Tijdens het stadium van Cupra Padel-Point Tour van Palavas, jonge Nathan Perrot, 13 jaar oud, geselecteerd om Frankrijk in minder dan een maand in Paraguay te vertegenwoordigen, stapte op de microfoon van Mélissa Martin.

De Cupra P250 Padel-Point Tour met zijn vader

“Het was een geweldige ervaring, het was super goed georganiseerd. Ik heb kiffé spelen met mijn vader, en ook al verloren we hele goede wedstrijden.”

“Het één-puntstoernooi (Noot van de redactie: Eén punt kampioenschap), Ik wist het zelf niet, het is een best grappig concept. En om jou te zien met Wendy (Barsotti), Élodie (Invernon), die ik al een hele tijd niet meer had gezien, maar wiens voortgang ik vooral op de FIP Tour volgde, dat maakte me blij. Het is een eer jullie allemaal te ontmoeten.’

Op weg naar de Jeugd Wereldkampioenschappen in Paraguay

“Dit wordt voor mij een primeur. Na het succes op de Franse kampioenschappen dat we met Occitanie wonnen, werd ik geselecteerd om naar Paraguay te gaan voor de Wereldkampioenschappen. Ik kom terecht bij mensen die ik goed ken, zoals Yohan Boronad, Louis Jover, Timeo Fonteny… Het is geen onbekende setting, het geeft me wat meer zelfvertrouwen.”

“Dit jaar hebben we de training geïntensiveerd. Met Yannick Maurel hebben we verschillende toernooien gepland voor het jaar.”

“In Palavas hebben we een goede groep, we trainen met Valentin Durand en Yannick komt ook zijn tactische visie brengen, die een beetje verschilt van die van Valentin. Dit is iets goeds."

De toekomst…

“We proberen te kijken of we een tijdje naar Spanje kunnen gaan. We moeten de balans opmaken met Yannick, om te zien wat ik wil doen, om te zien wat we kunnen doen.

“Momenteel zit ik in het vierde jaar en ik zou volgend jaar graag in het derde jaar willen profiteren van sportstudies, het is een van de doelstellingen.”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !