Geïnterviewd tijdens de Cupra Padel Point Tour uit Toulouse keerde Mélissa Martin terug naar haar start van het seizoen. De kans voor haar om haar doelen en ambities in vertrouwen te nemen.

Een seizoen onderbroken door de Cupra Padel Point Tour

“Er is een band tussen professionele en amateurspelers, daarom ben ik lid geworden: om ervoor te zorgen dat mensen plezier hebben, een goede dag hebben en deze feestelijke kant van het spel laten zien. padel. Het doel wordt op elke etappe bereikt, het is geweldig.”

Een traag begin van het jaar

“Er waren een paar nederlagen op het Franse circuit met Amélie (Detrivière) in de eerste toernooien, een eerste ronde in P1000 en P2000. Vorig jaar hebben we het heel goed gedaan met veel overwinningen. En sinds het begin van het seizoen zijn er veel nederlagen in weinig toernooien.

Ik had aan het einde van het jaar wat fysieke problemen en dat speelde een beetje op het veld en ook in mijn relatie met Amélie. We waren niet per se in fase en met deze nederlagen hebben we besloten om niet meer samen te spelen.

Een nieuwe partner

"Met Louise Bahureli, we zullen toernooien en de Franse kampioenschappen doen. Het is de hoop van padel Frans, ze is pas 16 jaar oud en ik heb al twee keer van haar verloren, dat heeft misschien meegewogen in de beslissing (lacht). Ik had een frisse wind nodig na deze gecompliceerde start van het seizoen. Ik hou echt van zijn mentaliteit op het veld ondanks zijn jeugd, ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvullen tussen mijn ervaring en zijn wil om te leren. We gaan dit jaar proberen het maximale te halen.”

Het Franse team in een hoek van het hoofd

Mélissa Martin wereldwijd venster

“Ik denk er nog steeds aan, ondanks deze start van het seizoen. Het is een beetje ver en ik probeer me te concentreren op wat ik op dit moment moet doen, vooral omdat we met Louise nog niet weten hoe we te werk gaan. Ze is een linkse speelster en ik ga waarschijnlijk naar rechts switchen. Als dat zo is, zal ik een beetje moeten oefenen."

Verandering van kant dan?

We hebben met Louise gesproken, we zullen zien wat er gebeurt, ze heeft nooit echt rechts gespeeld. Ik waardeer deze kant eerder, het kan me een beetje frisheid en veel uitdagingen brengen. Het kan de kans zijn om me een beetje vaart te geven en het zegt me goed om te weten hoe ik aan beide kanten moet spelen, om het spel anders te zien. Ik denk dat het me kan helpen om links te spelen.

Roland-Garros in zicht

Philippe Chatrier Roland Garros padel groenweez

"Dat vrouwen zijn op de Premier Padel, ik zou graag de meeste FIP willen verdienen, om op zijn minst een minimum aan punten te hebben om de volgende toernooien van Premier Padel die in juli beginnen. Vooral omdat we op Roland-Garros een geweldig podium hebben dat je doet dromen. Het is een mooi doel. Zelfs A1-toernooien Padel, we zullen zien of we met Louise de mogelijkheid hebben om wat te doen. Ik heb ook een Spanjaard met wie ik ook wat zou moeten doen.”

Om het volledige interview te zien, staat het hieronder:

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.