Nieuw seizoen en nieuwe partner voor Federico Chingotto, die dit jaar 2024 naast de Spanjaard begint Momo González. Voor hun tweede toernooi samen hopen Fede en Momo het beter te doen dan in Riyadh, waar ze waren uitgeschakeld door het Yanguas / Garrido-paar.

In Doha deden de twee spelers het minstens zo goed, aangezien ze daarna ook de achtste finales bereikten hun kwalificatie tegen het Argentijnse koppel Libaak/Augsburger.

Aan het einde van de wedstrijd sprak Federico Chingotto bij de microfoon van Padel Magazine wat betreft zijn nieuwe samenwerking met Momo Gonzalez en zijn toekomst bij de Andalusiër !

Zijn wisseling van teamgenoot, eind 2023

Ik denk dat het zo vaak wisselen van teamgenoten niet veel helpt, omdat je uiteindelijk geen tijd hebt om je aan te passen aan met wie je speelt. Met Paco [Navarro] hebben we er allebei voor gekozen. Ik denk dat we allebei verandering nodig hadden.

Navarro Chingotto halve finale kwalificatie WPT Master Finale 2023

Ik had een speler nodig met wat meer explosiviteit en hij, een rechtse speler die meer punten afmaakt. Daarom koos hij voor Sanyo.

Vandaag ben ik erg blij dat ik dit nieuwe project met Momo ben begonnen. Zoals ik al zei, mensen weten niet waartoe wij in staat zijn. Ik ga dus genieten van de reis die we samen gaan maken.

Zijn voorbereiding op het seizoen

Met Momo hebben we een heel goed voorseizoen gehad. Naar mijn mening, Momo Gonzalez is een zeer complete speler, zelfs meer dan mensen zich kunnen voorstellen. Hij heeft nog niet de volledige omvang van zijn potentieel laten zien.

Ik denk dat we veel wedstrijden kunnen winnen en een heel goed team kunnen worden. Ik ben dus erg blij met wat we in de voorbereiding in Madrid hebben kunnen doen.

Ons eerste toernooi eindigde niet zoals we hadden gehoopt. Desondanks ben ik blij met alles wat we hebben kunnen samenwerken. Beetje bij beetje zullen we de vruchten kunnen zien van al het werk dat we hebben gedaan.

Een positieve start van het seizoen? Negatief?

Ik denk dat het echt positief is. Het is moeilijk als je met een nieuw persoon begint. Ook wij kwamen een tegen Garrido en Yangua in geweldige vorm.

In Riyadh hadden we niet het niveau waar we op hoopten. Dit betekent ook dat we echt ruimte voor verbetering hebben, wat erg belangrijk is.

Vandaag zullen we van onze fouten leren en met een heldere geest komen met de wens om alles te geven !

“Momo is een robot!”

Paquito en Momo zijn twee zeer georganiseerde spelers die willen een specifieke tactiek volgen. Het enige echte verschil dat ik tussen de twee zie, is dat Paco zal de neiging hebben om wat meer initiatief te nemen in het spel, door zijn ervaring.

Momo is een robot. Als je hem zegt daar te spelen, zal hij daar spelen, enzovoort. Ik denk dat dat het echte verschil is dat ik tussen de twee zie.

Het project met Momo, op de lange termijn?

Ja. Ik vind het belangrijk als je aan een nieuw project begint, om dat tegen jezelf te zeggen dingen zullen niet onmiddellijk gebeuren. Je gaat niet noodzakelijkerwijs het eerste toernooi winnen: over het algemeen is er een heel aanpassingsproces en ik denk dat hoe meer tijd verstrijkt, hoe beter het paar zal werken...

persoonlijk Ik geef er de voorkeur aan als de projecten die ik onderneem over een langere periode lopen. Zoiets als twee jaar, om te kijken of we een zo goed mogelijk rendement kunnen behalen. In de loop van een jaar kunnen er ups en downs zijn, dus ik denk dat je jezelf de tijd moet geven.

Glimlacht Chingotto Gonzalez 2024

Tello/Chingotto 2.0 in de toekomst?

ik denk dat het duo Chingotto/Tello zal op een gegeven moment terugkeren. Ik denk dat deze keer, nu we uit elkaar zijn, ons goed zal doen. We verbeteren ieder op onszelf. Toen we samen waren, beseften we het niet.

Ik denk dat de scheiding ons dat mogelijk heeft gemaakt elkaar meer waarderen. Wat we naast de baan hadden, was al aan het verdwalen en bijna alles zat ons dwars, enzovoort.

Daarna een Chingotto/Tello 2.0… zeker.

Chingotto Tello scheiding liefde

Is Fede Chingotto een jaar later gemener geworden?

ik denk dat Het is mij gelukt om wat ondeugender te zijn maar dan in de goede zin van het woord. Ik werd competitiever. Ik wil altijd meer. Dus ja, ik ben er zeker van dat ik een stap voorwaarts heb gezet met betrekking tot dit onderwerp.

Ik denk dat Paquito mij dit jaar veel heeft geholpen. Vooral in deze aspecten, willen winnen en altijd meer willen. Dus ja, ik heb dit “slechtheid' tijdens het spelen.

Zijn eerste carrière Master Final

Ik was echt heel blij. Wij hebben heel hard gewerkt. Toen ik aan mijn carrière begon, heb ik uiteraard gevochten voor een eerste titel. Concurreer met de beste ter wereld, ondanks mijn maat, het is lastig. Dit werkte niet in mijn voordeel.

Maar ik heb altijd geprobeerd daar te komen. Ik had altijd mijn familie en mijn vrienden als steun… Ze geloofden altijd in mij. De enige die niet in mij geloofde... was ikzelf ! De Master was het belangrijkste element om de zaken vooruit te helpen en mij vertrouwen en geloof in het proces te geven.

Het zorgde ervoor dat ik dit jaar alles wilde geven en om nog meer te doen als speler.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.