Fred Richeme, Hoofd van Frans Padel Winkel Pau, keert terug naar het classificatiesysteem en de schaal van niveaus opgericht door Régis Monnerie van PadelXP.

Terwijl hij zich baseert op de basistafel, biedt Fred een andere visie: classificatie in tennisstijl.

Een classificatie vergelijkbaar met die in tennis

“Ik heb ervoor gezorgd dat de basisnomenclatuur van ons archiefsysteem werd gewijzigd, met behoud van de fundamentele structuur. In tegenstelling tot traditioneel notatiesysteem gezien met Régis Monnerie uit PadelXP die gerangschikt is van 1 tot 10, vertrouw ik liever op een aanpak die meer bekend is bij onze sportgemeenschap, vergelijkbaar met die van tennis, zoals classificatie in Unranked, 5ᵉ-serie, 4ᵉ-serie, enzovoort. Dit model wordt ook gebruikt in het pelota.

Ik vind dat deze manier van classificeren veel lonender is. In het huidige classificatiesysteem zijn de rangen 1, 2 en 3 inderdaad van weinig belang, terwijl 80% van de spelers zich tussen de rangen 4, 5 en 6 bevindt. Dit komt er in zekere zin op neer dat 32 van onze spelers gewoon 'gemiddeld', wat verre van ideaal is. We zouden waarschijnlijk kunnen profiteren van de expertise van een sportpsycholoog om een ​​positiever waarderingssysteem op te zetten.

Ik denk ook dat het belangrijk is om termen te gebruiken die specifiek zijn voor de padel. Dus zelfs als sommige spelers het niet meteen begrijpen, zullen ze worden aangemoedigd om zich in te spannen voor onderzoek en training. Het is een geweldige manier om onze gemeenschap meer te betrekken bij de sport waar ze van houden.”

De niveautabel voor 2023-2024

N / C 

 BEGINNER (niet geclassificeerd)

Ik begin te spelen.

Ik leer de basisslagen.

Ik speel langzaam met korte rally's.

Ik begin met volleyballen.

Ik speel voor mijn vrije tijd.

Ik weet hoe ik moet serveren en ik speel rally's om de bal in het spel te houden.

GEMIDDELD: 5ᵉ-serie

Wedstrijdniveau: P25.

Ik speel wedstrijden met lange uitwisselingen en herhaalde ups en downs op het net.

Ik kom bij het net bij het serveren en na een lob.

Ik ga in de verdediging naar de andere lob om de bal terug te spelen.

Ik speel de bal nadat ik tegen het glas ben gestuiterd.

Ik controleer de plaatsing, in het bijzonder volgens mijn partner, die ik vergezel naar het net of in een defensieve terugtocht.

Ik slaag er soms in om de bal terug te leggen ter verdediging van dubbele ruiten.

Het lukt me af en toe om de bal weer op 360 of " bajada (onderste raam).

Ik maak niet-uitgelokte ongedwongen fouten.

BEVESTIGD: 4ᵉ serie

Wedstrijdniveau: P100.

Ik beheers mijn spel, met serveren en volley, terugtrekken op lobs, comeback van de tegenaanval, schoten met spin, service terug in lob en in de voeten, en positionering in fase met mijn partner.

Ik kom altijd bij het net na een lob.

Ik beëindig punten on the fly en in smash.

Ik speel met de ramen in de verdediging, en ik leg de bal in het spel op de verdediging in dubbele ramen.

ik beheers de slagen van padel : vibora, bandeja, bajada.

Ik maak niet-uitgelokte ongedwongen fouten, fouten in de verdediging onder druk van de tegenpartij en fouten door mijn aanvallen te forceren.

  GEAVANCEERD: 3ᵉ-serie

Wedstrijdniveau: P250.

Ik heb een normaal spel, met weinig of geen unforced unforced errors.

Ik ben goed in snel spelen en draaien, zowel op de service als in het spel.

Ik varieer de gebieden en snelheden van mijn salvo's.

Ik verdedig dubbele beglazing met meesterschap.

Ik beheers perfect de slagen van de padel : vibora , bandeja , bajada.

Ik eindig punten in smash met 3 of met 4 en/of in gecontroleerde smash, met glas of in bandeja.

Ik doe een tegenaanval op de smashes van de tegenstander.

GEAVANCEERD +: 2ᵉ-serie

Wedstrijdniveau: P250-P500.

Ik beheers alle aspecten van het spel en de tactieken van de padel.

Ik beëindig de punten met winnende schoten tegen een solide verdediging (hetzelfde niveau).

Ik maak geen onnodige fouten.

Ik heb een perfecte beheersing van dubbele ruiten en ik gebruik de ruiten als tegenaanval.

Ik beheers perfect de effecten en de specifieke bewegingen van de padel : de bandeja de vibora en bajada.

EXPERT: 1ʳᵉ Serie

Wedstrijdniveau: P500-P1000.

Deskundige speler: 30ᵉ tot 150ᵉ Frans (van de 5.200 gerangschikt).

Deskundige speler: 100ᵉ tot 1000ᵉ Frans (van de 35.000 geclassificeerd).

ELITE

Wedstrijdniveau: P1000-P2000.

Elitespeler: Franse top 30.

Elitespeler: Franse top 100.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.