Sergio Perez is een internationale scheidsrechter van padel erkend. de Spanjaard is zojuist benoemd tot sportief directeur de l 'APT Padel Tour voor Europa en Noord-Amerika. Padel Magazine ontmoet hem voor een exclusief interview.

Een kenner

Padel Magazine : Sergio, wat is je achtergrond? Vertel ons over uw tijd bij de WPT en uw nieuws op de APT Padel Toren.

Sergio Pérez:"Ik kom uit Madrid. Ik ben 40 jaar geleden begonnen met tennis toen de padel bestond bijna niet. Ik kwam op een behoorlijk niveau, omdat ik op een dag Juan Carlos Ferrero wist te verslaan! Eind jaren 90 ben ik overgestapt naar padel. Op mijn 23e begon ik het spel te leiden padel van mijn club Alameda, en het duurde 15 jaar. Dat zijn mijn twee passies: kinderen lesgeven en arbitreren.”

“Vanaf 2011 werd ik scheidsrechter. Ik werk samen met de federatie van Madrid. In 2015 ben ik bij de WPT gaan werken en heb ik tot vorig jaar steeds meer toernooien gedaan. de APT Padel Tour deed me een aanbod om te starten op de Sevilla Master, en ik heb niet echt geaarzeld. Mijn stage bij de WPT was voorbij. Ik floot ook de eerste Major of Premier Padel in Katar. Ik denk dat ik op alle circuits kan umpire.

Een nieuwe stap

Padel Magazine : Wat is jouw concrete rol in de APT PADEL RONDE?

Sergio Pérez: "louis wolf gaf me de kans om een ​​nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Hij bood me de kans om sportief directeur te worden, en het is een spannend project.

"Ik ben erg gemotiveerd door het feit dat ik mijn steen naar het gebouw kan brengen in dit prachtige project."

Een minder volatiele kalender

Padel Magazine : Er zijn dit seizoen veel veranderingen geweest in het APT-schema. Wat zijn volgens u de redenen voor deze veranderingen?

Sergio Pérez:"Het is waar dat er veel schemawijzigingen zijn, maar ik wil het graag positief houden. Het is een hele grote uitdaging om op zoveel plekken in de wereld aanwezig te zijn. Het is niet gemakkelijk, maar het belangrijkste is dat er een bepaald aantal proeven is voor de spelers. Hoe dan ook, spelers willen gewoon spelen."

“De toekomst van de APT is om toernooien te blijven organiseren op spectaculaire locaties. Er zijn veel promotors die de APT steunen. De kalender zal in de toekomst minder volatiel zijn omdat de contracten voor meerdere jaren worden getekend. Het is een spannende tijd.”

Padel Magazine : Het vrouwencircuit heeft steeds minder toernooien en de spelers die op de APT wedden, beginnen een beetje teleurgesteld te worden. Wat is het plan om het vrouwencircuit een nieuwe impuls te geven?

Sergio Pérez:"In het vrouwencircuit kunnen we niet wachten om de Master Final te zien die het kwartaal zal afsluiten. We hebben gezien dat er nieuwe paren zijn die het speelniveau van het circuit hebben verhoogd. De Meester zal heel mooi zijn. Voor volgend seizoen zullen we een grotere kalender kunnen geven dankzij de verschillende contracten die met de promotors zijn ondertekend.

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !