Wie weet het niet Gemma triay ? We hebben het over een voormalige nummer 1 van de wereld, meerdere Wereldkampioen met Spanje… kortom, een trackrecord zo lang als een arm die we niet konden opsommen.

Gemma Triay is ook een speelster die veel over haar sprak vorig seizoen, nadat ze daartoe had besloten een einde maken aan zijn associatie met Alejandra Salazar. Een scheiding die veel gepraat onder de fans veroorzaakte…

Nieuw seizoen en nieuwe scheiding voor Gemma met wie deze keer haar samenwerking stopt Marta ortega. Vandaag begint de Menorcaanse vrouw aan een nieuw project met jonge en getalenteerde mensen Claudia Fernandez.

Dus kom binnen controverses, scheidingen et nieuw project, Gemma blikt terug op het nieuws van de afgelopen maanden en onthult zijn ambities voor de toekomst.

Ballenslijpen in Riyad

[In een recent artikel, vertelden we je, net als veel media, het verhaal van Gemma Triay, die de bal met haar hoofd raakte bij een mislukte smash in Riyadh. Ze stuurde ons daarna een bericht om te vertellen dat ze de bal niet met haar hoofd had aangeraakt... maar met haar pala. Daarom wilden we het einde van het verhaal weten...]

“Uiteindelijk is het best grappig. Op de baan was er veel wind, veel zon. Ik eindigde met een hele hoge lob. Ik dacht dat ik de bal goed kon raken, maar Ze bleef vooruitgaan en dwong me steeds weer terug te gaan. Ik wilde haar eindelijk laten passeren en uiteindelijk raakte ik haar aan... met het racket.

Achteraf begrijp ik dat als je het niet duidelijk ziet, je gemakkelijk kunt geloven dat ik het met mijn hoofd heb aangeraakt, maar het was inderdaad met het racket!”

Zijn avontuur met Marta Ortega

“Ik denk dat we met Marta een aantal goede weken hebben gehad. Maar uiteraard hadden we iets meer gewild. Ik ga niet liegen, toen we samenkwamen, we wilden voor meer vechten, meer finales bereiken en meer titels winnen. Dat was in ieder geval mijn doel.

Uiteindelijk hebben we een paar finales gehaald en gewonnen twee titels. Maar we hadden het gevoel dat het bij de laatste toernooien een beetje invloed op ons had... vooral sinds het Mexico-toernooi in oktober. We hadden drie middelmatige toernooien…

daarna, Het was niet briljant, maar ook niet catastrofaal. ! We speelden allebei op een goed niveau. Het doel dat we dat jaar hadden, we hadden het graag nog wat langer willen laten duren. Maar uiteindelijk was de beslissing om het project te beëindigen en, van mijn kant, dit nieuwe project te starten met Claudia Fernandez.

Triay Ortega Roma finale

Een gebrek aan regelmaat

“Wat we misten, met Marta, het is een beetje regelmaat. Wij konden niet rustig spelen. Ik speelde niet op een goed niveau. Wij geloven dat wanneer twee goede spelers samenkomen, ze altijd goed zullen spelen. Maar we zien dat hoewel twee zeer goede spelers samen kunnen komen en niet de verwachte resultaten kunnen behalen.

We hadden nog 10 positieve maanden. Ik heb veel geleerd door samen met hem te spelen.”

Haar beslissing

Ik heb de beslissing genomen om met Marta te stoppen. Vorig jaar, in december, vertelde ik haar dat ik niet zeker wist of ik dit seizoen met haar verder wilde. Ik wilde wat tijd geven, de Master Finale in Barcelona spelen om een ​​beslissing te kunnen nemen. Ik wilde dat alles duidelijk was.

Uiteindelijk heb ik besloten om met Marta verder te gaan. We hebben samen een heel goed voorseizoen gehad, morgen en avond. We wilden het proberen en dachten dat ons niveau echt omhoog kon.

Echter, tijdens de Hexagon CupIk had het gevoel dat we er niet in waren geslaagd de beste versie van ons paar uit te brengen.

Een nieuw avontuur met Claudia Fernandez

"Ik was degene die contact opnam met Claudia. Begin dit jaar had iedereen al een partner en daarom besloot ik haar te schrijven met de vraag of ze met mij wilde spelen.”Ik was degene die contact opnam met Claudia. Aan het begin van het jaar had iedereen al een partner en daarom besloot ik haar te schrijven met de vraag of ze met mij wilde spelen.

Ik observeerde deze speler al een tijdje, ik had al twee of drie keer tegen haar gespeeld. Ik had de indruk dat ze ondanks haar jonge leeftijd een speelster was met veel ervaring…

Ze heeft rust op de baan en Ik hou echt van de manier waarop hij met belangrijke momenten omgaat. Of het nu gaat om dingen die goed gaan, of om dingen die slecht gaan. Ze is emotioneel zeer stabiel en ze speelt heel rustig. Ze kiest heel goed hoe ze de bal speelt.

Daarnaast is ze een speelster die vrijwel geen fouten maakt. Dit zijn allemaal redenen die ervoor zorgden dat ik naast hem wilde spelen. Ze is geen speelster die veel winnende shots zal maken, maar ze is wel erg solide. Dit zocht ik ook in mijn partner."

Hun debuut in Qatar

“Ik ga het niet verbergen, we waren nerveus voordat je aan dit toernooi begint, vooral omdat het een Major is. We begonnen bovendien met een wedstrijd, die lastig was, tegen Alix en Jessica: twee spelers die elkaar heel goed kennen, die veel vechten.

Daarnaast speelden we onze eerste wedstrijd op de middenbaan. Ik moet zeggen dat ik zeer verrast was door Claudia's vermogen om haar zenuwen onder controle te houden. Aan het einde van de wedstrijd gaf ze toe dat ze aan het begin van de wedstrijd een beetje zenuwachtig was geweest, maar dat maakte helemaal niet de indruk!

In deze wedstrijd speelde ze goed, heel rustig. Ze maakte heel weinig fouten, dus ik ben erg blij met de manier waarop we beginnen en ik hoop dat we zo doorgaan."

Was het uiteindelijk een goede keuze om Alejandra Salazar te verlaten?

“Wij hebben altijd twijfels. Ik had veel twijfels toen het gebeurde, omdat het ook mijn persoonlijkheid is. Onze scheiding gebeurde eigenlijk omdat ze een operatie moest ondergaan. Ze vertelde me dat als ik me goed voelde bij een andere speler, ik niet verplicht was door te gaan.

Hoe dan ook, ik vond het erg leuk om de beslissing te nemen om met Marta verder te gaan. Bij Marta voelde ik me goed en ik projecteerde mezelf een beetje meer in de toekomst. Eigenlijk was de wens om 2024 met haar voort te zetten.

Na twee en een half jaar samen met Ale was het misschien tijd. Het is niet eenvoudig om een ​​project als dit te managen. We hebben het heel goed gedaan, maar er waren ook dingen buiten de baan die impact op ons hadden. We bevonden ons op dit soort momenten, een beetje moeilijk, waardoor ik ging twijfelen.

Maar er is altijd deze twijfel: “Wat zou er gebeurd zijn als ik met Alejandra was doorgegaan?“. Achteraf is het gemakkelijk om er nu over te praten, maar op dit moment Ik had het gevoel dat ik het op deze manier moest doen."

Salazar Triay
Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.