Op slechts 11-jarige leeftijd (hij werd geboren op 18 juni 2012), wordt Tyrone Pottier al beschouwd als een van de meest veelbelovende hoop van de padel Frans. Hij heeft een licentie in de PACA-competitie en heeft zojuist het PACA U16 regionale evenement gewonnen met Ryan Ouabed, zijn speelpartner die drie jaar ouder is dan hij.

Op 11-jarige leeftijd al in de grote competities

“Ik ben gepassioneerd over padel. Mijn vader, die ook regelmatig speelt, heeft mijn liefde voor deze sport enorm beïnvloed en helpt me constant om beter te worden. We hebben al samen aan toernooien deelgenomen, maar het idee is om deze zomer meer te doen, aangezien ik me vandaag completer voel dan een jaar geleden. zegt Tyrone.

Hij traint voornamelijk in Tennis / Padel Barbossi club met coach Kevin Fouquet, maar hij speelt toevallig ook in Vence, de club van zijn partner Ryan Ouabed, niemand minder dan de schoonzoon van Sébastien Corbelli, de baas van de club.

Tyrone begon padel op 8-jarige leeftijd en hoewel hij pas 11 was, speelde hij al een jaar serieus. Hij neemt regelmatig deel aan toernooien van padel, waaronder de U16 Master in de PACA-competitie, die hij won met Ryan, die binnenkort 15 jaar wordt. De twee jongemannen zijn daardoor nu regionaal kampioen U16.

Tyrone's ambitie is nu om voor Frankrijk U12 te spelen. Met dit in gedachten vertrok hij naar Spanje om deel te nemen aan een padel : “Ik probeer te doen zoals de beste Franse spelers.” hij legt uit.

Beleef je avontuur ten volle zoals de profs

Ondanks zijn jonge leeftijd is Tyrone zich bewust van zijn sterke en zwakke punten. “Mijn zwakke punt is de lichaamsbouw, want ik ben lang voor mijn leeftijd. Ik werk het een uur per dag om te proberen mijn snelheid en ontspanning te verbeteren. Mijn doel is om consistent te zijn, lobs goed te spelen en te voorkomen dat ik snelle volleys moet spelen. Mijn sterke punt zijn vrij lage volleys. Met mijn teamgenoot hebben we een spelpatroon voor alle wedstrijden. Ik bereid het punt voor en hij maakt het af. We passen ons goed aan, afhankelijk van de omstandigheden van de wedstrijd.”

Tyrone nam deel aan een detectiecursus in de Mas-club met Yann Auradou en Christian Collange. Hij zegt dat hij wordt aangemoedigd door het feit dat hij niet zo ver van deze spelers verwijderd is, ondanks hun leeftijdsverschil.

“In U16-toernooien proberen spelers vaak op mij te spelen. Maar ik hou vol dankzij mijn belangrijkste kwaliteit, consistentie. Ook al is het spel vaak op mij gericht omdat ik de jongste ben in deze categorieën, het lukt me om de uitwisseling vast te houden. Alle games waren erg krap, maar we hadden altijd een goed patroon waardoor we konden passen.

U12 werelden?

We zien dat de opvolging verzekerd is bij jongeren.

Een U12-paar op het WK voor junioren in Spanje in 2019 was al geselecteerd door voormalig coach Alexis Salles: Yoan Boronad / Timeo Fonteny.

Dus waarom stuur je niet opnieuw een Frans team in U12 op de volgende Worlds of padel jeugd ?

Eén ding is zeker, het is dat Tyrone Pottier een jonge speler is om op de voet te volgen en die een mooie toekomst in het vooruitzicht wordt gesteld. padel !

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.