Deze dinsdag, Nathan Courrin deelgenomen aan FIP Opkomst Bourg-en-Bresse met Vivien Faure. De twee jonge spelers verloren in de eerste ronde van het Spaanse duo Garcia/Nuñez Lopez, als vijfde geplaatst in de kwalificatie. Aan het einde van de wedstrijd, de jonge Franse hoopvol keek terug op zijn reis dit seizoen en zijn toekomstige ambities.

Zijn partnerwissel

Het is goed om van partner te wisselen, maar het heeft ook negatieve kanten. Met Tom [Mitjana] hadden we uiteindelijk niet langer dezelfde doelstellingen. Toen we het spel speelden, konden we niet echt meer met elkaar overweg. Ik ben iemand die ervan houdt om vooruit te komen, om behoorlijk agressief te zijn. En hij blijft graag achter, om te verdedigen.

Ik denk dat hij mij veel heeft gebracht: veilig achterin spelen en verdedigent, hij controleerde het spel, en op het einde wilde ik meer vooruitgang boeken en mezelf verder projecteren. Ik denk dat we daarom zijn gestopt met samen spelen.

Daarna blijft hij iemand met wie ik heel goed kan opschieten. Maar door van partner te wisselen, kon ik ook iets anders zien.

Zijn terugblik op het jaar

Voor mij was het mijn eerste echte jaar op het Franse circuit. Het was de eerste keer dat ik het huis van mijn ouders verliet. Nu doe ik toernooien, reis ik, terwijl ik voorheen niet verder reisde dan Marseille !

In het begin is het even wennen. Een nieuw leven in Lyon, in het begin was het een beetje ingewikkeld, met een nieuwe coach, nieuwe mensen, ik kende niet veel mensen. Ik ben een beetje nieuw, jong, dus het vinden van partners was in het begin niet zo eenvoudig.

Daarna arriveerde ik als 70 in Lyone Frans, hier ben ik 21e. Ik heb goede vooruitgang geboekt. En omdat de academie dichtbij was, heb ik een goede opleiding gehad. Er zijn dus veel dingen die echt goed zijn aan het eind van het jaar. Het is dus een heel goed seizoen, ik ben tevreden met mijn spelniveau en nu hoef ik alleen nog maar te trainen om een ​​nog beter niveau te bereiken.

NATHAN COURRIN FIP RISE BOURG EN BRESSE

Zijn ervaring bij FIP Rise Bourg-en-Bresse

Wat onze wedstrijd betreft, denk ik dat we het beter kunnen doen. Het is duidelijk erg frustrerend. In de eerste set gaan we een beetje dom kapot. We staan ​​met 40-0 voor, we maken drie domme fouten en zij hebben een beetje succes. Daarachter hebben we een gouden punt om te ontrafelen, dat doen we niet.

Een beetje frustrerend omdat we hier, in Frankrijk, niet per se gewend zijn aan puntos de oro. Het is dus duidelijk dat als je een wedstrijd als deze hebt waarin je er zes verliest, het moeilijk en frustrerend is. Zelfs in de tweede staan ​​we met 3-1 voor, pauze, we spelen een gemiddelde wedstrijd, we zijn gebroken. Dan 4-4, breakpoint, op point de oro doen we het niet meer. Matchpoint, we verliezen opnieuw op punt goud.

Naderhand, in de wedstrijd, zijn we niet zo ver weg. Dit zijn spelers die de hele dag trainen en wij houden ze vast. Jammer. Het was toch een goede wedstrijd, want we speelden niet al te slecht. Vivien had een goede wedstrijd, dus dat is goed.

Zijn toekomstige doelen

Volgend jaar weet ik nog niet met wie ik ga spelen. Ik heb aanwijzingen, mensen met wie ik praat.

De ambitie is ook om FIP’s te gaan doen zoals ik daar deed. Internationaal een paar FIP's doen, 10-15, maar ik blijf toch op het Franse circuit omdat ik vind dat dat heel belangrijk blijft. Doe beide terwijl je nog steeds de voorkeur geeft aan Frankrijk, en aan de FIP als die niet al te ver weg is omdat het financieel ook duur is.

Ik heb het Franse team in mijn achterhoofd. Ik deed het bij de junioren en nu zou ik het graag bij de senioren willen doen, het zou ongelooflijk zijn. Maar ik ben er niet klaar voor. Ik denk dat we nog twee tot drie jaar zullen moeten wachten voordat we het niveau van Team Frankrijk kunnen bereiken.

Daarna staan ​​er veel mensen voor, er zijn veel mensen die als een gek trainen om dit doel te bereiken. Maar het is een langetermijndoel, omdat ik niet de plaats wil innemen van iemand die een hoger niveau heeft dan ik.

De rest van de FIP Rise Bourg-en-Bresse kun je live volgen Padel MagTV :

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.