Na enige tijd weg van de hellingen van padel het is met grote vreugde dat Norman Sanchez de richting van de 20×10 vindt. Degene die nog niet zo lang geleden bekend was met de Top 20 is vastbesloten om terug te keren naar zijn beste niveau. Altijd zo vriendelijk, de Fransman nam deel aan het spel van vragen en antwoorden bij de microfoon van Padel Magazine.

“Terug naar de Franse Top 20”

Padel Magazine : Kunt u zich even voorstellen voor lezers die u niet kennen. Wanneer ben je begonnen met de padel, wat is je huidige ranking en wat was je beste ranking?

Norman Sánchez: "Ik ben momenteel 95e Fransman en ik was op zijn best 19e. Ik begon de padel en 2016. '

PM: Tenzij ik me vergis, stopte je de padel. Kun je ons meer vertellen?

NS: "Ja, ik heb er geen probleem mee om erover te praten. Ik heb in maart 2022 een vrij ingewikkelde scheiding met kinderen in het midden doorgemaakt. Het feit dat ik stond ingeschreven bij de All in Padel Lyon in teamwedstrijden, het gaf me een kick om eind 2022 beetje bij beetje mijn training te hervatten en het team te kunnen helpen. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want we hebben gewonnen en tegelijkertijd vond ik het erg leuk om de concurrentie en vrienden te ontmoeten op dit prachtige evenement."

PM: Heeft de stopzetting van uw ex-partner Benjamin Joulot uw beslissing beïnvloed?

NS: "Benjamin nam de beslissing om eind 2021 te stoppen voor mijn scheiding, het was officieel in januari 2022 tijdenseen interview Padel Mei. Na vijf jaar om het weekend toernooien te hebben gespeeld, moest hij zijn jeugd in iets anders dan voetbal benutten. padel, misschien breien of koken (lacht). En bovendien is het financieel waar dat het een prijs heeft, dus plant hij uitstapjes met zijn schat.

PM: Motiveert je huidige superniveau je om er alles aan te doen om weer in de top 20 van Frankrijk te komen?

NS: "Ja helemaal, het spelniveau dat ik tijdens de teamwedstrijden kon hebben (geholpen door het feit dat ik naast Benjamin Tison stond tijdens de competitie) gaf me een boost. Ik voel me in topvorm en klaar om er alles aan te doen om terug in de Franse top 20 te komen. Geen gemakkelijke uitdaging gezien het aantal zeer goede spelers op het circuit."

“Beetje teleurgesteld want ik stond aan de poorten van de stage bij Team Frankrijk”

PM: Heb je Team Frankrijk in je achterhoofd?

NS: "Team Frankrijk is voor mij een tegenvaller omdat ik dicht bij de selecties zat om deel te nemen aan de trainingen. Maar ik ben bang dat het ingewikkeld wordt, want er zijn de oudjes die nog op het niveau zitten, en er zijn vooral veel jonge spelers die elke dag vooruitgang boeken en die zich professionaliseren door voor het grootste deel naar Spanje te vertrekken.

Ik weet dat ik er niet 37 uitzie (lacht), maar leeftijd speelt niet al te veel in mijn voordeel.

“Een speler die me verraste met zijn talent”

PM: Laten we het even hebben over je partner Nicolas Rouanet, hij is jong, wat levert dat je op? Is dit een langetermijnproject?

NS: “Ik hoorde over Nico tijdens een verblijf op het eiland Réunion. Ter plaatse was er Jean-Thomas Peyrou en hij sprong op me, we kennen het nieuws (lacht). Hij zei tegen me: "Ik heb een speler voor je, ik heb het besproken met Johan Bergeron, hij begon de padel een jaar geleden, hij is jong, hij heeft talent, je kunt niet weigeren ». Vertrouwend op JT en Johan heb ik overdag ja gezegd en we hebben Nico gelijk gebeld. Ik zag hem tijdens de P2000 in Bordeaux en de man eindigde als derde in zijn eerste P3 (Noot van de redactie: met Jean Dumartin). We hebben ons eerste toernooi samen gedaan tijdens de P1000 in Bourg-lès-Valence, na een heel goed toernooi te hebben gehad. we verliezen in de finale in drie sets na 2u30 wedstrijd.

Hij is een speler die me verraste met zijn talent en zijn aanpassingssnelheid padel : hij gaat snel naar voren en heeft een heel fijn balgevoel. We weten niet wat er kan gebeuren, maar in ieder geval lanceren we samen voor het jaar 2023.

PM: Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen 2023? Je volgende toernooi?

NS: “Ik wil opnieuw in de Franse top 20 komen, de laatste vier van de P2000's bereiken, overwinningen behalen op de P1000's en deelnemen aan verschillende andere internationale toernooien. Na de Bordeaux FIP en de Esprit P1000 Padel, er zal de P1000 van Béziers zijn voordat ik verder ga met de P2000 van Perpignan, maar dat ik met Nathan Courrin zal spelen omdat Nicolas Rouanet een goede kans heeft om niet beschikbaar te zijn."

PM: Kun je ons tot slot wat meer vertellen over je training? Hoe vaak train je per week en wat is je typische training?

NS: “Doordeweeks heb ik twee groepslessen, twee individuele, en daarnaast ga ik, als de baan het toelaat, naar de sportschool om fysieke sessies te doen. Ik heb het geluk dat ik een fysio heb van ALL IN PADEL. '

Sébastien Carrasco

Toekomstige natuurgeneeskundige en gepassioneerd over padel, Seb is de health/food gentleman van Padel Magazine. Hij jongleert tussen pala, quinoa en etherische oliën. Al bijna twee jaar behandelt hij het nieuws van het gele bolletje met dezelfde passie.