Morgan Mannarino deelt zijn reis, zijn sterke en zwakke punten, legt zijn ambitie uit om de Franse top 20 te bereiken en zijn plannen voor het seizoen 2024 met zijn partner Matthieu Armagnac.

Lange tijd één toernooi per jaar

'Ik heb de padel op vakantie met mijn broertje en twee vrienden in Lacanau (33). We begonnen daar te spelen zonder de regels echt te kennen en toen begonnen we toernooien te vinden met Jérémy Ritz. En zo deden we een paar jaar lang één toernooi per jaar, of we gingen naar het huis van onze ouders of op vakantie naar Saint-Jean-de-Luz (64). 

Zo zijn we aangesloten. We hebben niet het hele seizoen gespeeld, maar aan de andere kant hebben we naar de oude Federatie-site gekeken en geprobeerd om één toernooi per jaar in te passen om plezier te hebben en meer over deze sport te ontdekken. 

“Steeds meer spelers slaan hard”

“In het begin, toen ik begon padel Ik had het voordeel dat ik hard kon slaan op de smash, maar nu is het een beetje gebruikelijker geworden omdat veel spelers hard slaan. Mijn andere sterke punt is dat ik vrij snel kan volleyballen. Mijn zwakke punten zijn lichamelijkheid, verdediging, geduld en consistentie.”

Morgan Mannarino

Het Franse seniorenteam + in het vizier

"In tegenstelling tot anderen denk ik niet dat ik internationaal ga spelen. Ik denk dat het een beetje moeilijk gaat worden als ik zie dat zelfs onze beste Fransen maar heel weinig wedstrijden winnen op het internationale circuit."

Maar op mijn 39e ben ik nog steeds competitief, ik heb nog steeds de wens om de spelers een beetje te irriteren, zolang ik maar van de competitie geniet. En waarom zouden we volgend jaar niet streven naar een senior Frans team boven de 40!”

Ik sta al een tijdje tussen de 25e en 30e plaats en wil dit seizoen graag dichter bij de top 20 komen. Maar ik weet dat het moeilijk zal zijn, want er zijn elke week toernooien, en met mijn werk en mijn gezinsleven kan ik niet vier weekenden per maand weg zijn...

Speel de grootste Franse toernooien

Ik ga proberen de grootste toernooien in Frankrijk te spelen, want dat zijn de toernooien waar we de meeste punten scoren. Ik ga proberen voor P1500 en P2000 te gaan, ik denk vooral aan Jarville, ook al is het niet zo gemakkelijk te bereiken vanuit Saint-Jean-de-Luz. Daarna is er ook nog die in Caen, aan de westkust, maar die is nog ver verwijderd van waar ik ben.

Deze zomer ga ik niet spelen omdat ik werk. Zelfs de P1500, ik zal ze niet allemaal spelen omdat ze ver weg zijn en het voor mij een te grote geldverspilling is om daarheen te gaan... Voor mij winnen we nog steeds niet genoeg geld in toernooien van padel...

Dit seizoen ben ik, zoals je weet, geassocieerd met Matthew Armagnac. We zijn in oktober begonnen samen aan toernooien deel te nemen, en we gaan er in ieder geval een klein jaar mee door, we zien wel wat er gebeurt en dan maken we aan het eind de balans op!

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.