De nieuwe aanvoerder van het Franse herenteam Pablo Ayma vertelt over zijn nieuwe rol  tijdens de P2000 in Perpignan.

“De rijkdom van padel Frans"

Voor mij is het een nieuw avontuur als aanvoerder van het Franse herenteam. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik de Franse spelers kan zien. We kunnen duidelijk zien dat ze allemaal steeds meer aanwezig zijn op het internationale toneel. 

Sinds de start van het toernooi zijn we ons terdege bewust van de rijkdom van de padel Frans. En toch zijn niet alle beste Franse spelers aanwezig.

We zouden eind september een ontmoeting hebben met een uitgebreid Frans team, hoewel de datum nog moet worden bevestigd. Dit zal een belangrijke stap zijn voor de volgende internationale kampioenschappen in november. 

“Ik kom met een frisse blik”

in deze FFT Padel Tour, ik maak aantekeningen. Ik probeer de vele aanwezige paren te analyseren. Ik arriveer met een frisse blik, zonder a priori. Alle spelers hebben hun kans. Er zijn nog geen teams gevormd. Deze komende weken worden erg belangrijk met de vele toernooien in Frankrijk en in het buitenland. 

Pablo Ayma aanvoerder team frankrijk

“toenemende concurrentie”

Ik begrijp dat er een wachttijd is en des te beter. We zullen proberen met de spelers samen te werken om precies te proberen nog verder te gaan. 

Vandaag domineren Spanje en Argentinië de padel professioneel. We moeten de feiten onder ogen zien: het is onze ambitie om een ​​derde plaats op de wereldranglijst te behalen en de tweede Europese natie te worden. 

Maar wees voorzichtig, de padel groeit over de hele wereld. We denken aan Brazilië en Italië, maar we zouden Portugal, Zweden of zelfs België kunnen noemen. Dit zijn naties die zich organiseren en ook toegang willen tot de mooiste plekken. 

“De taalbarrière zal geen obstakel zijn”

Ik spreek geen Frans, maar ik spreek Engels. Veel spelers spreken Spaans. En dan vraag ik wat tijd om een ​​beetje Frans onder de knie te krijgen, want ik begin vanaf 0. Aan de andere kant mag de taalbarrière geen belemmering zijn. We spreken allemaal dezelfde taal padel. We zullen met alle spelers kunnen praten over techniek, tactiek en strategie. Het is ook aan mij om me aan te passen. 

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.