We lichten de sluier op over de mystery guest van de Riyad FIP STAR, Quentin Lacoste, waarmee vandaag de kwalificaties van het toernooi beginnen. Oorspronkelijk Bordeaux, de speler Padel Raak Arcachon aan, maakte met ambitie zijn debuut op de Cupra FIP Tour.

De FIP STAR Riyad, een primeur!

Ik ben momenteel in Saoedi-Arabië. Ik was door een Saoedi uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi. Ik speel al vier jaar padel. Ik was bijna een jaar in Dubai, heb daar veel gespeeld en langzamerhand leerde ik mensen kennen.

Deze Saudi bood me daarom aan om de FIP te komen doen met hem. Hij heeft geen buitengewoon niveau vergeleken met de Fransen die in het toernooi zitten, en zelfs niet vergeleken met de andere spelers. Maar daar is de loting veranderd. We moesten het opnemen tegen twee Egyptenaren en uiteindelijk komen we twee andere Saoedi's tegen. De eerste ronde, ik denk dat we het kunnen als het goed gaat, maar de tweede ronde wordt ingewikkeld, normaal gesproken tegen Dorian de Meyer en Thomas Vanbauce.

Doel: direct toegang krijgen tot de hoofdtabellen van de FIP Tour

Dit is mijn eerste ervaring in een professioneel toernooi. Ik heb nooit in Frankrijk gespeeld, ik heb slechts zes toernooien gedaan. Ik beschouw mezelf helemaal niet als een "monster". padel, Ik moet nog verbeteren.

Ik zou heel graag in de toekomst terugkeren naar FIP-toernooien. Ik wil niet op het Franse circuit spelen. Dus daar is het echt een ontdekking voor mij, maar ik ga alles geven wat ik heb om uit de kwalificatie te komen.

Top 500 FIP-doel

Ik ben hier voor een eerste ervaring op het professionele circuit, tenminste op het FIP-circuit. Het doel is om veel FIP-toernooien te doen, mezelf bekend te maken en te evolueren. Ik wil ook wat punten halen want binnenkort is mijn doel de top 500 FIP en daar wil ik voor trainen.

Ik ga naar Madrid om te trainen, om vooruitgang te boeken en om binnenkort op de hoofdborden van het professionele circuit te komen.

Mijn volgende FIP-toernooien zijn normaal gesproken in Zweden met waarschijnlijk Thomas Barateau. Het zal dus eind juni-begin juli en eind juli-begin augustus zijn, voor twee FIP Rise.

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!