Paul Daulan, de hoofdpersoon van de serie In het hart van padel, kijkt in video terug op zijn eerste dertig dagen in Bilbao, als student aan de academie Padel Stuff. Extracten.

Verbeter jezelf als speler en als coach

“Aan het einde van de TFP was ik van plan om te verhuizen, om een ​​tijdje naar Spanje te gaan om te zien wat er gebeurde. Dit is waar de meeste spelers zijn, hier is het meeste perspectief op oefenen, dus ik wilde hierheen komen om te proberen mezelf te verbeteren als speler, maar vooral als monitor.'

De redenen die hem ertoe brachten lid te worden Padel Stuff

“Ik had contact met Andoni (Bardasco), een professionele speler, die trainde en speelde met de beste spelers ter wereld, dus hij heeft die expertise. Het contact verliep heel goed, hij spreekt Frans en er is geen betere manier om te communiceren dan dezelfde taal te spreken. Ik vond hem ook erg leerzaam. Dit zijn de drie redenen die mij ertoe aanzetten om naar Bilbao te komen, een stad op 2 uur rijden van Pau, zodat ik niet te ver van mijn familie en vrienden kan zijn. Dat heeft ook de doorslag gegeven.”

Spaanse cultuur

“Bilbao is het land van pintxo. Hier eten we om 16 uur, we eten om middernacht, terwijl ik voorheen gewend was om om 00 uur, 08 uur, 00 uur te eten... Overal is lawaai, maar het leeft, en het is geweldig. Mensen brengen tijd door in bars, in restaurants, op het moment dat het mooi is, het warm is, dit zijn de aspecten die ik erg leuk vind aan het Spaanse leven.”

De resultaten na een maand

"Ik heb veel geleerd. Wat mij het meest opviel waren de eisen van Andoni, of hij nu aan het coachen was of toen hij mij leerde lesgeven. Zijn eisen aan de beweging, aan de benen, aan de posities die moeten worden aangehouden, aan het ritme... Dat is allemaal heel interessant om te zien.

Dan zien we dat niets willekeurig wordt gedaan, we moeten proberen te begrijpen waarom we dingen doen, waarom we op deze plek of daar spelen. Andoni staat erop het spel te beheersen, en dit alles leer je door een solide basis te hebben en beetje bij beetje tools aan je spel toe te voegen.

Ik heb nog veel te leren, maar ik ben zeer tevreden over deze eerste maand bij Andoni.”

Om de video in zijn geheel te zien, klik hieronder:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !