De coureur Paul Loup Chatin kreeg onlangs de kans om zijn hand uit te proberen padel au Cupra Padel Point Tour bij de Pyramides Club naast de Franse nummer één, Alix Collombon. Voor deze drievoudig Europees Endurance-kampioen en winnaar van de 24 Hours of Daytona was het een kans om een ​​nieuwe sport te ontdekken en met een frisse blik naar de padel.

"Ik heb niet veel gespeeld padel tot nu toe, maar mijn tennisbeoefening heeft me zeker geholpen in deze sport. Ik kreeg de kans om samen met Alix te spelen, die me veel begeleidde op het veld en me advies gaf", zei hij.

“Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze me goed heeft gereden, goed bestuurd tijdens dit onderdeel.

Hij gelooft ook dat er overeenkomsten zijn tussen coureur zijn en gamer zijn. padel. “Beiden zijn teamsporten. In mijn werk rijden we soms met meerdere mensen of als een team, en dan is er nog het hele technische team. Discussies en uitwisselingen zijn daarom erg belangrijk.

Paul Loup Chatin Alix Collombon

“Naarmate de wedstrijd vorderde, kon ik steeds nauwkeuriger zijn in mijn bewegingen en mijn schoten.

Hij erkent ook dat de padel neemt een steeds belangrijkere plaats in het sportlandschap in. “Ik zie het tijdens mijn vele reizen. DE padel is een onderwerp dat vaak ter sprake komt, vooral omdat ik deel uitmaak van het Cupra-team. En dat heeft natuurlijk een grote impact.”

Paul Loup Chatin overweegt ook de interesse van padel als aanvulling op zijn opleiding tot autocoureur. “Ik vraag me af of de padel kon geen trainingssport zijn rond mijn vak. Het lokt de benen uit, ontwikkelt luisteren en synchronisatie met zijn partner. Ik begrijp waarom de padel wordt zo gewaardeerd door sporters.”

De piloot lijkt zijn ervaring op het gebied van padel. Wie weet zien we hem binnenkort weer met een racket in de hand?

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.