Na het spelen van zijn eerste twee internationale toernooien padel (FIP Rise Sydney en FIP Promotion Melbourne), de oprichter en ambassadeur van Padel Australië Patrick Rafter vertelt zijn verhaal met padel en maakt de balans op van deze twee competities.

Moeilijker dan verwacht, zelfs voor een voormalige ATP-nummer 1…

“Ik hoorde over de padel ongeveer 15 jaar geleden, maar ik lette er niet echt op. Nu wou ik dat ik toen was begonnen met spelen...

Ongeveer een jaar geleden speelde een goede vriend van mij het en zei dat ik het echt eens moest proberen, dus dat deed ik! In het begin was ik behoorlijk slecht, maar ik heb de basis snel onder de knie. Ik heb het geluk dat ik een buurman heb die kortsluiting heeft padel waar we wonen, Matt Barrelle. Hij hielp bij de introductie van de padel in Australië en ik heb geluk omdat hij mij toegang gaf tot zijn rechtbank. In Australië zijn er nog niet veel tracks, maar de belangstelling groeit.”

"Ik hou echt van de complexiteit van het spel. Het is een mix tussen squash en tennis, maar ik besef dat het belangrijker is om verdedigende vaardigheden te hebben dan aanvallende vaardigheden, en dat is iets dat ik moet zien te integreren." Eerlijk gezegd dacht ik dat ik een speler gewoon kon verpletteren padel met krachtige salvo's en slagen, maar nee, nee, en nee!'

Een geweldige ontwikkeling in Australië

“Ik ben erg benieuwd hoe de sport zich ontwikkelt. Het bevindt zich nog in de beginfase en ik kijk ernaar uit om betrokken te raken bij het helpen groeien van de sport, en misschien zelfs te investeren in de oprichting van een of twee centra.’

“Het is duidelijk dat de kosten van het creëren en huren van rechtbanken hier in Australië problemen zijn die moeten worden opgelost, maar de gemeenschap is er. De aanpak is gemakkelijker dan bij tennis, het racket is kleiner en de ballen stuiteren minder. De bewegingen zijn korter en de ballen komen voortdurend terug naar je voeten. Veel leuks aan de padelLaten we eens kijken wat er de komende tien jaar in Australië gebeurt, ik kan niet wachten om dat te zien.”

Zien we hem nog terug op de piste?

“Ik houd al mijn opties open om te zien waar deze sport mij naartoe brengt. Misschien speel ik wel een paar veteranenevenementen voor Australië, dat weet ik nog niet.”

“Iedereen zal zijn sterke en zwakke punten hebben. padel. Tennisspelers vormen de meerderheid van de bekeerlingen tot de sport in Australië, en het is heel moeilijk om jezelf ervan te weerhouden tennissers te spelen. De makkelijke bal bij tennis hoeft er niet per se makkelijk in te zijn padel. Bovendien zijn verdedigende vaardigheden moeilijk te leren, het is iets dat ik echt moet verbeteren en het zal tijd kosten tussen het glas, de spin en de balsnelheid..."

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !