Padel Attitude Lesquin organiseerde zijn P1000-mannen. Geplaatst nr. 1 en favoriet van het toernooi, won het duo Moreau-Britos logischerwijs de P1000 de Lesquin georganiseerd in Padel Attitude, waardoor zijn tegenstanders het hele weekend bijna geen kans krijgen.

Als de competitie minder deelnemers dan normaal verzamelde (30-teams waren aanwezig), werd het hard door de 78e-wereldspeler, de Italo-Argentijnse Andrés Britos, te hosten. Het zijn ook dezelfde Britten die het Franse team zo zwaar hebben verwond op de 2017 Europese kampioenschappen in Portugal, waardoor de tricolores geen plaats meer hadden op het podium.
In Lesquin werd hij geassocieerd met een van zijn slachtoffers in die tijd, Maxime Moreau (5e). De twee vrienden, die in Spanje trainen en in colocatie wonen, deden er niet lang over om hun positie op de grond te vinden, zoals bevestigd door de Franse speler: "We communiceren heel gemakkelijk op de grond. Andrés (die goed speelde) speelt altijd ingewikkelde schoten voor onze tegenstanders, wat me elke keer in gunstige omstandigheden brengt. Ik kan mijn spel gemakkelijk op zijn plaats zetten, het is echt een plezier om met hem te spelen."
Gedurende het hele toernooi hebben de twee vrienden heel weinig wedstrijden achtergelaten, zoals hun halve finale 6 / 2 6 / 1 won ten koste van het Morillon-Potron-paar.
Het duo Simon Boissé / Loïc Lepanse verloste hem van de onderste helft van de tafel door elk van zijn wedstrijden in twee sets te winnen, zelfs als hij in de helft tegen Destombes / Thevenot moest vechten en verschillende tweede-ronde-ballen moest afwijzen.
In de finale het Franse team, dat tijdens de Franse kampioenschappen in Casa nauwlettend in de gaten zal worden gehouden Padel volgende september ontbrak het aan consistentie om Moreau-Britos ongerust te maken (6/2, 6/2).
Maxime Moreau zei na de wedstrijd: "Ze maakten de punten en de fouten. Maar we wisten hoe we geduldig moesten zijn en ze moesten dwingen fouten te maken."
De vier spelers hebben in elk geval verschillende spectaculaire punten voorgesteld, en de score geeft op één manier niet volledig het scenario weer van een wedstrijd die lang zijn beloften heeft waargemaakt.