Live geïnterviewd door onze collega's van Mundo Deportivo, keerde Sanyo Gutiérrez terug naar de redenen die hem ertoe brachten zich te scheiden van Momo Gonzalez.

Het jaar van verandering?

Sanyo legt uit dat de beslissing om uit elkaar te gaan bij Roland-Garros kwam: “Na de nederlaag in Parijs (tegen Sanz/Nieto) belde ik Momo en nam de beslissing, maar ik kon zien dat we ons allebei in een slechte situatie bevonden. Wat mij betreft, ik kon niet terugkeren naar mijn beste niveau.”

Voor de Argentijn, die vorig jaar bij Agustin Tapia speelde, heeft het uitblijven van resultaten in 2023 veel te maken met de moeilijkheden die hij ervaart op mentaal vlak:

“Vorig jaar won ik vijf titels en speelde ik tien finales. Ik vind het moeilijk om te accepteren dat ik van het ene jaar op het andere drie finales haal en dat ik het jaar zonder titel kan afsluiten. Ik win al tien jaar toernooien. Het is moeilijk te accepteren. Ik zal eraan moeten wennen. Misschien had Momo de pech dat hij midden in een jaar van verandering zat, net toen ik begon af te takelen.”

Te veel frustratie

De inwoner van San Luis is niet echt een fan van taalgebruik, maar neemt duidelijk zijn verantwoordelijkheden in deze kwestie op:

“Het is voor een groot deel mijn schuld. Ik kon de frustratie niet aan en kon Momo niet op haar best laten spelen.”

“Ik wil mezelf op mentaal vlak terugvinden, met Momo lukte dat niet. Ik raakte gefrustreerd om niets en om het niet helpen van mijn partner.”

En om dit te proberen te verwezenlijken kan de Argentijn rekenen op een nieuwe uitdaging, met zijn neef Agustin Gutiérrez.

“Ik geloof in mijn neef”

En als de Argentijn op het moment van afscheid van de Andalusiër verschillende kansen had, gaf hij er toch de voorkeur aan om voor zijn gezin te kiezen: “Ik had de kans om met een andere speler te spelen en op beide tours in de top acht te blijven, maar ik zei nee. Met mijn neef kom ik uit acht” (Noot van de redactie: Sanyo en Agustin zullen nummer 10 zijn bij de Madrid Master).

Hij vervolgt: ‘Ik vertrouw mijn neef. Ik heb hem heel goed zien spelen in Finland. Ik vertelde hem dat ik het jaar met hem wilde afsluiten en dan zouden we wel zien. Maar ik wil niet dat hij het gevoel krijgt dat ik hem gebruik om het jaar door te komen. Ik geloof in zijn niveau."

Nu wachten we ongeduldig tot de Madrid Master ziet op welk niveau het 100% Gutiérrez-paar zal kunnen evolueren!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !