De club van de regio Avignon, Provence Padel, is uitgegroeid tot een van de bolwerken van padel in de Vauclus. Michael Sanchez, sportief directeur en monitor bij de club, keert tijdens terug tweede editie van de Tophée Gestion Sports 2023 op zijn oorspronkelijke reis, van briefpapier naar padel.

Le padel en ik: bijna 10 jaar!

Ik ben begonnen bij de Tarascon Club en ik speel nu bijna 10 jaar bij de club. padel. Ik heb stage gelopen in Frankrijk en Spanje. 2021, Provence Padel geopend, en met de twee leiders ging het gevoel erg goed en besloten we om alle drie het avontuur aan te gaan.

Ik heb mijn TFP (Professional Purpose Title) doorgebracht in Occitanië en met de komst van de TFP denk ik dat we steeds meer goede leraren hebben in Frankrijk. We hebben genoeg te doen met een goede infrastructuur en we hoeven niet naar Spanje om stage te lopen. padel van kwaliteit.

Michael Sanchez Provence Padel Trofee Sportmanagement

Een centrale plek in de Vaucluse

De club heeft ambitie in de regio. Ten eerste omdat het een centrale plaats inneemt, het is zeker de enige club 100% padel van de regio die wekelijkse activiteiten, toernooien, trainingen aanbiedt padel, en dan hebben we vier nummers en binnenkort nog twee. Dit levert dus zes tracks op, waarvan er twee gecoverd zijn.

Die overdekte pistes, die hebben we nodig, vooral met de wind die in de regio van Avignon niet gemakkelijk te hanteren is.

Michael Sanchez Provence Padel Trofee Sportmanagement

Toernooien en kampen

Elk weekend bieden we toernooien van padel. We richten ons voornamelijk op de P25 / P100 / P250. Binnenkort organiseren we een eerste P500, maar de padel vrije tijd blijft het hart van de club. Spelers zijn ongetwijfeld vooral op zoek naar dit soort toernooien.

In de zoeker een zeer padel, met veel trainingen in perspectief bij de lokale bevolking maar ook veel vakantiegangers.

Van papierpulp tot padel

Ik ben een van de oude. We waren samen (red. Franck Binisti en Pauline Renvoisé) bij de opening van de club padel van Tarascon Alweer 8 jaar geleden.

Het jaar van de TFP, 2 jaar geleden, stortte ik me 100% in de padel. Ik heb mijn oude baan als kantoorbediende opgezegd: 180% omscholing. Ik was in de fabrieken en ik bevind me buiten op de hellingen.

Met de Provence Padel, het doel voor mij is om de club te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat de regio steeds meer fans krijgt padel.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.