Tour in het weekend. Het is sowieso een kleine verandering, maar ik breng veel tijd door in Parijs, ik volg altijd de tweeling in Ile-de-France, het is belangrijk voor mij. Deze zomer trainde ik bij Alain Henri in St Cyprien. Als ik in Parijs ben, train ik bij Fred Pommier. “

voor Louise, er wordt getraind op geest Padel van Lyon, met François Authier: “François volgt ons ook als coach in toernooien. Hij begint ons allebei echt goed te kennen. Hierdoor konden we ons snel settelen, ook al was voor mij de echte uitdaging om vooruitgang te boeken op rechts.”

“Consistentie en ervaring: de grote troeven van Léa en Alix”

Zoals iedereen in Frankrijk is Mélissa niet echt verrast door de overwinning van Léa Godalier en Alix Collombon in de Franse kampioenschappen 2023 : “Zoals bij alle sporten is consistentie het belangrijkste, er zijn geen geheimen. Dit zijn meisjes die elke dag trainen en veel toernooien doen, dus ze hebben een ritme en een consistentie in prestaties die anderen niet noodzakelijkerwijs in Frankrijk hebben. Fysiek zijn ze sterker, als je veel traint, heb je meer ritme en mentaal is dat te zien op het veld. Op belangrijke momenten red je het ook veel beter, in welke vorm dan ook. Dit is de reden waarom een ​​Djokovic wereldtitels kan winnen. Grand Chelem zonder noodzakelijkerwijs de eerste rondes goed te spelen. Hetzelfde geldt voor Léa en Alix die soms wat minder goed spelen, maar wel rondkomen omdat ze deze consistentie hebben. Alle anderen, wij staan ​​achter, we willen ze verslaan. Misschien kan er op een dag een prestatie in een wedstrijd worden behaald, maar dan zou je al hetzelfde tempo moeten hebben als zij om te kunnen concurreren.”

collombon godallier frankrijk 2023

“Ondanks het respect willen we ze verslaan”

Ten slotte spreekt Mélissa over een vraag die vaak ter sprake komt tijdens toernooien als ze tegen de Franse nr. 1 speelt : "Is het bij voorbaat verloren?" “Nee, anders gaan we niet. In een wedstrijd kunnen er zoveel wendingen en verslaafd spel zijn, we kunnen ze aan het twijfelen brengen, soms is er niet veel voor nodig. We komen niet op het veld en zeggen meiden, we laten de wedstrijd aan jullie over. Ze zijn monsterlijk, we bewonderen ze enorm. Het is geweldig dat deze twee meiden Frankrijk vertegenwoordigen, maar dat weerhoudt ons er niet van om ze ondanks het respect te willen verslaan.”

Lea Deutsch

Gepassioneerd over Padel sinds 2018 met talloze ervaringen op het gebied van communicatie en contentcreatie, wil ik mijn passie met u delen via mijn geschriften.