Interview met Nathalie Bladou, oprichtster van het bedrijf Prestigesport, dat rugby, golf en nu biedt padelMet een verblijf dat volgende maand in Santander zal plaatsvinden ter gelegenheid van het toernooi World Padel Tour.

Prestigesport, sinds 2002

In 2002 heb ik mijn bedrijf Sport Prestige opgericht, waarbij ik me meer concentreerde op tennis, de sport uit mijn kindertijd. In 2007, tijdens de Rugby World Cup in Frankrijk, stortte ik mij op het organiseren van grote wedstrijden, het VI Nations-toernooi en de eindfasen van de Top 14. Ik had Parijs verlaten om terug te keren naar Baskenland, een zeer rugbyregio, waardoor ik om samen te werken met veel voormalige internationals voor de wedstrijden van het Franse team waarvoor mijn bureau werd goedgekeurd door de Franse Rugby Federatie.

Fan van padel sinds 5 jaar

Ik ontdekte het padel vijf jaar geleden, hier in Baskenland, via mijn tennisvrienden. Pascale Etchemendy, met wie ik bij Sport-études tennis in Biarritz was, opende twee tennisbanen padel bij Guéthary, de club die ze leidt, was ze de pionier hier aan de Baskische kust. Ik maakte er kennis mee door Sandrine Testud, voormalig top 10-tennisser ter wereld, en ook een fan van de activiteit.

Sandrine Testud en Nathalie Bladou

Ik herontdekte bepaalde sensaties van tennis, een sport waar ik tien jaar eerder mee was gestopt: zoals de aanraking van de bal, de volley, de voorzet (aangezien ik rechts speel), en bovenal waardeerde ik het spelen met een partner, uitwisselen op het veld, met elkaar praten, samen bewegen, deze speelse solidariteit, die ik niet had bij tennis, de individuele sport bij uitstek.

Het rugbymodel omzetten naar padel

Ik raakte verslaafd aan padel in een tijd dat deze sport in Baskenland nog in de kinderschoenen stond
Frans, terwijl het aan de andere kant van de grens, op een kwartier van Biarritz, al wijdverspreid was.
Hier zijn er nog steeds weinig clubs en dus banen (of banen) die aan de zeer grote vraag kunnen voldoen.
opstaan. Ik heb vele malen aan de “andere kant” gespeeld, in Irùn, San Sebastian en Santander, in
Spanje, het Mekka van padel,.Ik had het idee om verblijven aan te bieden padel, enigszins naar het model van
mijn rugbyoptredens, in drie prachtige steden: Santander, tijdens de WPT, eind oktober,
San Sebastian en Biarritz, bestemmingen met hoge toegevoegde waarde, waar stagiaires padel zullen
geniet ook op toeristisch vlak van het verblijf..

La padel, geen mode-effect!

Le padel een mooie toekomst voor zich heeft, is dit geen fashion statement. We zien dit heel duidelijk in Baskenland: naast voormalige atleten (tennis, rugby, Baskisch pelota, enz.) trekt deze sport een "nieuwe klantenkring" aan, beoefenaars die nog nooit racketsporten hebben beoefend en die geïnteresseerd zijn in het spel. heel snel. padel, waar je snel de basis kunt verwerven, brengt zowel concurrenten, verslaafden en ik zou zelfs verslaafden zeggen, als degenen die het voor hun vrije tijd, voor de lol en zonder gedoe willen beoefenen. De wedstrijden volgen elkaar in een razend tempo op en de toernooien worden steeds talrijker in de regio.

Er komt een toekomstig aanbod

Uiteraard wil ik deze graag ontwikkelen padel in mijn activiteit en bovenal wil ik een aanbod creëren padel vrouwelijk. Het is een sport die vooral door mannen wordt beoefend, maar in Biarritz, waar ik vaak speel (bij de BO-club) zie ik steeds meer vrouwen op de piste. Het is een geweldige toegangspoort voor meisjes, die minder tennis spelen, waarschijnlijk minder competitief zijn dan mannen en vooral plezier willen hebben. In mijn toekomstige aanbod zal het, zonder de inhoud bekend te maken, ook gaan over welzijn, goede tijden hebben en genieten van de voordelen van de oceaan, aangezien we ons op slechts een steenworp afstand van de Atlantische Oceaan bevinden. Ik zal ook de nadruk leggen op zakelijke seminars en teambuilding, omdat de padel, dat door vier personen wordt gespeeld, is uitstekend voor de teamcohesie!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !