Laura Clergue en Emilie Loit waren echter slechts als acht geplaatst dit weekend opgelegd aan de dames P1000 van Padel Arena Rouaan. Het recept voor dit paar is vrij eenvoudig: plezier en geen druk. In een interview de ex-tennisvrouw en oud-tennisser World Padel Tour sluit de mogelijkheid niet uit om weer samen te spelen. Ze leggen het ons uit.

Geen doel, alleen maar plezier voor Émilie Loit!

Emilie Loit : “Het is, zou ik zeggen, vier jaar geleden dat ik begon padel met mijn man in de Country Club in Saint-Cloud. Er zaten lessen in padel en zo zijn we begonnen. We hebben toen met vrienden gespeeld en ik vind het een leuke sport die duidelijk anders is dan tennis omdat er ramen zijn. Maar ik hou van competitie, we doen regelmatig P250-toernooien. Bovenal hebben we veel plezier omdat ik van het spel hou en erg speels ben, ik hou van de competitie, maar eerlijk gezegd is er geen doel.

Wat ik leuk vind, is bijvoorbeeld spelen met Laura, die een professional was padel. Als iemand die gepassioneerd is door deze sport, is het geweldig om met haar te kunnen spelen. Mijn doel is echt om zoveel mogelijk plezier te hebben met de spelers.”

Laura Clergue en Emilie Loit

Minder druk voor Laura

Laura Geestelijkheid : “Ik geniet er nu van dat mijn leven daar niet meer om draait, laten we zeggen. Ik nam het altijd, maar het duurde zo lang dat mijn leven te veel afhing van mijn overwinningen en mijn nederlagen. Daar ben ik blij dat we hebben gewonnen. Maar als we zouden verliezen, zou mijn leven niet veranderen. Ik geniet er meer van omdat ik mezelf minder druk opleg. Ik heb niet echt een doel en dan stel ik me voor dat we de ervaring zullen herhalen omdat we ervan genieten.”

Team Padel Mei

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.