Gedurende enkele maanden, Nicolas Rouanet haalt de krantenkoppen met zijn zeer goede resultaten in verschillende toernooien in Frankrijk. 17e Franse speler, hij verbaast met zijn niveau. Laatste opmerkelijke resultaat : zijn overwinning in de P1500 op Padel Campus Arena, met Norman Sánchez. Deze week, de 27-jarige jonge speler introduceerde zichzelf tijdens de FIP Rise-kwalificaties in Bourg-en-Bresse, nog steeds bij Norman. De kans voor hem om terug te kijken op zijn carrière die begon... nog maar anderhalf jaar geleden !

Een zeer recent begin

Ik begon de padel in maart 2022 in mijn tennisclub. Ik keerde terug uit de Verenigde Staten, waar ik zeven jaar verbleef voor mijn universitaire tenniscarrière. Daarna heb ik twee en een half jaar gecoacht.

Ik begon meteen met toernooien, te beginnen met een P100 en een paar P250's met vrienden van mijn tennisclub. Ik besefte al snel dat ik een basisniveau had waardoor ik iets hoger kon kijken. Het was iets later in 2022 dat ik een kleine doorbraak beleefde in de P500.

Nicolaas Rouanet

Het begin van de resultaten

Ik geloof dat binnen vier maanden Ik had 13 P500 gewonnen. Eind 100 kwam ik daardoor dichter bij de top 2022 Fransen.

Het was in januari 2023 dat ik begon met de P1000 en de bovenstaande categorieën. Alles ging vrij snel omdat ik in januari uit de top 100 was en nu in de top 20 sta. Het seizoen is meer dan positief geweest met drie overwinningen in P1000, één overwinning in P1500 en twee halve finales in P2000.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.