Sam Jones heeft een heel bijzonder verhaal. De Londenaar heeft besloten zijn geboorteland Engeland te verlaten om zijn voetbaldromen na te jagen. padel professional. Padel Magazine de vergadering in Cairo.

In Dubai vanwege Brexit

Padel Magazine : Jouw verhaal is uniek. Hoe een Londenaar een carrière begon in padel professioneel?

Sam Jones:“Ik begon met tennissen toen ik 3 jaar oud was. Toen ik 14 of 15 was, padel gebeurde in mijn tennisclub. Tegen het einde van het jaar speelde ik meer padel dan bij tennis! Een jaar later verhuisde ik naar Marbella om te trainen, daarna naar Barcelona. Ik begon het serieuzer te nemen en speelde vooral op het Catalaanse circuit. Er waren toen nog niet echt internationale toernooien.

“Sinds de Brexit heb ik een visum nodig om in Spanje te wonen, en tijdens het proces kan ik daar niet wonen. Dus ik woon al 4 maanden in Dubai om te trainen. Er zijn zeer goede spelers en zeer goede coaches.

Beweeg voor de padel

Padel Magazine : Ondanks alle obstakels voor je carrière (Brexit, afkomstig uit een land waar de padel alleen slecht ontwikkeld is…), bewijs je aan jonge Engelsen dat het mogelijk is om profvoetballer te worden.

Sam Jones:"Ja het is mogelijk. Dat is natuurlijk lastig, want je moet geïnvesteerd hebben. Het zijn heel wat uren training, maar als je echt prof wilt worden, moet je verhuizen naar Spanje of ergens waar het niveau hoger ligt. In Engeland met de LTA, de padel is de afgelopen 6 maanden gegroeid met meer clubs, maar in Europa lopen we nog steeds erg ver achter. Maar om vooruit te komen, moet je er moeite voor doen.”

Padel Magazine : Je bent hier in Caïro met je trainer Jacobo Perez Cendon. Wat is jouw relatie met hem?

Sam Jones:“Vanaf nu wordt het professionele circuit veel interessanter met veel internationale toernooien, vooral met de FIP Tour. Mijn coach Jacobo is de afgelopen 3 maanden bij mij geweest in Dubai. Het is heel goed om hier bij hem te zijn, want hij leert me dingen op het veld en hij geeft me veel advies. En de club is echt goed."

"De padel kent geen grenzen in Engeland”

Padel Magazine : Ga je meer FIP Tour-toernooien doen, en waarom niet het nieuwe QSI/FIP-circuit?

Sam Jones:'Ja, dat is het plan. Dit jaar wil ik veel reizen om te spelen. Het stelt me ​​ook in staat om de wereld te verkennen.”

Padel Magazine : Wat vind je van de ontwikkeling van? padel in Engeland. Hoe ver kan het komen?

Sam Jones:"Er is geen limiet. Engeland is een grote economische macht. Als de LTA inderdaad de controle overneemt zoals ze nu doet, hebben we een grote kans om Frankrijk, Zweden, Italië of zelfs Spanje te bereiken.”

Padel Magazine : Hoe de vertraging van Engeland in deze ontwikkeling te verklaren?

Sam Jones: “Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat de volgende reden belangrijk is. In Engeland moet je binnen spelen vanwege de weersomstandigheden en clubs bouwen is erg duur, vooral in Londen. Maar het moet ook gezegd worden dat er nu steeds meer steun komt van sponsors, en dat we nu kunnen groeien.”

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !