Onlangs bevestigd als coach van het Franse damesteam, gaat Robin Haziza achter de schermen van deze vernieuwing, de benoeming van Pablo Ayma, evenals zijn ambities met Les Bleues.

“Super vereerd en trots”

Padel Magazine : Je contract is verlengd aan het hoofd van het Franse team, wat betekent dat voor jou? Kunt u ons uitleggen hoe zo'n besluit achter de schermen gebeurt?

Robin Haziza : “Ik ben super vereerd en trots om het avontuur met het Franse team voort te zetten. Natuurlijk bedank ik de FFT voor zijn vertrouwen. Verlenging is van het ene jaar op het andere. Daar gaan we terug naar een heel jaar tot december 2022, met als deadline: het WK dat rond oktober/november zal plaatsvinden.

Er werd een audit gedaan door Arnaud Di Pasquale, met alle spelers die vorig jaar werden geselecteerd om te kijken of alles goed was gegaan, of er verandering nodig was en/of dingen moesten worden herwerkt. Dat is en blijft natuurlijk altijd zo. Ik heb toen een hele lange discussie gehad met Arnaud over de baan, over de wedstrijden van vorig jaar (Euro en Wereldkampioenschap). Aan het einde daarvan stelden Arnaud en de Federatie opnieuw hun vertrouwen in mij. De woorden van de meisjes wogen naar mijn mening, en ook het feit dat Arnaud naar de werelden in Doha kwam, waardoor hij het werk kon zien dat werd gedaan. »

Pablo Ayma, “een Spaanse expertise”

Padel Magazine : Wat betreft het Franse herenteam, Pablo Ayma werd gekozen. Wat is uw mening over deze keuze? Heeft u na deze afspraak met hem kunnen overleggen?

Robin Haziza : “Pablo Ayma is duidelijk een grote naam in de padel wereld, en het is geweldig nieuws dat het Franse herenteam door hem wordt geleid. Ik vergeet het uitstekende werk van mijn voormalige partner Alexis Salles niet, noch alles wat hij voor de . heeft kunnen doen padel Frans voor zoveel jaren. Nu is er een nieuwe wending. Een wending die wordt genomen rond een Spaanse expertise, wat een echte uitdaging is. Ondanks alles is hij, de man en de coach kennende, zeer gemotiveerd en enthousiast over het idee om zijn ervaring goed in te zetten voor het Franse herenteam. Ik heb al met hem gesproken, we zijn heel goede vrienden en we willen heel graag goed werk leveren. Ik zal er zijn om hem te ondersteunen en te begeleiden in deze nieuwe functie. »

Voor het Franse team, prioriteit voor resultaten en groepscohesie

Padel Magazine : Laten we terugkomen. Wat zijn uw ambities in het kader van dit nieuwe mandaat?

Robin Haziza : “Mijn ambities zijn heel duidelijk: probeer zoals gewoonlijk zo hoog mogelijk te reiken. Ik ben erg gemotiveerd om dit team verder te laten groeien. We hebben het geluk dat we een homogeen team hebben, zelfs een beetje meer met de terugkeer van Jessica Ginier, Laura Clergue en andere meisjes die nu duidelijk elke dag vooruitgang boeken. Ik ben gemotiveerd met één doel voor ogen: de Italianen verslaan.

We vergeten de eerste en tweede plaats die gemaakt zijn voor Argentinië en Spanje. Onze uitdaging is om Italië te verslaan, zonder andere landen zoals Zweden te vergeten. Maar om terug te komen op de Transalpines, ze hebben een geweldig team, maar wij ook en we zullen alles geven om met hen te concurreren en te proberen te winnen. »

Padel Magazine : Hoe kies je je spelers? Hanteer je een modus operandi, een bepaalde strategie om dat te doen?

Robin Haziza : “Mijn strategie voor mijn toekomstige team is om trouw te blijven aan mijn principes. Resultaten en groepscohesie hebben voorrang. Ik geloof dat ik in het verleden al heb bewezen dat ik sterke keuzes heb gemaakt: ik bracht Wendy in het team, Lucile… Ik aarzelde niet om een ​​paar paren te wisselen. Ik kijk, ik observeer en ik zorg dat de groep verenigd is. Ik heb een vrij sterke band met alle meisjes, we hebben een Whatsapp-groep, dus we praten veel. Ze weten dat mijn telefoon altijd aan staat voor hen. Het is aan ons om samen te groeien!

We hebben een mooi sportief jaar voor de boeg, om te zien welk team het beste zal zijn. Wederom met twee belangrijke hefbomen: het spelniveau en groepscohesie. En een sleutelwoord: de gemeenschappelijke wens om ver te gaan! »

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.