Ontmoet tijdens Cupra Padel-Point Tour Saint-Etienne, Simon Boissé (momenteel 18e Franse speler) en directeur technische ontwikkeling bij PadelShot Saint-Etienne beantwoordt onze vragen.

“De natuurlijke liefde op het eerste gezicht vond plaats”

Padel Magazine : Simon, kun je jezelf voorstellen aan onze lezers, voor degenen die je niet kennen? Wanneer heb je de ontdekt padel ?

Simon Boissé: "Ik ben begonnen met de padel in 2013. Ik kom uit Laval, waar de eerste binnenconstructie in Frankrijk werd gebouwd. Het was een beetje bij toeval dat ik de padel. Ik had een vriend die een beetje in Spanje had gespeeld en ik ben met hem begonnen. Net als iedereen raakten we helemaal in het spel en zodra er in 2015 concurrentie ontstond met het eerste Franse kampioenschap, klikte het een beetje. Ik kwam uit de tenniswereld, ik was 1/6 en gaf al 15 jaar tennisles. En de kleine natuurlijke liefde op het eerste gezicht vond plaats. Het is een sport in volle evolutie, met wat we nu weten over de ontwikkeling van padel en wat er met ons gebeurt is geweldig. Ik ben een beetje oud in deze sport, zo jong. »

"Het is moeilijk om beide te doen vandaag"

Padel Magazine : Tijdens je carrière als speler heb je ups en downs meegemaakt, maar kunnen we op dit moment spreken van een herstelfase voor jou of niet?

Simon Boissé : “Ik ben 38 jaar oud, ik ben met deze sport begonnen in 'S30 jaar door autodidact te zijn. Ik heb nog nooit een cursus gevolgd padel, en ik maakte mezelf een beetje alleen met mijn trainingsvrienden in Laval en nu in Saint-Etienne. Het loopt tegen zijn grenzen aan omdat het niveau in Frankrijk nu enorm verandert. Ik leg veel nadruk op mijn professionele kant, ik ben een man die erg gepassioneerd is over wat ik dagelijks doe in mijn structuur om PadelSchot of zelfs in de formatie van padel in het algemeen. Ik probeer minimaal competitief te blijven, maar het is vandaag moeilijk om beide te doen, wetende dat je veel moet bewegen.

Ik ben niet op mijn best padel, het komt terug, het is een beetje cyclisch. Ik heb 4-5 jaar veel toernooien gedaan en nu zou fysieke conditie een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven moeten zijn en dit is niet het geval. Tegenwoordig is het niet meer genoeg om bij je prestaties te blijven, daar ben ik me van bewust. Maar daarna ben ik heel blij, ik was anderhalf jaar geleden 4e Franse speler, ik kon niet beter.

Nu moeten we andere doelen vinden, het France Senior Plus-team was spannend met mijn vrienden in Las Vegas. Nou, ik heb meer gecoacht dan gespeeld, maar het was een geweldige ervaring.

Ik ben niet in herovering, maar ik kom binnenkort terug met aangepaste doelstellingen. »

“Het One Point Championship deed het goed”

Simon werd ook gevraagd naar zijn mening over de Cupra Padel-Point Tour, het formaat en het concept. Hier is zijn reactie:

“Dit zijn wedstrijden met P500's, P100's, maar toch met schitterende prijzen. We proberen er een beetje vriendelijkheid aan toe te voegen met het eenpuntskampioenschapstoernooi, dat goed werkte, het was best leuk. Ook de kleine animaties met de kinderen etc.. de ontwikkeling begint bij de jongeren! Elk evenement waar jongeren kunnen komen ontdekken, is altijd goed voor ons als structuur en voor de ontwikkeling van de padel in het algemeen. "

Om het interview in zijn geheel te vinden, gebeurt het hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.